VTEK įvertino E. Mantulovos ir I. Gailiuvienės elgesį

Politika

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) skelbia, jog buvusi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova (dabartinės miesto Tarybos narė)  pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) draudimą atstovauti, tačiau privačių interesų deklaravimo reikalavimo nepažeidė.

Tiriant nustatyta, kad E. Mantulova, būdama UAB „Tempo invest“ direktorė, buvo įgaliota teikti valstybės institucijoms, tarp jų – ir VĮ Registrų centrui – finansinės atskaitomybės bei kitus dokumentus. E. Mantulova darbo santykius su UAB „Tempo invest“ nutraukė prieš įsidarbindama valstybinėje tarnyboje.

„Nepaisant to, eidama Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas, ji ir toliau – 2016, 2017 ir 2018 m. – privačių bendrovių vardu teikė dokumentus Juridinių asmenų registrui bei Juridinių asmenų dalyvių informacinei sistemai”, – rašoma VTEK pranešime. Jame teigiama, jog tokiais veiksmais ji faktiškai atstovavo bendrovėms ir tai darė ne kartą.

Tačiau VTEK nusprendė, kad E. Mantulova nepažeidė reikalavimo laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus. Tirta, ar ji tinkamai deklaravo duomenis apie dvi naujas darbovietes, kuriose įsidarbino 2018 m. rugpjūtį ir spalį. Nustatyta, kad jai nekilo pareiga teikti privačių interesų deklaracijos 2018 m. rugpjūtį-gruodį, kadangi tuo metu ji valstybinėje tarnyboje nedirbo.

Ketvirtadienį VTEK vienbalsiai taip pat įvertino ir AB „Klaipėdos vanduo“ stebėtojų tarybos narė Irenos Gailiuvienės elgesį. VTEK vienbalsiai nusprendė, jog I. Galiuvienė laiku ir tinkamai nedeklaravo privačių interesų, todėl pažeidė atitinkamus minėto įstatymo reikalavimus.

VTEK pranešime skelbiama, jog nuo 2018 m. deklaruoti privačius interesus privalo ir akcinių bendrovių bei uždarųjų akcinių bendrovių, kurių akcijos, suteikiančios daugiau kaip pusę balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei, stebėtojų tarybų ir valdybų nariams.

Tyrimo duomenys rodo, kad I. Gailiuvienė 2019 m. liepą neeilinio AB „Klaipėdos vanduo“ visuotinio akcininkų susirinkimo metu išrinkta į bendrovės stebėtojų tarybos nares.

„Kadangi daugiau nei pusė AB „Klaipėdos vanduo“ akcijų priklauso savivaldybei, I. Gailiuvienė turėjo pareigą per 30 kalendorinių dienų savo privačių interesų deklaracijoje nurodyti einamas pareigas bendrovėje. Tai ji padarė tik šiemet gruodį”, – teigiama VTEK pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Tirs, ar poliklinikos vadovė nebuvo pamaloninta dovanomis

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) skelbia apsvarsčiusi gautą pranešimą ir susipažinusi su papildomai gauta informacija gruodžio 21 d. posėdyje nusprendė ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

Regionas

VTEK siūlo V. Lukošienę atleisti iš pareigų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), išnagrinėjusi gautą pranešimą ir atlikusi tyrimą, nusprendė, kad Vaiva Lukošienė, kuri nepraėjus vieniems metams po ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ekskursija neįtikino politikų rekonstruoti Žvejų rūmus

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete pirmadienį pritrūko balsų, kad būtų pritarta sprendimo projektui dėl kultūros centro ...
2022-09-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This