Naujas prekybos ir paslaugų centras gali pradėti kilti jau pavasarį

Svarbu, Verslas

Uostamiestyje, Vingio gatvėje, netoli jau keleto veikiančių prekybos centrų naują dviejų aukštų prekybos ir paslaugų paskirties pastatą bei automobilių plovyklą ketinantys statyti verslininkai teigia, jog tikrai dar egzistuoja tokių objektų poreikis ir žada, kad tai bus multifunkcinis, išsiskiriantis objektas.

Jei procedūros nestrigs, apie 6 mln. eurų vertės objekto statybas ketinama pradėti pavasario pabaigoje.

Projektinius pasiūlymus rengė „UAB „Projesta Group“, architektas ir projekto vadovas – Romanas Mankus.

Klaipėdos miesto savivaldybės svetainėje paskelbtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad Vingio g. 31 esančiame 1,1 ha ploto sklype, suformuotame sujungus septynis sklypus į vieną, objektus planuoja Vilniuje registruota UAB „Raseinių plėtra“. Ji sklypą įsigijo spalio pradžioje.

Nurodoma, kad 5 100 kv. m ploto prekybos paskirties pastato planas bus netaisyklingos formos, į jį planuojami du įėjimai. Sklypo ribose projektuojamos 127 automobilių statymo vietos pastato lankytojams. Taip pat suplanuota 270 kv. m ploto automobilių plovyklos aikštelė, joje numatoma išdėstyti plovimą įrangą, kuria vienu metu galės naudotis 7 automobiliai.

Planuojami du įvažiavimo keliai į sklypą – vienas iš Vingio gatvės, pietvakarinėje sklypo dalyje, antras – iš pravažiavimo kelio šiaurės vakarinėje sklypo dalyje.

Nurodoma, kad gauti statybą leidžiančius dokumentus ir vykdyti statybas sklype planuojama atskirais etapais pagal užsakovo pageidavimą. Pirmuoju etapu bus vykdoma prekybos paskirties pastato su kiemo aikštelėmis statyba, antruoju – automobilių plovyklos aikštelės statyba.

„Jei procedūriškai viskas vyks tvarkingai, ir projektą susiderinsime operatyviai, tikslas yra pavasario pabaigoje pradėti statybas. Svarbiausias etapas yra dabar prisistatyti visuomenei, parodyti savo ketinimus sutvarkyti šį apleistą kampą. Labai didelio grožio ir saugumo jis neprideda. Tikimės, kad visuomenės palaikymas bus, nes bus naujas gražus objektas. Teritoriją tvarkyti gal pradėsime ir anksčiau – apsitverti, nusausinti dabar visokių šiukšlių primėtytą tvenkinį”, – sakė UAB „Raseinių plėtra“ vadovas Darius Baliukevičius.

Anot jo, tai bus universali prekybos vieta, kurioje įsikurs apie 20 nuomininkų – ir maisto, ir kitokių prekių pardavėjai, įvairių paslaugų teikėjai.

„Bus visko, ko reikia šiuolaikiniam gyvenimui ir kad būtų žmonėms patogu, po ranka”, – sakė pašnekovas.

Jis potencialių nuomoninkų nenorėjo įvardinti kol nesibaigs viešojo svarstymo procedūros.

Investicija su žemės sklypo įsigijimu, anot D. Baliukevičiaus, į šį projektą sudarys apie 6 mln. eurų.

Paklaustas, ką mano apie dažnai virtualioje erdvėje rašomus komentarus, jog prekybos centrų jau ir taip esą yra per daug, o šioje vietoje visai šalia veikia ir „Rimi”, ir „Norfa”, ir „Lild”, ir „Iki” parduotuvės, jis teigė su tokiu požiūriu nesutinkantis.

