„Neptūnas-Akvaservis” įveikė šilutiškius

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis” ketvirtadienio vakarą namie žaistų NKL rungtynių metu įveikė „Šilutės” ekipą rezultatu 65:56 (25:12, 17:11, 15:13, 8:20).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rungtynes geriau pradėjo Klaipėdos komanda. Po Herkaus Kumpio tritaškio metimo klaipėdiečiai pirmavo 12:3. Po šio epizodo žaidimas apsilygino, bet Klaidas Metrikis pelnęs du taškus su varžovo pražanga padidino skirtumą iki dviženklio 17:7. „Šilutė“ tragiškai atakavo iš žaidimo, o tai leido Klaipėdos komandai didinti pranašumą. Nors paskutinį kėlinuko metimą ir prametė Matas Vaitkus, tačiau klaipėdiečiai vis tik turėjo trylikos taškų pranašumą (25:12).

Antrojo ketvirčio pradžia buvo kovinga ir apylygė. Likus žaisti 5 minutes, Vytautas Šarakauskas įmetė sudėtingą vidutinį metimą ir išvedė savo komandą į priekį 16 taškų skirtumu (33:17). Klaipėdiečių spurtas tuo nesibaigę: Adomas Sidarevičius pridėjo du taiklius baudos metimus, o Matas Vaitkus perėmęs iš varžovų kamuolį nuskuodė į greitą ataką ir sėkmingai užbaigė ataką. Tai leido „Neptūnas-Akvaservis“ įgyti rekordinę 20 taškų persvarą (37:17). Vis dėlto „Šilutė“ pradėjo rodyti gyvybės ženklus ir pelnė 4 taškus iš eilės, o tai privertė Tomą Gaidamavičių prašyti minutės pertraukėlės. Komandos ketvirčio pabaigoje apsikeitė keliais taikliais metimais, tačiau prieš ilgąją pertrauką klaipėdiečiai disponavo solidžia 19 taškų persvara (42:23).

Trečiąjį kėlinį ir vėl sėkmingiau pradėjo šeimininkai – pelnė 4 taškus paeiliui. Tada „Šilutė“ atsakė 6 taškais be atsako, bet Nojus Minekis smeigė tritaškį metimą ir padidino šeimininkų pranašumą iki dvidešimties (49:29). Svarbiausius akcentus prieš rungtynes dėliojęs Tomas Gaidamavičius išskyrė šilutiškių pavojų greitajame puolime. Įvėlę savo varžovus į pozicinį žaidimą, Klaipėdos komanda neleido varžovams mažinti deficito ir trečiajame ketvirtyje. Nerezultatyvų kėlinuką Klaipėdos komanda laimėjo 15:13 (57:36).

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo taikliu Adomo Sidarevičiaus tritaškiu metimu, kuris padidino „Neptūnas-Akvaservis“ persvarą iki 24 (60:36), bet tai neišmušė „Šilutės“ iš vėžių ir šie pelnė 17 taškų paeiliui. Viso kėlinio metu taiklius metimus svaidę klaipėdiečiai taškų badą nutraukė iki ketvirčio pabaigos likus žaisti 1.27 min. Tai privertė „Šilutės“ ekipos strategą prašyti minutės pertraukėlės. Po jos Simonas Serapinas įmetė tritaškį metimą ir sumažino savo ekipos deficitą iki 6 (62:56). Pergalę įtvirtino Lukas Kreišmontas, po Vytauto Šarakausko perdavimo smeigęs tritaškį metimą, kuris varžovams nepaliko vilčių grįžti į rungtynes.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais šeštadienį namie su „Jonava”.

STATISTIKA

„Neptūnas-Akvaservis“: Vytautas Šarakauskas 13 (13 atk.kam), Adomas Sidarevičius 12 (5 rez.perd), Nojus Mineikis 10, Matas Vaitkus 4 (8 atk.kam, 6 rez.perd).

„Šilutė“: Byron Sanford 14 (8 atk.kam, 5 rez.perd), Kemel Canbolat 13 (6 atk.kam), Omar Terrel Alston 10 (7 atk.kam).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės aplinkosaugininkai išgelbėjo žmogaus gyvybę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Šilutės aplinkos apsaugos skyriaus pareigūnai Vitalijus Gutauskas ir Mindaugas Mačiulis antradienį išgelbėjo skendusį žmogų. „Socialinių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Regionas

Trispalvę išniekino ir Šilutėje

Policija pranešė, kad penktadienį, apie 6.50 val., Šilutėje, prie Jaunimo alėjos 5-ojo namo laiptinės rasta valstybės vėliava perlaužtu kotu. Pradėtas ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This