Jūrų muziejuje plaukioja Kalėdų Senelis, veikia Kalėdinis paštas

Miestas

Į šventinių nuotykių sūkurį neria ir Lietuvos jūrų muziejus – penktadienį lankytojai galėjo stebėti povandeniniame tunelyje, kaip kartu su eršketais ir kitomis žuvimis plaukioja Kalėdų senelis.

Alfonso Mažūno nuotr.

Lygiai prieš dvejus metus po rekonstrukcijos atsidariusiame akvariume jau apsilankė daugiau nei pusė milijono lankytojų. Dabar dvidešimt keturiuose akvariumuose gyvena 650 žuvų ir kitų jūrų gyvūnų – iš viso 155 rūšys. Jų įvairovė atspindi Pasaulinį vandenyną: čia plaukioja ir gėlavandenės, ir Šiaurės bei tropinių jūrų žuvys. Didžiojo baseino, per kurio dugną eina tunelis, puošmena – eršketai. Dabar kai kurių šių archajiškų, dinozaurų laikus menančių gyvūnų ilgis jau viršija du metrus. Gyvena jie iki šimto metų ir užauga net iki dešimties metrų.

Pasak Akvariumo ir jūrų gamtos skyriaus vedėjo Sauliaus Karaliaus, kai kurios žuvys per dvejus metus akvariume paaugo daugiau nei du kartus. Kartu su eršketais tunelio baseine plaukiojantys vilkešeriai atkeliavo vos 5-7 cm dydžio, o dabar jau sveria gerą kilogramą. Koralinio rifo gyventojas lyrauodegis gruperis irgi nuo kelių centimetrų žuvytės išaugo į dviejų iki dviejų kilogramų žuvį.

Kalėdų senelį, lankantį šiuos jūrų gyvūnus, bus galima pamatyti 13.30 val. muziejaus darbo dienomis.

Penktadienį atgijo ir sena muziejaus tradicija – vėl pradėjo veikti Kalėdinis paštas. Laiškus Kalėdų seneliui ant originalių atvirukų, kuriuos galima rasti tik muziejaus suvenyrų parduotuvėje, gali rašyti ir maži, ir dideli. Šiųmetė naujovė – juos galima išsiųsti čia pat, suvenyrų parduotuvėje.

Jūrų muziejus ir delfinariumas dabar gyvenama žiemos režimu – dirbama tik tris dienas per savaitę – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Tačiau gruodį papildomai dirbs ir 18-19 dienomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejus priglaudė pirmąjį šių metų pamestinuką

Šį sekmadienį į Lietuvos jūrų muziejų atgabentas pirmasis šiemet pajūryje rastas išsekęs Baltijos pilkųjų ruonių jauniklis. Apie jį pranešė žmonės, ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This