Dėl stipraus vėjo be elektros liko dalis Kretingos ir Klaipėdos rajono gyventojų

Regionas

Dėl naktį ir paryčiais ypač sustiprėjusio vėjo elektros neteko nemažai Vakarų Lietuvos gyventojų.

ESO duomenimis, labiausiai nuo stipraus vėjo nukentėjo Kretingos, Klaipėdos, Plungės rajonų ir Raseinių regionas. Iš viso dėl virtusių šakų, medžių ir kitų vėjo sukeltų priežasčių be elektros buvo likę per 17 tūkstančių ESO klientų.

Hidrometeorologijos tarnyba informuoja, jog stiprus vėjas iš Vakarų Lietuvos pamažu juda šiaurės rytų kryptimi. Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

14 val. duomenimis, elektros energijos neturėjo daugiau nei 1500 Plungės, Gargždų ir Kretingos elektros tinklo vartotojų. Pastarieji gedimai fiksuoti iki ir po pietų, jie šiuo metu tvarkomi.

„Tokių gedimų šalinimui reikia papildomo laiko, medžiagų ar įrangos, todėl gedimų šalinimas šiek tiek užtrunka. Šiuo metu dirba ne tik ESO operatyvinės  brigados, bet ir pasitelktos rangovų pajėgos, kad elektros tiekimas būtų atkurtas kuo greičiau visiems klientams”, – teigiama ESO pranešime spaudai.

Hidrometeorologijos tarnyba informuoja, jog stiprus vėjas iš Vakarų Lietuvos pirmadienį pamažu ėmė judėti šiaurės rytų kryptimi, tad tikėtina, jog nauji gedimai bus fiksuojami kituose regionuose.

ESO primena apie nukritusių ant žemės elektros laidų keliamą pavojų: ragina žmones nesiartinti prie nuvirtusių elektros oro linijų atramų, nukritusių laidų ar kitų elektros įrengimų ir apie tai kuo skubiau pranešti bendruoju pagalbos tel. 112 arba nemokamu ESO gedimų numeriu 1852.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kaip ir kada galima perkelti gandralizdžius

Kovo pradžioje į Lietuvą pradės grįžti gandrai. Aplinkos apsaugos agentūros specialistai primena, kad jeigu gandrų kaimynystė nepageidaujama, gandralizdžių perkėlimą galima ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

Orai

Pajūryje sniegą keis lijundra, stiprės vėjas

Nors artimiausiomis dienomis, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, daugelyje šalies rajonų numatomas sniegas, pajūry jį keis lijundra, o termometro stulpelis dienomis ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

ELTA

Pinga visuomeninis elektros ir dujų tiekimas, didėja valstybės reguliuojami elektros tarifai

Nuo sausio 1-osios įsigalioja nauji elektros ir dujų tarifai. Elektros tarifus visiems vartotojams sausį–liepą didins pakelta reguliuojamoji kainos dalis, tuo ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This