Ligoninei – gausios menininkų dovanos

Sveikata

Artėjant gražiausioms šventėms ir palydint besibaigiančius metus, menininkai, nešini dovanomis, praveria Klaipėdos jūrininkų ligoninės duris, kur rengiama tradicinė Advento popietė „Ant gerumo sparnų“. Šiemet menininkai dalį savo kūrybos vėl įkurdino ligoninėje – jos kolekciją papildė 20 naujų meno kūrinių.

Tarp Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius tokia bendrystės tradicija puoselėjama jau trečią dešimtmetį.

„Ligoninė šiemet minėjo 25-metį, o akcija joje vyksta jau 23-čią kartą. Laiko patikrinta draugystę mes labai branginame ir seniai neabejojame, kad kiekvienas meno kūrinys, puošiantis ligoninės aplinką, prisideda prie gydymo proceso“,– ligoninės pranešime cituojamas jos direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Pirmoji – nuoširdumo – nominacija teko keramikei Daivai Ložytei. KJL nuotr.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Neringa Poškutė – Jukumienė taip pat džiaugėsi tokia ilgaamže draugyste ir neslopstančiu dailininkų entuziazmu.

„Taip gera, kad spindinčių dirbtinių kalėdinių niekučių šurmulyje galime pasidžiaugti tikrais ir tvariais dalykais. Labai džiaugiuosi, kad įkopusi į trečią dešimtmetį mūsų draugystė neblėsta, dailininkų, norinčių joje dalyvauti, nemažėja, atvirkščiai, prie akcijos jungiasi jauni menininkai, vos tapę sąjungos nariais. Yra menininkų, kurie nepraleido nė vienos akcijos. Mūsų draugystė unikali ir jai tikrai lemta gyvuoti ilgus metus“, – sakė N. Poškutė – Jukumienė.

Šiemet ligoninė, atsidėkodama menininkams pradėjo naują tradiciją ir įsteigė „Gerumo sparnų“ nominacijas. Pirmoji – nuoširdumo – nominacija teko keramikei Daivai Ložytei.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje yra sukaupta didžiausia Klaipėdos krašto menininkų darbų kolekcija, o įstaiga juokais vadinama labiausiai lankoma meno galerija šalyje.

Medikų ir menininkų draugystė prasidėjo prieš 23 metus po dailininkės Sofijos Kanaverskytės vizito neseniai duris atvėrusioje ligoninėje, kur tuščios palatų sienos, paciento akimis žiūrint, jai pasirodė per daug liūdnos. Čia trūko grožio akims, peno mintims ir atgaivos sielai.

Nuo to laiko daugiau nei per 120 menininkų padovanojo ligoninei per 600 darbų, išleisti du meno albumai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sveikata

Jonas Sąlyga vadovaus Klaipėdos miesto poliklinikai (atnaujinta)

Jau kurį laiką viešojoje erdvėje sklandę gandai, jog savo noru iš Jūrininkų ligoninės vadovo posto pasitraukęs Jonas Sąlyga laimėjo konkursą ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Universiteto ligoninė: laisvas kritimas į skolas ir...optimizmą

Prieš metus trijų gydymo įstaigų pagrindu įkurta Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) kas mėnesį patiria per milijoną eurų nuostolį, tačiau prieš ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This