Aistros dėl į kampą pastatyto vaiko nerimsta (atnaujinta)

Švietimas

Praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose patalpinta nuotrauka su į kampą pastatytu vienos uostamiesčio ugdymo įstaigos mažamečiu auklėtiniu iki šiol kaitina aistras.

Po šia feisbuke pasidalinta nuotrauka buvo patalpintas toks prierašas: „Taip auklėjami nepaklusnūs vaikai Klaipėdos regos ugdymo centre. Vaikai su regos negale!!!!! Pietų miego metu. Tikiuosi susidomės vaikų teisės ir tėvai pažins savo vaiką. ŽIAURU IR ŽEMA LAISVOJ LIETUVOJ!!!!! DALINAMĖS!!!!!” (kalba netaisyta)

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi uostamiesčio Regos ugdymo centrą lankančio vaiko mama Reda teigė, jog viešojoje erdvėje apie šį įvykį sklinda neteisinga, tendencinga informacija, kurią platina iš darbo atleista auklėtoja.

Esą nuotrauka pasidalinusi auklėtoja Aušra save pristato kaip auką, pasak Redos, melagingai teigdama, jog ją iš darbo atleido neva dėl tos nuotraukos.

„Ta nuotrauka buvo padaryta dar rugsėjį, o ja auklėtoja Aušra pasidalino tada, kai buvo atleista iš darbo”, – sakė mama. Jos teigimu, auklėtoja iš darbo buvo atleista dėl netinkamo elgesio su vaikais. Pasak Redos, tėvai ne kartą skundėsi direktorei dėl šios auklėtojos elgesio.

Regos centro direktorė Laima Glaveckienė patvirtino mamos teiginius, jog gruodžio 5 dieną už netinkamą elgesį su vaikais iš darbo atleista auklėtoja netrukus patalpino nuotrauką socialiniame tinkle.

„Ji pirmiausia spalio 24 d. tą nuotrauką atsiuntė pavaduotojai ugdymui, mes tą situaciją analizavome ir tai auklėtojai, kuri pastatė vaiką į kampą, aš parašiau įspėjimą”, – nuotraukos priešistorę prisiminė direktorė.

Direktorės teigimu, visas kolektyvas šiuo metu labai išgyvena dėl to, į ką šis įvykis išvirto viešojoje erdvėje.

„Įstaiga yra labai apšmeižta”, – sakė L. Glaveckienė.

Minėtą regos centrą lankančių vaikų tėvai pirmadienį inicijuoja bendrą darbuotojų ir tėvų susirinkimą, į kurį yra pakviesti ir Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojai.

Redos teigimu, Švietimo skyrius netinkamai reagavo į tėvų bei direktorės ankstesnius skundus dėl minėtos auklėtojos, tad visus nesusipratimus bus bandoma šįvakar išsiaiškinti visiems kartu. Direktorė teigė prie šio susirinkimo organizavimo neprisidėjusi.

Tėvų peticija dėl pedagogės Aušros Kuzminskienės

Klaipėdos regos ugdymo centro tėvelių bendruomenė ir personalas visą laikotarpį, kurį dirbo pedagogė Aušra Kuzminskienė, nebuvo patenkinti jos darbu,  ugdymo, vaikų drausminimo bei lavinimo metodais. Ko pasėkoje tėvai parašė skundus ir pateikė juos direktorei, pasitarus su švietimo skyriaus teisininku, buvo priimtas sprendimas šią pedagogę atleisti nuo jos pareigų Regos ugdymo centre.

Ši pedagogė nuolatos reikalaudavo atsiimti vaikus iš darželio iki 17 val. (nors darželis dirba iki 18 val.), o jų neatsiėmus tokiu metu buvo gaunami grasinimai tėvams vaikų teisėmis (darželio teritorijoje yra kameros, kurios turėjo užfiksuoti laiką). Buvo perkami pirkiniai grupėje, nepasitarus su tėvais, o vėliau reikalaujama iš jų pateikti pinigus už pirkinius, kuriuos savo nuožiūra nupirko auklėtoja Aušra. Taip pat auklėtoja neteisėtai rinko informaciją, išdalindama tėvams anketas ir reikalavo jas būtinai užpildyti be direktorės žinios. Šiose anketose buvo prašoma nurodyti vaikų asmens kodus, tėvų darbovietes bei pareigas. Yra informacijos, kad ši pedagogė darželyje naudodavo smurtą – tiek fizinį, tiek psichologinį, ugdymo metodai buvo pagrįsti gąsdinimu bei nuobaudomis. Taip pat koridoriuje sutikus vyresnius vaikus nuolatos replikuodavo tėvams: kartą mama ėjo su 5 metų vaiku, kuris nemokėjo skaityti, tai auklėtoja tą vaiką pavadino atsilikusiu. Dar buvo atvejis, kai vaikas pradėjo verkti prie mamos ir einant namo auklėtoja tą vaiką laiptinėje stumtelėjo ir pavadino verksniu, taip pat yra ne vienas atvejis, kai tėvams girdint ši auklėtoja vaikus vadindavo „myžniais, verksniais, atsilikusiais”. Vienos mamos vaikas verkė vedant jį namo, tai auklėtoja iš karto pradėjo siūlyti pranešti vaikų teisėms.

