Ar reikalingos kalėdinės šventės bendruomenėms?

Miestas

Nors pastarųjų dienų orai uostamiestyje nė iš tolo neprimena artėjančių didžiųjų žiemos švenčių, kalėdinis šurmulys bei įvairios akcijos ir renginiai veja vienas kitą.

Prie jų prisideda ir daugiabučius administruojančios bendrovės „Mano būstas” atstovai, keliose Klaipėdos vietose gyventojus kviečiantys į kalėdinių eglučių įžiebimo šventę.

Pastarosiomis dienomis kvietimai į šiuos renginius buvo išklijuoti ne prie vieno daugiabučio namo durų ar skelbimų lentose.

Tačiau šis faktas papiktino vieną pusamžę klaipėdietę, kuri „Atvirai Klaipėdai” skundėsi, jog namų administratoriai esą šias šventes rengia neatsiklausę, ar šito bendruomenės nariai nori. Juoba kad, moters teigimu, tai daroma iš gyventojų surinktų pinigų.

„Kodėl būstai daro eglutes už mūsų pinigus? Jie gi nesėja grūdų, neaugina bulvių. Kažkokia nacionalizacija. Apsimeta geradėjais, o juk tai iš tų pačių mūsų visų surinktų lėšų daroma. Gal galėtų iš mūsų mažiau pinigų imti?” –  pasipiktinimo neslėpė klaipėdietė.

Tokia moters reakcija gerokai nustebino „Mano būstas Baltija” direktorių Edgarą Vygantą.

„Nieko panašaus. Šventė tikrai neorganizuojama iš gyventojų kaupiamųjų lėšų, mes neturime teisės šių lėšų naudoti ne pagal paskirtį. Šventė yra tradicinė, jau organizuojama gal aštunti metai, gal ir ilgiau, ir tą šventę mes darome savo įmonės sąnaudom”, – teigė jis.

Iš viso bendrovė, pasak direktoriaus, tokias šventes organizuoja keturiose uostamiesčio vietose – Debereceno, Žardės, Nidos ir Rumpiškės g. Pastarojoje vietoje šiemet eglutė bus įžiebta pirmą kartą, mat ji perkelta iš Kauno g., iš kur išsikėlė ir pats bendrovės biuras.

„Debreceno g. ir prie Žardės eglutės jau įžiebtos, dalyvavo labai daug vaikų, prie Žardės atėjo ir nemažai senjorų, visus vaišinome saldainiais, žmonės buvo patenkinti”, –  pasakojo direktorius, pridūręs, jog Rumpiškės g. eglutė bus įžiebta jau šį ketvirtadienį, o Nidos g. – penktadienį.

„Mes norime suburti bendruomenes, stengiamės, kad per naujuosius metus, kai bus leidžiami fejerverkai, gyventojai turėtų kur susirinkti, tai šventė vaikams, senjorams, visiems gyventojams”, – sakė pašnekovas.

Paklaustas, kiek visgi ši šventė kainuos, direktorius teigė kol kas negalintis įvardinti tikslios sumos, tačiau sakė, jog tai nėra didelės išlaidos. E. Vyganto  teigimu, su samdomais animatoriais, Kalėdų seneliu, programa, eglučių puošyba bei kukliomis dovanėlėmis iš viso „galėtų būti iki 1000 eurų”.

2 Comments

  1. Gintaras

    Kuo skiriasi namų bendrijos nuo vietos bendruomenių – Klaipėdoje vis dar gūdi paslaptis.

    Reply
    • Anonimas

      Namų bendrijos užsiima namų administravimų, bendruomeninės organizacijos bendruomenės telkimų atstovavimu.Aiškiau?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Mano BŪSTAS“ fiksuoja kokybinius lūžio metus

Per vienerius metus ženkliai išaugęs klientų pasitenkinimas ir žymiai geresnė teikiamų paslaugų kokybė – tokius klientų įvertinimus teigia fiksuojanti Klaipėdoje ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Miestas

Avarijų daugiabučių nuotekų tinkluose - perpus mažiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, kad pasitelkusi inovatyvius sprendimus ir atlikusi išsamią analizę rado efektyvų būdą, padedantį apsaugoti gyventojus ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Verslas

Susisiekti su „Mano BŪSTU“ galima greičiau nei bet kada anksčiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, jog fiksuoja naujus paslaugų kokybės rekordus. Bendrovės Klientų patirčių centras trečiąjį šių metų ketvirtį ...
2023-11-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This