Vėl protestuos prie Vyriausybės

Uostas ir jūra

Trečiadienį Vyriausybei ruošiantis iš antro karto patvirtinti Klaipėdos uosto bendrąjį planą kai kurie klaipėdiečiai pranešė sostinėje, prie Kudirkos paminklo, vėl rengiantys piketą.

Jo tema – „Premjere, Sauliau Skverneli, Susisiekimo ministre, Jaroslav Narkevič, Jūsų prašome nebrukite Nepriklausomai Lietuvai sovietinius projektus“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Išorinis giliavandenis uostas Klaipėdoje – Lietuvos pajūrio ekologinė katastrofa. Apie tai rašėme Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijai, Klaipėdos uosto direkcijai. Susipažinę su įvairių institucijų atsakymais, supratome, kad Lietuvos Respublikos vyriausybė nesuvokia, kad jų siekiai išlaikyti lyderiaujančio uosto pozicijas iš tikro siekia vieno tikslo – sunaikinti Lietuvos pajūrį iki Latvijos sienos. Bendrasis uosto planas yra ydingas. Uosto plėtra į Melnragės pusę jau buvo numatyta Sovietų Lietuvoje Leningrado ( šiandien Peterburgo) projektuotojų. Sovietinių projektuotojų perdėtas pomėgis didybei, gražios kalbos apie progresą užsibaigė ekologine katastrofa – išdžiovino Aralo jūrą. Jiems dar tais gūdžiais laikais nepasisekė to padaryti su Lietuvos pajūriu – tai šiandien tų pseudoprojektuotojų darbą nori užbaigti Nepriklausomos Lietuvos „specialistai“ Vyriausybės rūmuose 2019 m. gruodžio mėn. 11 d. Ateisime, piketuosime ir tikėsime, jog Nepriklausomos Lietuvos valdžia neserga gigantomanija ir nepatvirtins Klaipėdos uosto bendrojo plano koncepcijos”, – rašome pranešime, kurį išplatino Virginija Jurgelevičienė.

3 Comments

  1. Uosta statyti tai ir Rusijos kerštas

    Manau tas prastumtas translytinis projektas uosto statyba kaip Rusijos planas Sunaikinsim Lietuva. Pasidavė planui Grubliauskas ir Neniskis ir Narkevičiai

    Reply
  2. virginija

    Karaliaučiaus kraštas šiandien yra rusų. Šią teritoriją jie nori išlaikyti. Jiems reikia Klaipėdos. Kokios yra Putino paruoštos slaptos instrukcijos, nežinome. Bet, jei nori įgyvendinti sovietinių laikų projektą, kuriuos įgyvendinus įvyks negrįžtamas poveikis gamtai ir į poveikio gamtai stabdymą bus išmesti milijonai eurų, tai skurdžią šalį priglausti rytų kaimynui bus vieni niekai.

    Reply
  3. artiomas

    į miestą grūsti dar ir uostą yra XXI a, ekonominis nusikaltimas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This