Vien tik Piazzolla

Kultūra

Gruodžio 17 dieną, antradienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje vyks šventinės klasikos festivalio „Salve musica“ koncertas, dedikuotas vien tik tradicinės tango muzikos revoliucionieriui, Argentinos tango kompozitoriui Ástorui Piazzollai.

Koncerte „Vien tik Piazzolla“ smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, violončelininkas Glebas Pyšniakas ir akordeonininkas Tadas Motiečius kvies kartu leistis į muzikinę kelionę tarp skirtingų žemynų, kultūrų ir žanrų, skambant vien tik Á. Piazzollos kūriniams.

Gretos Pikutienės nuotr.

Paryžius, Niujorkas ir Buenos Airės; argentinietiškas tango, klasikinė muzika ir džiazas – gyvenimas tarp skirtingų miestų ir muzikinių stilių suformavo unikalų Á. Piazzollos kūrybinį braižą, kuriam publika neabejinga jau daugiau nei pusę amžiaus.

D. Dėdinskaitė yra viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių. Ji koncertuoja daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežia solo su simfoniniais ir kameriniais orkestrais. G. Pyšniakas groja garsiausiose pasaulio salėse, pasirodo solo su įvairiausiais orkestrais. Kartu su Čiurlionio styginių kvartetu ir kitais kolegomis Glebas atlieka daug kamerinės muzikos. Grįžę po studijų Vienoje Dalia ir Glebas kurį laiką dirbo Klaipėdos kameriniame orkestre, o dabar įsikūrė Vilniuje. „Svajonių duo“, – taip Nyderlandų laikraštis „Noordhollands Dagblad“ apibūdino Dalios Dėdinskaitės ir Glebo Pyšniako duetą.

T. Motiečius aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir už jos ribų, įsitraukdamas į unikalius projektus, bendradarbiaudamas su įvairialypiais kūrėjais. Jis atlieka muziką nuo klasikos ir modernių kompozicijų akordeonui iki subtiliojo džiazo.

Koncerte „Vien tik Piazzolla“ skambės rinktiniai kompozitoriaus kūriniai. Tai ir „Metų laikai Buenos Airėse“, ir  „Oblivion“ –  vienas populiariausių Á. Piazzollos tango, plačiausiai išgirstas Marco Bellochi filmo apie karalių Henriką IV garso takelyje, ir „Ave Maria“ specialiai sukurta kitam to paties režisieriaus filmui. „Le Grand Tango“ kompozitorius skyrė violončelininkui Mstislavui Rostropovičiui, kuris ilgus metus į tai dėmesio nekreipė, tačiau vėliau netikėtai liko sužavėtas Á. Piazzollos talentu. Tik po aštuonerių metų jis šį kūrinį atliko viešai, o dar vėliau ir įrašė. „Le Grand Tango“ atskleidžia tikrąją „naujojo tango“ dvasią, kurioje susijungia tradiciniai tango ritmai ir džiazo įkvėptas sinkopavimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Legendas“ pristatys Kintuose

Dviguba vinilo plokštele „Legendos“ žinomi muzikantai – violončelininkas Glebas Pyšniakas ir pianistas Rokas Zubovas įamžino pastaraisiais metais anapilin iškeliavusių, ryškų ...
2023-08-07
Skaityti daugiau

Regionas

Kintų muzikos festivalyje – kvarteto debiutas ir Baltijos šalių kompozitorių premjeros

Tradicinis Kintų muzikos festivalis toliau pristato įdomius tarptautinius projektus. Rugpjūčio 5-ąją Kintų Didžiojoje bažnyčioje, koncerte „Nauji Baltijos skambesiai“, pirmąsyk drauge ...
2023-08-02
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje koncertuos Danijos įžymybės

Kintų muzikos festivalis keliasi į kitą Kuršių marių pusę ir liepos 29-ąją, šeštadienį, Nidoje, Thomo Manno kultūros centre, kviečia išgirsti ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This