Arono istorija – kalėdinė dovana pareigūnėms

Veidai

„Viena iš geriausių dovanų belaukiant šv. Kalėdų – kai išdykęs neklaužada pradeda keistis. Tokia džiugi yra ir 12-mečio Arono istorija”, – sako Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Vaida Meškienė ir Audrutė Dunčienė.

Policijos nuotr.

Policijos pranešime teigiama, jog į šventiškai papuoštą komisariato salę Aronas žengia nedrąsiai – sako, gėda prisiminti, ką yra iškrėtęs… Drąsinamas tėvų ir jaunesniojo brolio, pamažu pradeda pasakoti – pavasarį su keliais draugais kieme traukė dūmą, nesibodėdavo tam panaudoti ir nuo žemės surinktų nuorūkų. Vaizdelį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros ir netrukus Aroną aplankė uostamiesčio bendruomenės pareigūnės.

Po pokalbių su jomis Aronas sako gana greitai supratęs, kad rūkyti – itin nesveika. Pasak vaikinuko, atsisakius rūkalų, ryšiai su „senaisiais draugais“ blėsta, o jis daugiau pluša sporto salėje – lanko dziudo treniruotes.

„Tapau drąsesnis, – pasakoja Aronas. – Kartą keliese vaikščiodami kieme pamatėme verkiančią, ant kelių parpuolusią moterį. Paklausus, kas nutiko, moteris pasiguodė esanti sumušta sutuoktinio. Iškart nepatikėjau, bet vėliau pats pamačiau, kaip namo parėjusiai moteriai vyras trenkė”…

Savo mobilųjį Aronas buvo palikęs namuose, tačiau išdrįso telefono paprašyti pro šalį ėjusios moters ir iškviesti policijos pareigūnus bei medikus. Kitąkart berniukas pranešė ir apie mažesnius vaikus skriausti bandžiusią paauglių grupę.

Bendruomenės pareigūnės pasakoja, kad nusižengti galiojančioms taisyklėms pabando gana daug ir įvairaus amžiaus vaikų. Dažniausiai pradeda nelankyti mokyklos, vagiliauti, rūkyti, bėgti iš namų.

„Labai svarbu informaciją gauti tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje – kartais užtenka vieno pokalbio, kartais tenka dirbti ilgai. Tačiau kiekvienas į gera pradėjęs keistis vaikas ar jaunuolis mums kelia ypatingą džiaugsmą ir pasididžiavimą”, – sako uostamiesčio policininkės.

Jau tapo gražia tradicija už pastangas pasitaisyti vaikams įteikti dovanų. Jų gavęs 12-metis Aronas žadėjo neberūkyti, padėti kitiems, raginti draugus taip pat nelikti abejingais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pareigūnai perspėja - pasikeitęs artimųjų elgesys gali signalizuoti apie bandymus svaigintis

Gyvenimo ritmas pastaruoju metu tampa vis intensyvesnis, dažnėja bendravimas virtualioje erdvėje ir tai gali sutrukdyti laiku pastebėti pokyčius artimųjų elgesyje, ...
2022-12-21
Skaityti daugiau

Švietimas

Supažindino su prokuroro ir policininko profesijomis

Šią savaitę dviejų uostamiesčio mokyklų – Martyno Mažvydo progimnazijos bei Gedminų progimnazijos – mokiniai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su ...
2022-05-11
Skaityti daugiau

Švietimas

Stovyklos vadovės padėka pareigūnams

Klaipėdos vyriausiasis policijos komisariatas praneša gavęs padėką iš Girulių bibliotekos- bendruomenės namų vaikų vasaros stovyklos. Jos vadovė Irina rašo, kad ...
2018-08-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This