„Dragūnas“ neįkando Baltijos lygos čempionams

Sportas

Sekmadienį Klaipėdoje vykusiose Baltijos rankinio lygos rungtynėse Klaipėdos „Dragūnas“ nusileido tituluotam varžovui iš Suomijos – Ryhimakio „Cocks“. Baltijos rankinio lygos čempionų titulą ginantis „Cocks“ klubas laimėjo rezultatu 25:35 (10:18).

rkdragunas.lt nuotr.

Svečiai pirmame kėlinyje ėmėsi iniciatyvos ir netruko susikrauti sau persvarą – 3:5, 7:9, 8:14, 10:18.

Antrojo kėlinio pirmąsias 10 minučių „Dragūnas“ bandė mažinti atsilikimą, tačiau tai nesisekė ir komandas skyrė jau dviženklis skirtumas – 11:21. Netrukus „Cocks“ sužaidė atkarpą 0:5 ir padidino savo persvarą – 15:28.

Esant tokiam rezultatui ir iki rungtynių pabaigos likus 15 minučių „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas į aikštelę išleido jaunus ir mažiau patirties turinčius žaidėjus. Energingai įsijungę į žaidimą jaunieji dragūniečiai sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 7 įvarčių – 22:29.

Paskutines keletą rungtynių minučių „Cocks“ stengėsi išnaudoti kiekvieną „Dragūno“ klaidą ir greitai atakuoti, kad vėl padidintų savo įvarčių kraitį. Nuskambėjus finalinei sirenai komandas skyrė 10 įvarčių – 25:35.

„Velnias žino, kas mus išmušė iš vėžių. Lyg ir neatrodėme blogai, gerai gynėmės, bet keletas kvailų klaidų ir leidome varžovams atitolti. Gimdyti rungtynes nebuvo iš ko. Nusprendžiau paleisti pergalę, kad žaistų jaunimas, nes priešingu atveju kai kuriems žaidėjams būtų buvęs nepakeliamas fizinis krūvis. Be to, antroje rungtynių pusėje jau buvo kitoks rankinis, varžovai žaidė šiek tiek kitaip, todėl ir jaunimas galėjo pasigrumti“, – komentavo A. Juškėnas.

„Dragūno“ strategas praėjusią savaitę kėlė uždavinį savo auklėtiniams laimėti prieš Vilniaus „Šviesą“ Lietuvos čempionate ir pasiekti bent vieną pergalę Baltijos rankinio lygos rungtynėse šį savaitgalį.

Dar vienerios rungtynės laukia jau pirmadienį. 19 val. – Taikos pr. 61A vyks atsakomoji dvikova su Klaipėdos „CSC Telecom-Mėmeliu“ dėl patekimo į LRF taurės finalo ketvertą.

„Manau, savo planą įvykdėme – turime dvi pergales iš trijų. Jeigu pirmadienį laimime rungtynes ir išeiname į LRF taurės finalinį ketvertą, sakyčiau, kad kol kas šį sezoną viskas gerai. Žinoma, gaila dviejų taškų, kuriuos praradome Dobelėje, pralaimėję vienu įvarčiu“, – sakė A. Juškėnas.

Dobelės „Tenax“ komanda nepasigailėjo ir Ryhimakio „Cocks“ – šeštadienį šių ekipų susitikimas baigėsi rezultatu 31:30 latvių naudai.

Suomių komandos strategas Gintaras Savukynas sakė, kad šį savaitgalį apkartino ne tik pralaimėjimas Latvijoje, bet ir sulūžęs komandos autobusas. Rygoje skubiai teko skolintis autobusą iš kitos Latvijos rankinio komandos ir vykti į Lietuvos uostamiestį.

„Vakar pralošėme vienu įvarčiu, bet šiandien aš tikrai patenkintas vyrų nusiteikimu. Nors į Klaipėdą atvažiavome naktį ir nuotaika buvo nekokia, vyrai po rungtynių su Dobele sutelkė savo dėmesį į šiandienos žaidimą ir nuo pat pirmų minučių matėsi, kad pavyks. Turnyrinėje lentelėje dabar turime 8 taškus, vienas pralaimėjimas išvykoje minimaliu skirtumu, taigi Baltijos turnyrą vertinu neblogai“, – po rungtynių Klaipėdoje kalbėjo „Cocks“ vyriausiasis treneris G. Savukynas.

Po šio savaitgalio Baltijos rankinio lygos A grupėje „Cocks“ su 8 taškais yra pirmoje vietoje, „Dragūnas“ su 3 taškais yra penktas ir lenkia tik Estijos ekipą „Serviti“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

Sportas

Tarptautinio rankinio turnyro trofėjus iškeliavo į Estiją

Rugpjūčio 18-20 dienomis Klaipėdoje vyko jau 23-iasis tarptautinis rankinio turnyras pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti. Turnyre šiais metais dalyvavo 6 ...
2023-08-21
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos arena šalies rankininkams atnešė pirmąją pergalę

Lietuvos rankininkai atsirevanšavo Sakartvelo komandai už skaudų pralaimėjimą Tbilisyje. Sekmadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje Lietuvos rinktinė nugalėjo Sakartvelo ekipą rezultatu 35:27 ...
2023-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This