Nuo šios pedagogės nukentėjo ne tik auklėtiniai bei jų tėveliai, bet ir visas personalas, daug kolegų paliko darbus savo noru būtent dėl teroro, pašaipų bei patyčių, kurias ši pedagogė kurstė kolektyve.

Tėvai taip pat pavargo nuo nuolatinės įtampos, atvedant vaiką į darželį ir paimant jį iš ten, tėvai net bijojo prasilenkti koridoriuje su šia pedagoge. Sunku suvokti, kaip šis žmogus tiek metų dirbo su vaikais. Paskutinėmis savaitėmis šios auklėtojos grupę lankė 2-3 vaikai iš 13, nes tėvai bijojo dėl savo atžalų.

Auklėtoja prieš atleidimą buvo supažindinta su skundais ir rašė pasiaiškinimus, visa, ką ji sako, yra melas ir netiesa.

Ir pagaliau atleidus šį žmogų jis susisiekia su žiniasklaida ir pradeda šmeižti darželio direktorę neva ji atleido auklėtoją dėl kitų priežasčių, o visi šie tėvų bei darželio personalo parodymai per tiek metų yra melas, šmeižtas bei susimokymas prieš Aušrą Kuzminskienę. O mes tėvai stebime iš šalies, kaip yra pilamas purvas ant labai gero darželio ir direktorės, kuriais labai džiaugiamės ir vertiname. Nueiname miegoti ir ryte keliamės su mintimi apie šią situaciją.

Atsiimant vaikus iš darželio kitos auklėtojos su ašaromis akyse mums dėkoja, kad pagaliau nebebijome ir pradėjome šnekėti apie tai ir kovoti. Ar jūs galite įsivaizduoti, jeigu toks žmogus dirbtų su Jūsų vaikais?

Prašome pagalbos neabejingų, mes nenorime, kad šis žmogus aplamai turėtų teisę dirbti su vaikais bet kurioje švietimo įstaigoje ir labai nerimaujame dėl esamos neteisingos situacijos mūsų bei darželio bendruomenės atžvilgiu.

Auklėtoja Aušra, paprašyta pakomentuoti tėvų peticiją, atsakė tik tiek: „Gyvename teisinėje valstybėje ir teisingumas turi būti teisingas”.

35 Comments

  1. Marija

    Tokių vaikų ateitis miglota ir tai tik gyvenimo pradžia, o ne pabaiga. O ką vėliau kaltins, kai pradės mokyklon eiti – mokytoją, ar mokinių tėvus? Karma anksčiau ar vėliau smogs už padarytą žalą kitam. Tiesa anksčiau ar vėliau nugalės. Taikos ir ramybės jums.

    Reply
  2. Aušra

    Melo kojos trumpos. Nuobauda panaikinta, darbo ginčų komisijoje išnagrinėjus visus direktorės melus ir šmeižtus. Visi kaltinimai panaikinti, kaip neatitinkantys tikrovės. Skundai rašyti pačios direktorės ne tėvų, tėvai net nežinojo, kad jų vardu parašyti skundai ant manęs. 4 išeitinės išmokėtos. Pasirinkau pasitraukti iš įstaigos pati, nes pavargau kovoti su nuolat meluojančiu ir kitus darbuotojus žeminančiu vadovu.

