Klaipėdiečiai pasakė dar vieną NE taršai

Fotoreportažai, Mums rašo

AŠ - KLAIPĖDA
2019-12-22

Komentarų: 11

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sekmadienį klaipėdiečiai pasakė dar vieną NE smarvei, geležies rūdos, sunkiųjų metalų – chromo, triukšmo bei transporto taršai Klaipėdoje.

Rimanto Navicko nuotr.

Klaipėdos bendruomenių asociacija, VšĮ Veiklių mamų klubas Klaipėdoje, „Vaivorykštės tako” gimnazija ir asociacija KIDE pakvietė kartu apsipirkti Didžiojoje kalėdinėje Klaipėdos mugėje dėvint tylaus protesto ženklą – veido kaukę „AŠ – KLAIPĖDA”.

Organizatoriai, skatindami dėvėti šią kaukę viešuose renginiuose, siekia atkreipti visuomenės, šalies žiniasklaidos ir LR Vyriausybės dėmesį į Klaipėdos miesto taršos problemas, kurios nesprendžiamos jau daugelį metų. Užterštu oru klaipėdiečiai kvėpuoja ir per šventes, todėl ypatinguoju kalėdiniu laikotarpiu apie šią Vyriausybės „dovaną” klaipėdiečiams norima priminti ir pabrėžti, kad šalyje vis dar galioja aplinkosaugos teisės aktai, suteikiantys galimybes verslo gigantams dirbti neatsakingai ir kenkti visuomenės sveikatai.

AŠ – KLAIPĖDA – tai naujas judėjimas prieš taršą Klaipėdos mieste. Jo tikslas yra jungti vietos, švietimo, meno, verslo bendruomenes bei gyventojus ir kartu kurti darnų Klaipėdos miestą, kuriame gera gyventi. „Facebook” grupėje tuo pačiu pavadinimu dalinamasi informacija, diskutuojama, siūlomos idėjos, ieškant taršos problemų sprendimo būdų.

Šio judėjimo simbolis yra respiratorius – protesto prieš nevaldomą taršą mieste ženklas. AŠ – KLAIPĖDA užrašo reikšmė – kad Klaipėda esame mes, miesto žmonės, o ne taršą generuojantys neatsakingi verslai ar jų suvaldyti nesugebantys/nenorintys valdininkai ir politikai. Kaukė/respiratorius yra simbolis ir antsnukio visuomenei, kurios nuomonė mieste nėra gerbiama ir girdima, kuri nėra deramai įtraukiama į svarbius miestui klausimus. Todėl šis respiratorius yra ne vien miesto taršos simbolis, bet ir dūstančios demokratijos išraiška. Šis judėjimas nori skleisti žinią apie Klaipėdos miesto ekologijos bei demokratijos krizę ir kitiems Lietuvos miestams. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai yra kviečiami prisijungti.

Norintys gauti dovanų šio judėjimo organizatorių sukurtą respiratorių ir viešose vietose jį dėvint palaikyti akciją, kreipkitės asmenine žinute „Facebook” grupėje AŠ – KLAIPĖDA.

Rimanto Navicko nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”116532,116531,116530,116529,116528,116527″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

11 Comments

  1. Jumoristas

    Balotiruosius i miesto merus ir pazadu:
    1) Uzdaryti visas Klaipedos gamyklas, kad nebeterstu miesto, o patalpas atiduoti vargsams
    2) Uzdaryti uosta ir vietoj uosto irengti pliaza zmonems, kad nesmardintu, neterstu ir nekeltu pasaliniu garsu
    3) Ivesti klaipedieciams taisykle tustintis tik karta per savaite, kad maziau s kvapo butu
    4) Uzdrausti naudotis automobiliais, autobusais ir taip isspresti daugeli transporto ir keliu tvarkymo problemu, o pinigus skirtus keliams isdalinti vargsams
    5) Uzdrausti gyventi nesenamiestyje ir taip atgaivinti senamiesti, taip pat privalomai liepti svesti ketvirtadienius, penktadienius ir sestadienius iki komos, o studentus ketvirtadieniais uz dyka vaisinti alumi is mokesciu moketoju pinigu, kad daugiau studentu butu, klubu ir seip gyvas miestas

    Reply
  2. pranas pričkus

    Būtina kuo skubiau išjungti šviesoforą Jūrininkų pr. – Mogiliovo trišalėje sankryžoje, kitoje pusėje laukai. Masiškai stabdomos pakrautos fūros, pradedant važiuoti be reikalo deginamas kuras, teršiama gamta. Sako kovojantys prieš taršą, atšilimą, bet daro viską atvirkščiai.

