Keltuose pasakos apie Baltijos ruonius

Uostas ir jūra

Keturiasdešimties metų gimtadienį švenčiantis Lietuvos jūrų muziejus ir keliones keltais siūlanti kompanija DFDS sujungė jėgas bendram tikslui – keltų keleiviai interaktyviuose informaciniuose terminaluose galės daugiau sužinoti apie pilkuosius Baltijos jūros ruonius. Taip partneriai sieks edukuoti keleivius apie mūsų jūros žinduolius, kurių populiacija sparčiai mažėja dėl žalingos žmogaus veiklos.

„Baltijos jūroje gyvena tik dvi žinduolių grupės – Baltijos jūros kiaulės ir pilkieji ruoniai. Jūrų kiaulės negyvena prie mūsų krantų. Šiame amžiuje užfiksuoti tik du atvejai, kai jos atplaukė prie Lietuvos. Deja, abiem atvejais jos rastos negyvos žvejų tinkluose. O štai ruonius matome čia žymiai dažniau, todėl privalome juos pažinti ir saugoti. Neramina jų randamos gaišenos, todėl turime skatinti žmones elgtis sąmoningiau“, – pranešime spaudai cituojama Nina Puteikienė, Lietuvos jūrų muziejaus Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja.

DFDS keltuose įrengti 2 interaktyvūs informaciniai terminalai, pasakojantys apie Baltijos pilkuosius ruonius. Čia gausu edukacinių žaidimų ir klausimynų, padedančių informaciją įsisąmoninti lengviau.

N. Puteikienė teigia, kad interaktyvumas edukacijoje yra labai svarbu, nes žmonės taip informaciją priima ir ja domisi lengviau

„Skaitmenizacija ypatingai svarbi jaunajai kartai. Jiems pasaulį pažinti tokiu būdu paprasčiau ir įdomiau, negu tiesiog žiūrėti į atvirą jūrą. Tokią tendenciją matome ir muziejaus veikloje, kai jaunuolius domina ne mūsų akvariumai, bet prie jų esantys interaktyvūs stendai. Norėdami sėkmingai edukuoti žmones prie šios tendencijos turime prisitaikyti”, – teigia ji.

Teigiama, kad keltų keleiviams tokie sprendimai patinka ir šie priemone naudojasi noriai.

„Prie stendų sustoja ne tik vaikai, bet ir suaugusieji – visi noriai domisi pateikta informacija. Galbūt įdomumo suteikia ir tai, kad plaukiant keltu plika akimi galima pamatyti jūroje plaukiojančius pilkuosius ruonius, kuriuos prieš akimirką galėjai stebėti tik ekrane”, – teigia DFDS projektų vadovas Linas Lesauskas.

Jūrų muziejus su DFDS bendradarbiavo ir anksčiau – kompanija rėmė Jūros šventės metu vykstančią ir muziejaus organizuojamą senovinių laivų parodą „Dangės flotilė“. Įmonė tapo delfinės Glorijos, kurios vardu pavadintas ir vienas iš jos keltų, rėmėjais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Atidarys parodą, skirtą narytės NATO 20-mečiui

Balandžio 5-ąją, penktadienį, 16 val., šalia laivo-muziejaus M52 ,,Sūduvis“ Lietuvos jūrų muziejus atidarys lauko parodą ,,NATO jūroje saugo“, skirtą Lietuvos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This