Klaipėdos biudžetą dar labiau papildys ir kalėdinės premijos

Miestas, Svarbu

Į Klaipėdos piniginę – miesto biudžetą šiemet surinktos ne tik visos planuotos lėšos, bet net maždaug 6 mln. eurų daugiau. Viršplaninius pinigus ketinama išleisti kitais metais. Tačiau, nepaisant šio rezervo, tvirtinama, jog kitąmet miesto biudžetas bus labai įtemptas.

publicdomainpictures.net nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės teigimu, per 11 šių metų mėnesių į miesto biudžetą surinkta 5,7 mln. eurų daugiau nei planuota.

Labiausiai uostamiesčio piniginę papildė gyventojų pajamų mokestis, kurio surinkta apie 2 mln. eurų daugiau.

Į miesto biudžetą gerai plaukė ir vietinės rinkliavos, kurių gauta 758 tūkst. eurų daugiau nei planuota, dividendai – 707 tūkst. eurų daugiau, baudos, skirtos už automobilių stovėjimą nesusimokėjus ir greičio viršijimą – 400 tūkst. eurų.

Per 11 mėnesių surinkta ir daugiau nei planuota nekilnojamojo turto mokesčio. Viršplaninės pajamos iš jo siekia 643 tūkst. eurų. Daugiau pinigų gauta ir už savivaldybės parduotus sklypus, nes įvyko daugiau sandorių nei buvo planuota, todėl viršplaninės pajamos siekia 273 tūkst. eurų, o butų parduota už maždaug 200 tūkst. eurų daugiau nei buvo planuota.

„Skaičiuojame, kad iki gruodžio 1-osios viršplaninės pajamos siekia apie 5,7 mln. eurų. Maždaug 1,7 mln. eurų yra įvairios rinkliavos, kurias galima panaudoti tik pagal paskirtį, o likę 4 mln. eurų gali būti naudojami ir darbo užmokesčio fondui, ir projektams finansuoti, žodžiu, jų panaudojimas nėra apibrėžtas, todėl šie pinigai keliaus į kitų metų biudžetą, o savivaldybės veiklos plane ir bus numatyta, kam jie bus skirti“, – aiškino R. Kambaraitė.

Ji vylėsi, kad per gruodį bus surinkta dar daugiau mokesčių, tad ir viršplaninės pajamos turėtų padidėti. Įprastai gruodį surenkama daugiau gyventojų pajamų mokesčio, nes nemažai darbuotojų prieš Kalėdas gauna premijas.

Patikslintame šių metų Klaipėdos biudžete yra suplanuota 184,889 mln. eurų pajamų ir tiek pat išlaidų.

Šiemet planuota į miesto biudžetą surinkti 88,9 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčių, nekilnojamojo turto mokesčio – 8,2 mln. eurų, vietinių rinkliavų – 7,2 mln. eurų, turto realizavimo pajamų – 1,25 mln. eurų. Skaičiuota, jog Klaipėdos piniginę turi papildyti 47,1 mln. eurų dydžio tikslinės valstybės dotacijos, 18,4 mln. eurų siekiančios ES paramos lėšos.

Finansų ministerija prognozuoja, jog kitais metais Klaipėdos savivaldybė surinks 97,1 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio – toks skaičius bus įrašytas ir 2020 metų miesto biudžeto projekte.

Iš pradžių ministerija prognozavo, kad pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio sieks 104 mln. eurų, tačiau prognozė buvo patikslinta ne Klaipėdos naudai.

„Prognozuojama, kad gyventojų pajamų mokesčio kitais metasi surinksime daugiau nei šiemet. Ir tai yra natūralu, juk didėja minimalus atlyginimas, algos biudžetiniame sektoriuje, privačiame sektoriuje atsiranda naujų darbo vietų“, – teigė R. Kambaraitė.

Tačiau ji neslėpė, jog kitais metais, nepaisant pajamų augimo, miesto biudžetas bus įtemptas. „Prasidės labai daug investicinių projektų. Pastaruosius porą metų vyko projektavimo darbai, o kitais metais prasideda labai daug statybų, kurios kainuoja kur kas brangiau nei projektavimas. Manau, kad porą metų tikrai reikės forsuoti visomis prasmėmis, kol tie projektai bus pabaigti“, – tvirtino Finansų skyriaus vedėja.

1 Comment

  1. Faktas

    Stenkitės pagal išgales visai mokėti mokesčių, verslinės šešėlyje, nes gyvenimas negerėja ir negerės, o valdininkai nebesidrovėdami pažeidinėja įstatymus ir pampsta akyse:(
    Vadovaukites džiunglių įstatymų, 4ūpinkites pats savimi

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

ELTA

Ministrė: Lietuvos namų ūkių pajamos šiemet augs vidutiniškai 62 eurais

Šiemet Lietuvos namų ūkių pajamos vidutiniškai augs 62 eurais, sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Pasak jos, tokia ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This