    Reply
  3. Aušra

    2005 m. buvau apdovanota miesto mero padėkos raštu už gerą darbą. Noriu pasidžiaugti, kad tada įstaigai vadovavo puikiai mieste žinoma ir gerbiama vadovė Irena Greičiūnienė. Teisingas ir geras vadovas. Įstaiga klestėjo, užsienio šalių pedagogai atvažiuodavo pasisemti patirties. Jai išėjus viskas buvo niokojama. Užsienio svečių nebesulaukdavome. Vadyba tapo silpna. Darbuotojai rūšiuojami į geriečius ir blogiečius. Blogiečiais atsikratoma. Tokia realybė, kai keičiasi vadovai. Tėvai ateina ir išeina, vaikai taip pat. Dabartiniai tėvai galvos skausmas ne vienam pedagogui. Tik mokytojų profsąjungos realiai padeda žmonėms kovoti su neteisybę.

    Reply
  4. Dviejų gimnazistų mama

    Man tas tendencingas “važiavimas” ant Aušros kažkodėl primena potvynį, pakeliantį nuo dugno visą gaivalą… Atsitokėkit, žmonės, juk gražiausios metų šventės ant nosies! Gal jums tai panašu į šviesos skleidimą ir meilę ??? O gal puldami kitą jaučiatės labai ypatingi??? Tiek pykčio skleisti gali tik tie, kurie augo ir gyvena patys jo apsupti… Gražių ir ramių jums švenčių!

    Reply
    • Vcr

      Kas ja gerai pažista tas žino kokia „gera”

  5. Overlinge

    Netikiu ką čia rašo ir nepatikėsiu, nes esu dirbusi su šia pedagoge poroje 5 metus, ir tikrai jin lb pasišventusi darbui, visuomet kolektyve sutardavo su visais, manau kad, kažkam lb naudinga buvo, ja pašalinti, spėju dėl to kad, ji būdavo lb atvira, ir visą teisybę pasakydavo žmogui į akis, niekada nieko neapkalbedavo, o su vaikais jin labai gražiai bendraudavo, net pasiekdama vaikų bendra mąstymą, nepatikėsiu ką čia rašo niekada!!!!! Jai visada visi vaikučiai buvo lygus, ne išleisdavo į lauką neapkamšytu šalikeliais, patikrindavo ar su pirstinaitem, ir reikalaudavo užsidėti, bet tai kaip galima šitaip šmeižti žmogų!!!!!

    Reply
  6. Lina

    Na tikrai kokioje lietuvoje ms gyvename! Na negali tokie kaip Ausra lipti mums ant galbos.

    Reply
  7. Lina

    As manau padekos susilauksiu. Ausrele baik smeisti zmones! Tu gi zinai kad teisybe yra ir teisybe nugales ! Tu gi zinai kad pries visus meluoji. Sustok!
    Man gaila taves ! Nebetraumuok zmoniu.

    Reply
  8. Nuomonė

    „Nekenčiu melagių” maniu, kad tai pati Aušra, bet ji tik rėkti moka, o rašyti deja, deja… Aušros žinutėse daugybė klaidų. Bet pykčio ir neapykantos lygiai kaip rašytų „Aušrelė”.

    Reply
    • Nekenčiu melagių

      Ak taip, pamiršau parašyti, kad daug labiau nekenčiu kvailių.

    • Nuomonė

      Ak taip, tu ne tik „Melagių karalius”, bet ir „Kvailių karalius”. Visi gerai žino, liaudies patarlę „Kuo pats kvepi, tuo ir kitus tepi”.

  9. Saulius

    Žinau, kas nekenčia melagių – tas, kas melagių karalius. „Užsčiaupk” gali pasakyti normaliam żmogui, bet ne paranojos, didybės manijos apsėstam žmogui. Kas išdrįso pasipriešinti, patyrė tokį psichologinį spaudimą, kurio neatlaikytų ir pats vardu „nekenčiu melagių”, žinutės autorius.

    Reply
    • Nekenčiu melagių

      Pone Sauliau. Tokiais atvejais yra sudaroma darbo grupė auklėtojos veiklos stebėsenai atlikti. Yra atliekamas tyrimas. Negalima darbuotojo atleisti iš darbo vien tėvų skundų pagrindu, nes skundai gali būti melagingi. Jei skunduose nurodytos aplinkybės pasitvirtina, darbdavys įsakymo tvarka įspėja darbuotoją. Įspėjime nurodoma, kad darbuitojui metų laikotarpyje padarius antrą TOKĮ PATĮ nusižengimą, jis bus atleistas iš darbo. Taip darbuotojui suteikiama galimybė pakeisti savo elgesį. Darbuotojo ir darbdavio sudaryta darbo sutartis yra dvišalis susitarimas, todėl į darbo santykius Švietimo skyrius nesikiša, nes jis netutri teisės kištis. Jei gauna skundą, persiunčia jį darbdaviui. Ir, pagaliau, Švietimo skyrius teisininko neturi, tad kam kalbėti, kad buvo tartasi su neegzistuojančiu teisininku? Iš viso šaršalo aš kol kas matau tik tėvų emocijas ir darbdavio atstovo (direktorės) klaidas. Vienos (riebos) čia nepaminėjau, tegul ją Aušra panaudoja teisme. Apskritai, man kyla klausimų dėl RUC vadovės kompetencijų. Taip yra dėl to, kad ji absoliučiai nemoka komunikuoti su žiniasklaida.

