Šokis ir violončelės susitiks spektaklyje „Boléro–extended“

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2019-12-12

Unikalus šokio ir gyvos violončelių muzikos spektaklis gimė iš violončelininko, Tarptautinio Klaipėdos violončelės festivalio ir konkurso iniciatoriaus Mindaugo Bačkaus idėjos violončelėmis atlikti „Boléro“ – vieną žymiausių prancūzų kompozitoriaus Maurice’o Ravelio kūrinių orkestrui – ir jo ilgamečio bendradarbiavimo su Šeiko šokio teatru.

„Boléro–extended“ premjera įvyko II Tarptautinio Klaipėdos violončelės festivalio ir konkurso metu gegužės mėnesį ir sulaukė didelio publikos susidomėjimo. Todėl buvo nuspręsta spektaklį pakartoti festivalio „Salve Musica“ metu – jis bus rodomas gruodžio 13 dieną, penktadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Choreografiją spektakliui sukūrė žymus danų choreografas Palle Granhøj, dažnai savo spektakliuose derinantis šiuolaikinio šokio kompozicijas su klasikine muzika.

Spektaklyje pasirodys Klaipėdos violončelių oktetas – ansamblis, išaugęs iš Klaipėdos violončelių kvarteto, debiutavusio I Tarptautiniame Klaipėdos violončelės festivalyje 2017 metais. Violončelininkų ansamblių susibūrimą inicijavo Mindaugas Bačkus – vienas intensyviausiai koncertuojančių Lietuvos violončelininkų ir Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas.

Šiuolaikinio šokio profesionalus jungiančio Šeiko šokio teatro veikloje – šokio ir muzikos spektakliai, meno specifinėse vietose (site-specific), performanso žanrai, šokio edukacijos ir teatro laboratorijos. Klaipėdoje įsikūrusio aukščiausius scenos menų apdovanojimus pelniusio kolektyvo spektaklių geografija aprėpia daugybę šalių: JAV, Vokietiją, Belgiją, Čekiją, Norvegiją, Daniją, Rusiją, Kiniją, Islandiją, Izraelį, Bulgariją, Ukrainą, Prancūziją ir t. t. Teatras kalba universalia šokio kalba be politinių, kultūrinių, etninių, religinių, socialinių suvaržymų, cenzūros, apribojimų.

Teatro meno vadovė choreografė Agnija Šeiko nuolat sulaukia puikių įvertinimų dėl tarpdisciplininio požiūrio, išskirtinės estetikos, jautrių socialinių temų ir formų įvairovės.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

XX tarptautinis muzikos festivalis „N žemė“ Neringoje

Tarptautinis muzikos festivalis „N žemė“ liepos 6 dieną dvidešimtą kartą žengs į nepaklusniųjų muzikos salą. Septynias dienas įvairiose Nidos ir ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje atgims šokio spektaklis „Klajojančios kopos“

Nidoje liepos 11 ir 12 dienomis, po keturių metų pertraukos, atgims ir bus parodytas Šeiko šokio teatro spektaklis „Klajojančios kopos“. ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Regionas

Vėtrungių kelias skleis žinią apie Mažąją Lietuvą

Festivalis „Keliaujanti vėtrungė: tikėjimas, legendos ir knygų milžinai“ siekia šiuolaikinio meno išraiškos priemonėmis skleisti žinią apie penktąjį etnografinį Lietuvos regioną ...
2024-06-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This