Kalėdinis „Spragtukas”: 5 kilogramai muzikos, įspūdingos dekoracijos ir…

Kultūra, Svarbu

Kol sinoptikai Klaipėdai net ir Kalėdoms nežada nei sniego, nei šalčio, tikrą kalėdinę pasaką miestiečiams žada dovanoti Klaipėdos muzikinio teatro kolektyvas, kartu su žinomais profesionalais iš Rusijos gruodžio 27-ąją „Švyturio” arenoje pristatysiantis nemirtingąjį Piotro Čaikovskio baletą „Spragtukas”.

Vienas pelningiausių ir visame pasaulyje populiariausių kalėdinių kūrinių – jau 5-oji šiais metais Klaipėdos muzikinio teatro premjera, kuria, pasak teatro vadovės Laimos Vilimienės, gali didžiuotis visas teatro kolektyvas ypač dėl to, kad jis dirba, neturėdamas nuolatinių savo namų.

„Tai yra dovana mums visiems ir kiekvienam dalyvauti ir rengti šitą nuostabų pastatymą su tokiais įspūdingais statytojais, dovana mūsų teatro orkestrui, šokėjams”, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje komplimentų nei užsienio statytojams, nei kolektyvui negailėjo L. Vilimienė.

„Spragtuko” premjera pristatyta spaudos konferencijoje. Algirdo Kubaičio nuotr.

Tiesa, žymusis šokio spektaklio statytojas – choreografas Kirill Simonov spaudos konferencijoje nepasirodė, užtat scenografė ir kostiumų dailininkė Jekaterina Zlaja atėjo apsivilkusi sceninį Spragtuko švarkelį ir klaipėdiečiams žadėjo nepakartojamą reginį.

„Šis „Spragtukas” nesakyčiau kad bus visiškai šiuolaikinis, bet jis tikrai bus visai naujas, kitoks, naujas naujų jausmų žvilgsnis, nepanašus į jokį kitą „Spragtuką”, – žadėjo J. Zlaja. Ji prisipažino visada su jauduliu laukianti premjeros, o ši kitokia būsianti dar ir dėl to, kad šokio spektaklis bus demonstruojamas didelėje arenos erdvėje, kas baletui nėra įprasta.  Kai kurios spektaklio dekoracijos iki šiol vis dar tebekeliauja iš Rusijos, tad jai pačiai, sakė, būsiant įdomu pamatyti, kas atkeliaus.

„Visi stengiasi, visi padeda, todėl manau, kad tai bus puikus siurprizas, – sakė maskvietė dailininkė. – Tai bus dovana ir teatrui, ir miestui”.

Ji pasidžiaugė teatro kolektyvo drąsa per tokį trumpą laiką imtis tokio didelio pastatymo, prisipažinusi, kad ir jai pačiai su kolega Aleksandru Barmenkovu tenka plušėti iš paties.

Žodžio kišenėje neieškantis pastatymo muzikos vadovas ir vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis, P. Čaikovskio muziką pavadinęs „neįmanomai sudėtingai pilnai ir gražiai parašyta”, net paniūniavo gerai žinomą ištrauką, pridūręs, jog perteikti visiems puikiai pažįstamas melodijas esą yra didžiulė atsakomybė.

„Tai yra 5 kilogramai muzikos ir labai daug natų”, – rusų genijaus muzikos didybę vaizdžiai apibūdino dirigentas. Originalus P. Čaikovskio baletas, T. Ambrozaičio teigimu, klaipėdiečių bus tik minimaliai pakoreguotas.

Muzikinio teatro vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas, pasislėpęs po pelės kauke, žadėjo klaipėdiečiams įspūdingas, dar nematytas dekoracijas, o K. Simonovą pavadino „žiauriai reikliu” .

Su orkestru iš viso scenoje pasirodys per 120 atlikėjų, tarp kurių bus ir Muzikinio teatro vaikų choras.

Klaipėdiečiai, norintys išvysti premjerą dar šiais metais, turėtų paskubėti – bilietai į spektaklį tirpte tirpsta, jų likę visai nedaug.

Visi kiti bus priversti laukti 2020-ųjų Kalėdų: šis „Spragtuko” pastatymas kitais metais bus pritaikytas jau Žvejų rūmų erdvei, o dar vėliau, tikėtina, ir atsinaujinusio Muzikinio teatro scenai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This