  10. atjauta

    tai ausra kaipjus isdirbote budama tokia ideali aukletoja tokiame baisiame regos ugdymo centre , turetumete dekoti , kad mes jus pagaliau paleidome .Jusu laukia didele ateitis , jusu jau laukia patys geriausi klaipedos darzeliai .O jei rimtai tai ausra man labai gaila , kad taip negerbiate ir niekinate kitus , labai gaila jusu .

    Reply
    • atjauta

      kankinotes regos ugdymo centre 20 metu

  11. Gita

    Mūsų sūnus lankė šį darželį,tai atsimena tik,Aušrelę,kaip pačią geriausią auklėtoją. Visada suprasdavo,mylėdavo vaikus. Vėliau dukra lankė tą patį darželį,bet gaila,kad nepapuolėme į Aušrelės grupę,tai ištempė dukra tik mėnesį. Pastoviai rasdavau apsiverkusę,net sutinusiu veiduku nuo verkimo. Baisu net atsiminti. Mums , AUŠRELĖ,buvo ,yra ir liks Pati Geriausia Auklėtoja. Stiprybės Tau Aušrele?♥️?

    Reply
    • Alina

      Kuo jums žadėjo atsidėkoti Aušrelė už šią žinutę! Gal pabus Kalėdų seneliu?

    • Aušra

      Dėkui

    • Sigita

      Ji gerai žino, kam būti pačia geriausia auklėtoja, o su kuo nesiskaityti! Tokios manipuliatorės dar reikia paieškoti!

  12. Aldona

    Tai šlykštu – viena pastatė į kampą. Vaikas – auka. Kita nufotografavo, apskundė, vėliau paviešino nuotrauką ir kas baisiausia, pasinaudojo vaiku, atkeršydama. Kokiam vaidmenyje dabar vaikas? Įdomu, kas labiau išliks jo atmintyje: kampas ar faktas, kad jis nevalingai tapo kerštaujančios auklėtojos įrankiu.

    Reply
    • Ausra

      Vaiką globoja vaikų teisės. Tai jam gerai ir saugu. Kitas su galimai smaugimo ant kaklo žymėmis tarnybos net nežino. Vadovas nors ir informuotas nuslėpė ir bandys atsakomybę perkelti nežinia ant kiek pečių. Kaži, kaip baigsis tas epizodas.

    • Reda

      Čia rimtai Aušra? Jums reikia gydytis!!!!

  13. Simona

    Taigi ji ir yra toji užsistovėjusi auklėtoja. Sakot du vaikai jautė jos meilę!? O kaip visi kiti? „Inivatyviausia”, pritariu, bet kada tai buvo. Galêjo dirbti ir dirbti ir savo kūryba džiuginti vaikus ir jų tėvus. Tereikėjo pagarbos grupės ir visos įstaigos bendruomenės atžvilgiu, įsiklausyti į kolegių nuomonę, nešmeižti jų tėvams. Bet… Ji „geriausia auklėtoja”. Ji vienintelė dirba, ji vienintelė stengiasi, ji żino, ji moka, ji supranta… O visi kiti – tik algas nepelnytai gaunantys avinai (kaip ne kertą pavadino koleges). Bet įžvelkime ir gerąją dabartinių įvykių pusę. Aušrele, tu galų gale tapai laisva nuo taip nekenčiamo RUC ir jo kolektyvo! Dėl tavęs, pačios geriausios auklėtojos, varžysis visi kiti vaikų darželiai! Juk auklėtojų taip trūksta! O gal, Aušrele, tu taip šiaušiesi ir savo keršto ginklu pasirinkai nekaltą vaiką nes bijai, kad nė vienas vaikų darželis tavęs nepriims net į auklėtojos padėjėjos vietą. Plačiai esi pagarsėjusi!!! Ko gero ir pačiai gėda pripažinti, kad per daugybę praktikos metų išsikovojai tokî negerą vardą, kurio nereabilituos joks šuniuko medalis su užrašu „gerausia auklėtoja”.

