Rimkuose iš traukinio cisternos išsiliejo apie 10 tonų dyzelino (atnaujinta)

Kriminalai ir nelaimės

Ketvirtadienį pavakary Rimkuose nuo bėgių nuvažiavus traukinio sąstato cisternoms, į aplinką išsiliejo dyzelinas.

Apie nelaimę Bendrajam pagalbos centrui pranešta apie 17 val.

Kaip „Atvirą Klaipėdą” informavo „Lietuvos geležinkelių” korporatyvinės komunikacijos vadovas Tomas Digaitis, pirminiais duomenimis, bendrovė „Gargždų geležinkelis” pristatė cisternas klientui, tačiau nebuvo pasirūpinta, kad jos būtų saugiai pastatytos.

„Todėl cisternos išriedėjo į Rimkų stoties teritoriją, kur „Lietuvos geležinkelių” budėtojų buvo operatyviai nukreiptos į aklikelį. Ten ir įvyko incidentas”, – sakė T. Digaitis.

Jo teigimu, preliminariai į aplinką išsiliejo apie 5 tonas dyzelino.

Kurį laiką dėl avarijos buvo uždaryta Rimkų geležinkelio pervaža, tačiau prieš 20 val. ji jau buvo atidaryta.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, į įvykio vietą atvykus ugniagesiams nustatyta, kad nuo geležinkelio bėgių, be šilumvežio, nuriedėjo ir nuvirto viena cisterna, dar viena buvo pasvirusi, o likusios trys stovėjo ant bėgių.

Visos cisternos buvo užpildytos dyzeliniu kuru, kiekvienoje – 66 t kuro. Iš nuvirtusios cisternos dyzelinas ištekėjo ant grunto paviršiaus, kitos cisternos nebuvo pažeistos.

Ugniagesių teigimu, likviduojant išsiliejusio kuro padarinius apie 300 m² grunto teritorija buvo padengta apsauginėmis putomis. Aplink išsiliejusio kuro zoną kastuvais buvo suformuotas pylimas. Kuro surinkimo siurbliais dyzelinas nuo grunto buvo renkamas į 200 l talpos statines. Panaudojus oro pagalves, cisterna buvo pakelta, kuro tekėjimas sustabdytas. Prijungus pompą, kuras perpumpuotas į autocisterną.

Apie 19 val. įvykio vietoje vadovavimą perėmė „Lietuvos geležinkelių” atstovai. Įvykio vietą apžiūrėjęs Klaipėdos civilinės saugos atstovas pranešė, jog įvykis ekstremalus, bet ekstremali situacija neskelbiama.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pranešė, kad preliminariais jų duomenimis, išsiliejo apie 10 tonų degalų.

Penktadienio rytą į įvykio vietą išvyko AAD Klaipėdos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai. Bus siekiama nustatyti į aplinką išsiliejusių teršalų kiekius, surinktų teršalų kiekius bei bus kontroliuojama, kaip vykdomi teritorijos tvarkymo darbai. Į įvykio vietą taip pat išvyko ir Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija, kad paimtų surinktų teršalų mėginius, siekiant nustatyti naftos produktų koncentraciją – nustatyti dyzelinio kuro kiekį surinktuose teršaluose. Tai esą yra svarbu siekiant kuo tiksliau įvertinti surinktą ir aplinką patekusių naftos produktų kiekius.

Baigus likvidavimo darbus, bus atliekami ekogeologiniai tyrimai.

Tikslus į aplinką patekęs naftos produktų kiekis paaiškės, aplinkos apsaugos pareigūnams, atlikus tyrimą. Nustačius aplinkoje likusių teršalų kiekius, bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala.

2 Comments

  1. Arunas

    Nuotraukas pašalinkit, nes ta kompanija nevežioja jokio dizelino! Tai jau labai negražus žurnalistinis triukas!

    Reply
    • akadministratorius

      Atsiprašome, dėdami asociatyvią nuotrauką nepastebėjome, kad ant jos – konkrečios kompanijos pavadinimas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Transporto saugos administracija nepagrįstai nuskriaudė „Gargždų geležinkelį“

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinėjo bylą dėl Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) sprendimo, kuriuo nuspręsta UAB ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vaistų nuo sunkvežimių savivalės Rimkuose nerandama

Sunkiasvorių automobilių gabaritus ribojančių vartų Rimkuose nebus – taip penktadienį nusprendė Eismo saugumo komisija, nors vietos gyventojai seniai skundžiasi, kad ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Transportas

Tarp Žaliojo susisiekimo apdovanojimų laureatų - ir „Klaipėdos keleivinis transportas“

Vilniuje vykstančio tarptautinio Transporto inovacijų forumo metu penktadienį buvo įteikti Žaliojo susisiekimo apdovanojimai. Trečius metus iš eilės šie apdovanojimai teikiami ...
2023-11-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This