Melnragėje projektuojami jaunimo nakvynės namai su atskirais butais

Svarbu, Verslas

Prie jūros norintys įsikurti klaipėdiečiai ar būstų poilsiui ieškantys kitų miestų gyventojai turės daugiau pasirinkimo galimybių. Antrojoje Melnragėje numatoma statyti jaunimo nakvynės namus su gyvenamosios patalpomis, kurios realiai bus butai.

Projektuotojų vizualizacija

Statybos planuojamos Antrosios Melnragės g. 10 ir 10A sklypuose. Antrosios Melnragės g. 10 projektuojami jaunimo nakvynės namai, kuriuose numatomi 12 numerių, o bendras pastato plotas apie 530 kv. m, Antrosios Melnragės g. 10A – jaunimo nakvynės namai su gyvenamosiomis patalpomis, kuriuose numatomi 12 numerių ir 12 butų, o bendras pastato plotas apie 1100 kv. m. Jaunimo nakvynės namų numerių ir butų plotai svyruoja nuo 33 iki 48 kv. m.

Šiuo metu yra parengti ir paskelbti projektiniai pasiūlymai, vyks viešas jų svarstymas. Projektinius pasiūlymus parengė bendrovė „Danės projektai“, statybų užsakovas – bendrovė „Eligo NT“.

Sklypų, kuriuose bus statomi nauji objektai, paskirtis yra rekreacinė, todėl juose ir galima statyti tik poilsio paskirties pastatus. Tai gali būti poilsio namai, turizmo centrai, kempingų pastatai, kaimo turizmo pastatai, vasarnamiai, medžioklės nameliai ir kiti poilsio pastatai.

„Mes neprojektuojame gyvenamųjų namų, o projektuojame poilsio paskirties pastatus su gyvenamosiomis patalpomis. Tokia praktika įprasta. Juk dažnai būna, kad pirmajame aukšte yra, pavyzdžiui, komercinės paskirties patalpos, o antrajame – butai. Vadinasi, tai yra komercinės paskirties pastatas su gyvenamosiomis patalpomis“, – aiškino „Danės projektai“ architektas, projekto Melnragėje vadovas Valentinas Lucenko.

Jis tvirtino, kad projektiniai pasiūlymai jau buvo pristatyti ir Nuolatinei statybų komisijai, kuri juos patvirtino. „Laikomės visko, kas nurodoma įstatymuose“, – pabrėžė V. Lucenko.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad projektuojami pastatai yra trijų aukštų, ne aukštesni nei 10 metrų, stačiakampio formos. Pastatų fasadams parenkama labai artima aplinkai apdaila – medžio dailylentės. Pirmo aukšto apdaila – klinkerio plytelės, derinant prie esamų pastatų. Projektuojami balkonai, kurių gyliai pagyvina tūrius, stikliniai turėklai suteikia esamos aplinkos atspindžius.

Projektuotojų vizualizacija

Sklypuose atliktas esamų želdinių vertinimas, numatoma išsaugoti vertingus medžius, bet planuojamose statinių zonose medžiai bus šalinami. „Vertingų medžių, pavyzdžiui, pušų tikrai niekas nešalins. Išpjauti teks nevertingus želdinius, pavyzdžiui, alksnius“, – aiškino V. Lucenko.

Sklypuose numatomi nauji želdiniai užpildant erdvę, kad kompleksas skęstų želdiniuose, nedominuotų erdvėje. Želdinama teritorija bus ne mažiau kaip 40 proc. kiekvieno sklypo ploto.

Prieigas prie projektuojamų pastatų numatoma apšviesti šviestuvais, montuojamais ant pastato fasado ar statomų ant žemės. Kiemo takus numatoma išgrįsti betoninėmis trinkelėmis, o automobilių stovėjimo vietas planuojama išasfaltuoti.

Projektuotojų vizualizacija

„Sklypų gerbūvis tvarkomas kompleksiškai, teritorijoje formuojama komfortiška rekreacijos zona“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, kad pagal STR reikalavimus jaunimo nakvynės namams reikia numatyti vieną stovėjimo vietą šešiems kambariams, o gyvenamosios paskirties patalpoms – vieną vietą vienam butui. Tad projektuojamam poilsio paskirties pastatui – jaunimo namams (Antrosios Melnragės g. 10) reikalingos 2 automobilių stovėjimo vietos, nes pastate yra projektuojama 12 atskirų numerių), tačiau sklypo ribose numatoma 6 automobilių stovėjimo vietos.

Projektuojamam poilsio paskirties pastatui – jaunimo namams su gyvenamosiomis patalpomis (Antrosios Melnragės g. 10A) reikalingos 12 automobilių stovėjimo vietų (pastate yra projektuojama 12 butų ir 12 jaunimo nakvynės numerių), tiek jų ir projektuojama sklypo ribose.

„Projektuodami šiuos pastatus labai stengiamės rasti harmoniją tarp gamtos ir architektūros“, – tikino V. Lucenko.

7 Comments

  1. Nezabitauskas

    Kadangi tarp benamių jaunimo vis daugėja, pats laikas aprūpinti juos nakvynės namais. Geriausia – miške, toliau nuo žmonių akių.

    Reply
  2. Se

    Klaipėdos politikai plėšosi dėl panašių SPA statybų ir Smiltynėje

    Reply
  3. Eilinis daugiabutis - "jaunimo nakvynės namai"

    Rekreacinės paskirties sklypuose vykdoma daugiabutė gyvenamoji statyba. Tik 24 butai. Ir viso 18 parkavimo vietų – tai čia jau su visais jaunimo nakvynės namais… Ne gi niekas nieko nemato, nesupranta toj savivaldybėj? Lucenko už darbą gaus savo honorarą, „verslinykai” prakals „butus” jaunimo nakvynės namuose” ir pasiims savo. O rekreacinės paskirties sklype, neskirtam daugiabučių gyvenamųjų namų statybai, išdygs dar vienas daugiabutis… Ai, ai, ai! Ir kaip čia taip?..

    Reply
  4. Lucenko pasivadinusiam

    Teksto suvokimo bėdos? Keli isterijos pilni sakiniai, o klaidų kiek… Atsakymus visus rašinyje rasti gali, Virginija su Martynu nelabai ką bepadės, nebent gydantis psichiatras dar ką sugebėtų…

    Reply
  5. Savivaldybė

    pristatant miesto BP aiškino, kad statys SPA centrus, labai atsakingai ištyrę kiekvieną medį 🙁 ?

    Reply
  6. Lucenko

    – labai stengtis rasti tą, harmoniją dar nereiškia harmonijos. O kas tie „jaunimo nakvynės namai” taip ir nesupratau – motelis, viešbutis, bendrabutis, internatas ar daugiabutis socialiems? Kas čia bus, Virginija? Kas čia per odė namui ir jokio aiškumo – kas užsakovas, kodėl Lucenko projektuoja, kiek skirta pinigų projektavimui, statybai, kas kuruoja projektą ir už jį atsako? Kada statys? Nakvynės namai aišku – vargetoms ir benamiams permiegoti, o jaunimo …ir kam tie mersedesai, pašviestos stiklo galerijos ir net ant stogo? Miške tujomis gyvatvorės? Tai dėl Lucenkiškos „harmonijos”? Čia vienas iš tų 200? labai belaukiančių projektų? Martynai?

    Reply
    • taigi

      bus viešas svarstymas- dalyvaukit

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This