    Reply
    • Aušra

      Ponas Valdai Glaveckai direktorės vyre. Šeimos klanas čia klesti. Dėkoju už gerus žodžius. Jūs puikus draugas ir smagus keliauninkas. Gerbiu jus.

    • Anonimas

      Manau Ausra ne tik melage, bet ir su siokiom tokiom problemom.. Ar adekvatus (t.y. turintis bent kiek savikritikos) žmogus galėtų taip save issikelti, girti ir skelbtis „geriausia”, „idealia”, „pedagogu is prigimties” ir pan.?

  14. elena

    Ta ausra be tevu zinios savavaliskai nuveza vaikus i soda pas save rinkti kriausiu, lapus griebti, ir raveti darza. Ar nepameni ausrele? kaip i akis man paziuresi dabar?

    Reply
    • Aušra

      Na galima nusišnekėti, bet ne iki tokio lygio!!! Už savo žodžius reikia ir atsakyti. Manau tam jūs pasiruošusi.

    • Alina

      Sako vaikai niekada nemeluoja!! Daržo gal nėravėjo, bet kriaušes tikriausiai surinko!

  15. Reda

    Tai pati blogiausia šio darželio auklėtoja ir didžiulis būrys tėvų šiandien tą paliudijo!!!

    Reply
    • Ausra

      Rytoj liudis prieš tave!!!!! Laiko klausimas.

    • Nekenčiu melagių

      Reda, EILĘ METŲ bendruomenė negalėjo susitvarkyti su vienu žmogumi? Auklėtojos verkdamos dėkoja tėveliams, kad išvadavo nuo despotiško būdo kolegės? Tai ko vertos tokios auklėtojos – pratrydusios avys? Kaip kitaip, jei ne avimis pavadinti kolektyvą, kuris vienam žmogui nesugebėjo pasakyti vienintelio žodžio – UŽSIČIAUPK. Kaip tokios skystos pedagogės gali ugdyti vaikus, ką juose gali ugdyti? Skystablauzdiškumą? Kodėl iš darbo atleista Aušra, o neatleista vaiką į kampą pastačiusi auklėtoja? Kodėl taikomi dvigubi standartai? Aušra kolektyvo neapšmeižė. Apsišmeižėte patys. Darželis tai specializuotas, vietų skaičius ribotas, o vaikų su akinukais Klaipėdoje daug. Kažkaip kyla klausimas, ar tik ne su vokelių pagalba į tą darželį dauguma pateko? Nes visi atsiliepimai spaudoje neįtikina, kvepia falšu, todėl turi būti priežastis, kodėl yra pučiama į vieną dūdą. beje, Švietimo skyrius teisininko neturi. MELAGIS MELAVO…

  16. Dviejų gimnazistų mama

    Auklėtoja Aušra Kuzminskienė buvo ko gero pati inivatyviausia, vaikus mylinti , “ mūru” už juos stojanti ir kažkodėl nepatogi darželio administracijai ir kai kuriems” užsistovėjusiems” darbuotojams. Kas jau kas, bet vaikas jaučia gerą žmogų. Mano du vaikai jautė jos nuoširdžią meilę ir atsidavimą. Šitas darželis iki šiol jiems asocijuojasi su mylima auklėtoja Aušrele.

    Reply
    • Aušra

      Dėkui

  17. Lana

    Kokioje siaubingoje realybeje mes egzisuojame…

    Reply
    • Tokia tai vat mūsų real;ybė

      Mes neegzistuojame, o tiesiog gyvename. Padėkokime įstatymų leidėjams.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Sudėliojo ugdymo įstaigų aplinkos atnaujinimo prioritetus

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patvirtino miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų lauko žaidimų aikštelių ir įrengimų atnaujinimo 2024–2027 m. eiliškumo ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

Regionas

Tradicija tapęs „Pažinimo stebuklas“ šįkart išsiskiria dalyvių gausa

Jau 12 metus Klaipėdos senamiesčio ROTARY klubas kartu su Klaipėdos regos ugdymo centro pedagogais rengia tarptautinę stovyklą „Pažinimo stebuklas“ vaikams ...
2023-06-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdoje per šventes nuo COVID-19 paskiepytas vienas žmogus

Šventinę kovo 11-ąją, Statistikos departamento duomenimis, buvo ištirta tik 4120 mėginių, kuriuose rasti 355 nauji COVID -19 infekcijos atvejai, tai ...
2021-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This