„Tai kam mes tada statome naujus namus, juk yra seni? Remontuokime senus ir viskas bus gerai. Bet juk viskas sensta ir techniškai, ir morališkai. Keičiasi gyvenimo kokybė, prekybos, paslaugų teikimo formatai. Virsmas visada reikalingas. Tai ne standartinių dėžučių ar kioskų kepimas. Mūsų projektas yra mutifunkcinis, universalus objektas, jungiantis įvairaus profilio nuomininkus, kad būtų užtikrintas kokybiškas gyvenimas. Tokio projekto atėjimas tik gerina padėtį, konkurencija neišvengiama, bet žmogus renkasi kokybinius rezultatus. Mes matome tokį poreikį ir galimybę jį užtikrinti”, – sakė D. Baliukevičius.

Registrų centro duomenimis, po 50 proc. šią gegužę įregistruotos „Raseinių plėtros“ akcijų valdo Mantas Miseliūnas ir UAB „Projesta Group”, valdoma Dariaus Baliukevičiaus.

INFORMACIJA

Viešas susirinkimas vyks 2019 12 30, 17 val. Liepų g. 83, Klaipėdoje.

21 Comments

  1. Svetlana

    Geriau butu musu rajone padaryti parka pruda reikejo tik sutvarkyti zalios zonos visiskai nera musu valdzia galejo pasytarti su zmonemis kurie.gyvena tam rajone smarves cia uztenka zaluminos nera valdzia ka jus darote pagalvokyte

    Reply
  2. Meška

    Nu, nu! Gerais norais ir pragaras grįstas. Ar nebus taip, kaip su Baltijos kino teatro reikalais, kurie tempiasi jau 25 metai, kai tik nusipirko už grašius kažkokie Šiaulių ubagai. ką padarysi, laukinio kapitalizmo laikais viską dalijo į kairę ir dešinę, o tuometinė bedantė miesto valdžia kažin ar galvojo bent kiek, kas iš viso to gausis? Tie ubagai pinigų neturėjo ir niekada neturės, nors ir vadinosi kažkokia finansų bendrovė, užtat mes, klaipėdiečiai, turime griuvėsius miesto centre ir, atrodo, dar ilgai turėsime. Kad tik čia Vingio gatvėje kažkas panašaus nesigautų, juk griuvenų visokių ir nebaigtų kurmiarausių turime užtektinai, naujų kaip ir nebereikia.

    Reply
  3. Rrrryiooouy09

    O rimi isvis galetumet su tuo paciu eskavatorium panaikint nuo zemes daugiau vietos bus.

    Reply
    • eugenija

      sutinku

  4. Rrrrrui

    Prie to pacio renovuokit brozynu 11 nama ir ka noryt ta statykit?

    Reply
    • 11-ku-ku

      Gerai būtų. Statyt vistiek statys, o renovacija akurat nepakenktų… Ale kam tai rūpi?

  5. lilija

    Raseinių plėtra lipa per galvas, jiems pelkė, o mums šalia gyvenantiems „plaučiai” medžių laja valo orą!!!

    Reply
    • Rrrr

      Valo tau ora pijoku mizalai aplink pruda.

  6. Pranas

    Statomas ne prekybos centras, o dar viena maisto parduotuvė su prieškasiu ir… automobilių plovykla tarp daugiaaukščių, kas yra diiiidelis provincialumo požymis. Bet kai miesto plėtros depas apie urbanistiką raukia iš tarybinių vadovėlių, muziką užsako smulkūs plėtotojai ir sunku daugiau tikėtis.

    Reply
  7. Arūnas

    Kodėl virš prekybcentrio nepastato daugiaaukstes mašinų aikštelės, aplinkiniams gyventojams būtų galima laikyti auto,gyventojai patenkinti,kiemai laisvesni,plotas racionaliai išnaudotas

    Reply
  8. Magyla

    Svarbiausia, kad labai gražus ir originalus. Pagarba mūsų aukštos kultūros investuotojams ir talentingiems architektams!

    Reply
  9. Kristina

    Ponui Baliukevičiui, palygino namus su prekybcentrisis, žmonėms trūksta gyvenamųjų namų, o PC vienas šalia kito,. Tai reikėjo ir išvalyti tą prūdą, sutvarkyti pakrantes, nutiesti takelius, pastatyti suoliukus, žmonės padėkotų. Autoplovykla yra kitoje gatvės pusėje, prie Lidl.

