Mokyklos ir melnragiškių karas: padėtis kol kas nesikeis

Miestas, Svarbu

Melnragėje esančios Nėgių gatvės gyventojų ir čia įsikūrusios bei veiklą be vadinamojo higienos paso pradėjusios privačios mokyklos Klaipėdos mažasis licėjus karas persikėlė į Saugaus eismo komisiją.

Tačiau pastaroji nesiėmė būti arbitru ir nusprendė bent jau kol kas eismo organizavimo schemos šioje gatvėje nekeisti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracijos vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė informavo komisiją, kad buvo sulaukta dviejų prašymų – gyventojai nori, kad būtų ribojamas eismas, o moksleivių tėvai – kad jiems būtų sudarytos sąlygos privežti vaikus prie įstaigos.

„Nėgių gatvėje išaugo transporto srautai dėl licėjaus – rytais ir vakarais čia atvažiuoja apie 50 žmonių. Gyventojams trukdoma kokybiškai gyventi, o tėvai prašo leisti privežti vaikus, nes kitaip jie sušąla, sušlampa”, – trumpai prašymų esmę pristatė specialistas.

Moksleivių tėvus atstovavusi Regina Derkintytė-Kaupienė teigė, jog jiems yra liūdna, kad prasidėjo „puolimai iš visų pusių uždrausti, apriboti”.  Ji akcentavo, kad įstaigoje mokosi vaikai iki 8 metų amžiaus, o iki artimiausių automobilių stovėjimo aikštelių yra 1,5-2 km.

„Pavieniai atvejai neatspindi visų. Reikia bausti juos, o ne 6o šeimų apriboti patekimą į mokyklą. Šiandieninis variantas plius-minus tenkina. Prie mokyklos reikėtų leisti stovėti ribotą laiką, vieną minutę sustoti. Vaikai pasiimami įvairiu metu nuo 13 iki 17 valandos ir srautai išsidėsto. Pažeidimai tikriausiai buvo pirmomis dienomis kai buvo nesusipažinta su situacija”, – dėstė moteris.

Įstaigos vadovas Tomas Raibys teigė, kad ryte nuo 8 iki 8.45 val. visi vaikai pasitinkami, tad tėvams nėra jokio poreikio statyti automobilius ir juos lydėti.

O sulaukęs Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio klausimo dėl veiklos be higienos paso, jis tikino, kad jau 90 proc. reikalavimų yra įgyvendinta ir artimiausiu metu bus teikiamas prašymas jį išduoti. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė savo ruožtu patikslino, kad įstaigai surašyta 12 pastabų.

„Ženklai juk seniai ten tokie, kodėl nekėlėt klausimų prieš pradėdami veiklą? Turime dabar sukiršintą bendruomenę dėl to, kad nepadarė namų darbų”, – papildomai mestelėjo Gintaras Neniškis.

Melnragės bendruomenės atstovas Vidas Kriaučiūnas tikino, kad problemų šioje gatvėje buvo nuolat, o licėjus jas esą labai smarkiai paaštrino.

„Plačiausias įėjimas į baigiamą įrengti parką bus būtent Nėgių gatvėje. O ji siaura, neapšviesta. Reikėtų padaryti, kad į ją galėtų įvažiuoti tik gyventojai”, – teigė jis ir prašė čia pastatyti ženklą „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas”.

Tačiau G. Neniškis atkreipė dėmesį, kad toks ženklas nieko nepakeistų – įstaigą aptarnaujantis transportas vis tiek galėtų važiuoti.

„Iki rugsėjo negaudavome iš šios gatvės nuotraukų apie pažeidimus, o dabar jau yra 26 pranešimai dėl 100 automobilių, jų vairuotojams surašyti administracinių nusižengimų protokolai. Labai užjaučiame tuos šešiasdešimt tėvelių, bet privalome žiūrėti į eismo saugumą. Vaikus jie gali išlaipinti kairėje gatvės pusėje. Gretimose gatvėse yra tokia pati tvarka. Tėveliams kol kas alternatyva tik vaikų atvedimas. Reikia išsamiai pagalvoti, ką pasiūlyti, reikia aiškios sustojimo aikštelės, kad išleistų ir saugiai palydėtų”, – dėstė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Tuo metu Savivaldybės administracijos Architektūros poskyrio specialistas Marijus Mockus akcentavo, kad pats objekto savininkas turi išspręsti visas problemas savo sklypo ribose, pritaikyti aplinką.

„O dabar gaunasi, kad vos ne mes turime sugalvoti išeitį. Priemonės pakankamos, o problemas reikia spręsti kitoje aplinkoje”, – teigė jis.

Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, jog mokykla turi pasisamdyti projektuotojus ir pateikti galima eismo organizavimo variantą ir pateikti jį įvertinti šiai komisijai.

„Garbės tokie dalykai švietimo įstaigai nedaro. Miestas gali sureaguoti ir supykti bei tokių veiklų nebederinti”, – reziumavo G. Neniškis, po to, kai komisija pritarė L. Dūdos pasiūlymui ir paliko nepakeistą eismo schemą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This