    Reply
  3. Nesvarbu

    Viską šitie scumbagai viską supranta, bet verslo rykliai nori statyti savo suknistas taršos įmones mieste arba visai šalia jo, nes taip kur kas pigesnės komunikacijos ir didesnis pelnas. Kad JŪS juo paspringtumėt!

    Reply
  4. Marija

    Šaunuoliai klaipėdiečiai. Neduokite ramybės patogiose kėdėse sėdintiems valstybės tarnautojams ir visiems kas pritaria jų patogiam sudėjimui. Klaipėda garsėja ne vien džiazo festu, Jūros šventė, bet ir nuolatine pramonės įmonių neigiama veikla miestui. Į tai įeina ir sunkiasvorio transporto, skirto uosto inonių aptarnavimui tarša. Kas iš šio “Gėrio” uždirba, o kas tik gėrisi?

    Reply
  5. Aras

    Šeštadienį vakare prie PC Banginis jautėsi gan intensyvus rapsų brogės kvapas. Esu gamybininkas ir puikiai suprantu, kad investicijų į oro valymo įrenginius atsiperkamumas yra nulinis, kaip ir motyvacija vykdyti socialiai atsakingą verslą. Miestą valdantys piliečiai savo laiku nesusigaudė kad reiktų atskirti miesto pramonię zoną nuo gyvenamosios. Greta miesto pristatyta chemijos pramonės fabrikų, kone miesto centre celiuliozės fabrikas, uosto krova trikdo ramybę ir verčia pergyventi dėl sklandančių dulkių. Faktiškai visą Klaipėdą būtų logiška perkelti į Palangą, paliekant miestą gamykloms, uostui, logistikos centrasm na ir Akropoliui:) Jei ne ta nelemta naftos produktų siurblinė, tai šiaurinėje miesto dalyje dar būtų galima gyventi, tačiau kaip ir sakau, kraustytis reikia gyventi į rekreacines zonas, o dirbti pramoninėse. O Palangoje reiktų visiškai uždrausti angliavandenilių kurą naudojantį transportą, paleisti elektrinius autobusus, bei iškelti oro uostą iš palangos į Klaipėdą. O kas liečia tuos piketus prieš smarvę, gerai kad žmonės rūpinasi savo ir likusių sveikata, žinoma kažkas greta kraunasi politinį bagažą ar keliasi reitingus, tačiau siūlymas rimtai apsvarstyti mano siūlymą iškelti visus miestiečius iš šios pilkos skylės į rekreacinę zoną, sukurti išties patogų miestą, kur visur gali pėsčias nueiti ar dviračiu nuvažiuoti.

    Reply
    • PALANGA

      O jus galvojate kad Palangoje svaru grazu tylu, labai klystate.Pavasari vasara per miesta pirmyn atgal varo motociklai tycia keliantys nezmoniska triuksma, sako taip sveikina mera.Miestas nesvarus, purvinas, ne tai kaip tarybiniais laikais, gatviu vasara neplsuna nedrekina, butuose nuseda ne dulkes o purvas, su gyventojais niekas nesiskaito, prie auto stoties gyventojai miega pagal autobusu gravika taip pat miegas priklauso ir nuo plovyklos, plaus ,triuksmaus kas nakti plaudamas masina

    • rapsai

      kalbant apie rapsų brogę vz.lt/pramone/2019/10/08/mestilla-pasalinti-kvapams-prireike-5-metu-paiesku-ir-05-mln-eur-investiciju

  6. GintarasR

    Beje, Švyturio arena taip pat ruošėsi, todėl be gėdingo incidento šis veiksmas nepraėjo. Vos pasirodėm arenos foje su respiratoriais, prišoko labai ryžtingai nusiteikęs apsauginis ir ėmė už rankos tempti vieną dalyvį lauk. Perspėtas apie teisines savivalės pasekmes, nusliūkino į savo kampą, iš kur dar ilgai švietė labai raudonu veidu. Visų renginių organizatoriams ir visokiems administratoriams vertėtų pasidomėti, ar klaipėdietis viešoje vietoje dar turi teisę dėvėti kepurę, ar šaliką, respiratorių, ar akinius – ir jeigu ne – tai kodėl.

    Reply
    • lk

      susireikšminę durneliai, daugau naudos būtų jei per tą savo ,,akcijos” laiką būtume rinkę šiukšles.

  7. Anonimas

    vaikų darželis

    Reply
    • GintarasR

      anonime, dėkui, puiki idėja, vaikų darželiams taip pat siūlysime aktyviai dalyvauti iniciatyvoje Aš-Klaipėda.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Spręs dėl lengvatų prekybininkams burlaivių viešnagės metu

Šių metų birželio 27-30 dienomis į Klaipėdą suplauks didieji burlaiviai, jų viešnagės metu bus organizuojama šventinė mugė. Jos dalyvius siūloma ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This