    Reply
    • Ert

      Tai Kristina, reikėjo jums paimti paskolą, nusipirkti tuos kelis sklypus, pasiimti dar kitą paskolą ir nusausinti prūdą, suformuoti takelius.

    • Audronė

      Pritariu jums, Kristina, geriausia investicija būtų į žmonių ir ypač vaikų laimę, juk jie mūsų ateitis. Tačiau, aš manau, kad retas šio rajono gyventojas, masto apie tai. Jau dabar vaikai išvyti kiemų, nes tėveliams savus poreikius patenkinti yra svarbiau nei vaikų.

    • Gyventoja

      Pilnai sutinku, tikrai galėtų gražų parkelį žmonėms padaryti! Bet neduoda pelno, matyt:((((

  10. Rajono gtventojas

    Eikite į projekto pristatymą gyventojams ir reikškite pretenzijas.
    O į tokius pristatymus dažniausiai gyventojai neateina.
    Tik komentarus sugeba visi rašyti „laido riteriai”
    Sutvarkys tą pelkės teritoriją ir bus ir gražu ir tvarkinga.

    Reply
    • Kitas gyventojas

      Kam kažkur vaikščioti, kai nuomonę gali čia pat pareikšti. Tegu skaito, jei ta nuomonė kam rūpi.

  11. Paulius

    Klaipėdoje pasigendu racionalių sprendimų. Aš čia ne konkrečiai apie šį projektą, bet bendrai visą išplanavimą. Kokio velnio statyti dešimtimis prekybos centrų po vieną ar du aukštus, kai daug racionaliau vieta būtų išnaudota, jeigu pastatai būtų aukštesni? Dabar Vingyje atsiras dviaukštis prekybos centras. Girdėjau, jog lyg tais planuoja pastatyti dar 2 ar 3 prekybos centrus po 1-2 aukštus Liepų gatvėje. Kam to reikia? Tai geriau statykit aukštesnius pastatus. Ir vaizdas gražesnis bus, ir taršos mažiau bus, ir daugiau vietos liks žaliems plotams. Tas pats liečia ir privačius namus. Kas dėl sodų – suprantu, nuosavi namai vienai šeimai arba kotedžai dažniausiai būna 1-2 aukštų. O daugiabučiai? Tai statykit aukštesnius, gal net dangoraižius su 20-30 aukštų, o ne 3-5 aukštais. Tai labai efektyviai išspręstų taršą ir spūstis miestuose, nes viskas būtų labiau koncetruota. Dar gi ir miestas pagyvėtų. Dabar tik plečiasi plečiasi, bet rezultate to nesimato. P.S. Tai netaikoma senamiesčiui, kuris baigia visai išnykti su savo vokiška-skandinaviška architektūra. Nykus miestas ir tiek, deja. :/

    Reply
  12. Irina

    o kas bus su žalia zona, su prudelių – kur givena ne viena šeiima ančių, teršiam toliau, kam ekologija reikalinga

    Reply
    • Mielieji

      Kovokite kad išsaugotų. Žiūrėkite kokia paskirtis bendrajame plane, pagal jį turi būti ir detalieji planai. Jeigu žalia spalva, rekreacinė zona, reikalaukite išsaugoti. Juk klimato kaita. Rasykite į ES.

    • To Mielieji

      Jo verslininkai nupirko rekreacinę zona tam kad žolytę ir antis augintų nejuokinkit išmanėliai

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Prašymas dėl vietų automobiliams – vienu paspaudimu

Pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo klaipėdiečiams bus patogiau. Savivaldybė skelbia, jog jos interneto svetainėje sukurta nauja elektroninė paslauga ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kieme - negyvas vyras

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, apie 10.27 val., Vingio gatvės gyvenamųjų namų kieme rastas mirusio 64-erių vyro kūnas be išorinių ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje ir rajone avarijose nukentėjo vaikai

Policija pranešė, kad trečiadienį į Klaipėdos ligoninę buvo pristatyti aštuonerių ir penkerių metų vaikai. Aštuonmetis paaiškino, kad apie 15 val. ...
2023-11-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This