„Sūduvis“ tikrai stovės Dangėje

Miestas, Svarbu

Po pirmadienio rytą vykusio susitikimo su Lietuvos jūrų muziejaus direktore Olga Žaliene Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad kariškių nurašomas ir muziejaus norimas perimti laivas „Sūduvis“ tikrai galės įsikurti Dangės atkarpoje nuo Pilies tilto Jono kalnelio link. Tačiau dėl konkrečios vietos esą dar bus tariamasi.

Kada bus priimtas sprendimas meras taip ir neįvardino. O. Žalienė tikisi, kad tai bus padaryta per sausį.

Laivas „Sūduvis”. lietuvoskariuomene.lt nuotr.

„Sūduvis” tikrai ras vietą Klaipėdoje, ras vietą Danėje, tačiau kurią vietą konkrečiai šiandieną aš dar neskubėčiau mesti inkaro. Tačiau kad tai bus Danėje, maždaug atkarpoje nuo Pilies tilto iki įplaukimo prie Jono kalnelio. Kurioje vietoje, kurioje pusėje reikalingi tam tikri paskaičiavimai, tam tikri techninių parametrų įvertinimai ir tada jau bus galima pasakyti apie konkrečią vietą. Bet kad šis laivas švartuotis Klaipėdoje, Danės upėje, aš asmeniškai drįsčiau pasakyti, kad taip, nors jei reikės Tarybos sprendimo, manau, kad bus ir politinis palaikymas”, – po pasitarimo sakė V. Grubliauskas.

Pasak jo, reikia ieškoti vietos, kuri keltų mažiausiai pasipriešinimo ir turėtų mažiausiai skeptikų. Meras tikino, kad sprendimas bus priimtas „tikrai neatidėliojant”, bet konkrečių terminų neįvardino.

Dangės krantines tarp Biržos ir Pilies tiltų pagal koncesijos sutartį valdo bendrovė Kruizinių laivų terminalas. Pasak mero, būtent tai yra ir viena iš aplinkybių, kodėl neskubama įvardinti konkrečios laivo stovėjimo vietos. Esą gali tekti kalbėtis ne tik su juo, bet ir su kitais subjektais.

O. Žalienė akcentavo, kad muziejus nėra užsispyręs dėl vienos konkrečios vietos, o kartu su visais suinteresuotais asmenimis ieško geriausios.

„Labai norėčiau ir tikėčiausi, kad per sausio mėnesį kažkoks sprendimas turėtų būti priimtas”, – sakė direktorė.

Anot jos, kol kas Vyriausybėje nėra rengiamas joks sprendimas dėl laivo perdavimo, nes kariuomenės iniciatyva yra atidėtas sprendimas dėl laivo nurašymo – tai ketinta padaryti sausį.

„Dabar reikia tik savivaldybės sprendimo dėl vietos ir iškart lygiagrečiai pradedamas ruošti Vyriausybės sprendimas dėl laivo perdavimo”, – sakė muziejaus vadovė.

Pasak O. Žalienės, jau bendrauta ir su laivų remonto įmone, nes laivą prieš pastatant kaip eksponatą reikėtų dokuoti, kai ką sutvarkyti, nors jis yra puikios būklės.

INFORMACIJA

47,1 m ilgio ir 8,3 m pločio laivas „Sūduvis“ buvo pastatytas 1958 m. Vokietijos kariniam laivynui, kaip minų traluotojas, o po 20-ies metų modernizuotas į minų paieškos laivą. 1999 m. birželio 22 d. karinis laivas perduotas Lietuvos Respublikai ir tapo pirmuoju, tais pačiais metais įkurto, priešmininių laivų diviziono laivu. Tuo laikotarpiu „Sūduvis“ sudalyvavo įvairiose tarptautinėse karinėse pratybose ir operacijose, kurios turėjo didelę reikšmę Lietuvos integracijai tokiose tarptautinėse politinėse ir karinėse organizacijose kaip NATO.

5 Comments

  1. Nurašytas tankas

    O tanko vėl nepastatysite vėl atgimimo aikštėje? Šis gi ir gi ir gi ka\kur stovi nurašytas. Gerai paieškokite. Gal rasite? O ir Leninas kažkur stovi nurašytas bruto parke. Atvarykite bus linksmiau su chėbra ai atsiprašau, čia gi seni tovariščiai po naujoviška 1991 vėliava….

    Reply
  2. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir nežino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį…

    Reply
  3. Se

    Išeina, kad Olga ir Vytautas jau nusprendė, o visi kiti runkeliais likę turi tai priimti. Bent vizualizuokite kaip atrodys karinis laivas aplinkoje. Iš Danės skvero pusės šis monstras užstos bene gražiausią senamiesčio vaizdą.

    Reply
  4. Anupras

    Olga nebūtų Olga jei nenorėtų karinių laivų, o kas pagalvojo apie Birutę, gal ji nenori karinių laivų ? Vėl gryžta militaristai rusistai !?

    Reply
    • Se

      Siūlau laivą pervadinti Aurora.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This