Didžiąsias atliekas surinks ir kiemuose

Miestas

Norėdama pagerinti didžiųjų atliekų surinkimą Klaipėdos miesto savivaldybės administracija nuo kitų metų uostamiestyje keičia jų surinkimo tvarką.

„Pagal nustatytą grafiką du kartus per metus į visus miesto kvartalus atvyks atliekų vežėjų mašina. Ji stovės nurodytoje vietoje apie valandą ir priims iš gyventojų didžiąsias atliekas. Planuojame, kad vežėjai atvyks savaitgaliais ir gyventojams bus paprasčiau išmesti nebereikalingas daiktus“, – pranešime spaudai cituojama Rasa Jievaitienė, Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja.

Tačiau kartu su didžiosiomis atliekomis negalės būti išmetamos statybinės atliekos, padangos ar seni dažai. Didžiosiomis atliekomis laikomi baldai, langų rėmai, durys, dviračiai, vaikiški vežimėliai ir t.t. Ką galima išmesti, gyventojams patars atliekų surinkėjas – vairuotojas.

Taip pat į didžiųjų atliekų mašiną nebus leidžiama mesti elektros bei elektronikos atliekas: kompiuterius, telefonus, televizorius, šaldytuvus ar kitus prietaisus. Šių atliekų sudėtyje gali būti pavojingų sveikatai ir aplinkai elementų – gyvsidabrio, švino, kadmio, arseno, chromo, freono. Netinkamai išmestos ir pasklidusios gamtoje šios medžiagos gali turėti lemiamų pasekmių žmogaus sveikatai, todėl jų turinčiais daiktais atsikratyti reikia itin saugiai ir atsakingai.

Elektros bei elektronikos atliekas galima pristatyti į Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro administruojamas didžiųjų atliekų aikšteles (Šiaurės pr. 30, Tilžės g. 66A, Šiaurės pr. 13, darbo laikas I-VI nuo 9 iki 19 val.).

Savivaldybė primena, kad pirkdami naujas elektros bei elektroninės įrangos prekes, dažnai senąsias nebereikalingas galite atiduoti toje pačioje parduotuvėje, o smulkią elektroniką, taupiąsias lemputes su gyvsidabriu ir baterijas galima išmesti didžiuosiuose prekybos centruose pastatytuose konteineriuose.

Elektros ir elektronikos atliekos nemokamai būtų paimamos iš namų Klaipėdoje susiekus su šiais surinkėjais:

„Atliekų tvarkymo centras“, tel. (8 5) 206 0900, http://atc.lt/
Asociacija „EEPA“, tel. +370 695 55111, arba užpildykite registracijos formą http://www.epa.lt/
Elektros bei elektroninę įrangą superka šie atliekų tvarkytojai (daiktus reikia pristatyti nurodytu adresu) :
„EMP Recycling“ – Šilutės pl. 21, Klaipėda, tel. +370 682 27103, https://emp.lt/
UAB „BALTIC METAL” – Dubysos g. 64, Klaipėda, tel. +370 46 246434, http://www.bmetal.lt/
UAB „Novitera“ – Dubysos g. 27A, Klaipėda, tel.+370 698 41126, https://novitera.lt/electronic.lt/

1 Comment

  1. Tadas

    Pagaliau funkcionieriai susivokė, kad turi būti bent kažkiek patogios sąlygos šiukšlių atsikratymui, jei tikslas yra šiukšlių surinkimas, o ne KRATC ir kitų šiukšlininkų geras gyvenimas.
    Aišku, kad būtų matomas efektas, toks šiukšlių surinkimas turėtų vykti ne 2 kartus per metus, o 2 kartus per mėn.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantuose sutvarkytas atliekomis užterštas sklypas

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad šiemet vasarį „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje gavus pranešimą dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Regionas

Atliekas deginęs kintiškis laikė ir kilpas gyvūnams

Pastebėję dūmus Kintuose aplinkosaugininkai atliko patikrinimą ir nustatė, ne tik, kad sodybos savininkas neteisėtai degino atliekas, bet ir jo ūkinėse ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This