Į Naujuosius – „Graiko Zorbos” sirtakio žingsniu

Kultūra

Klaipėdos muzikinis teatras naujųjų metų virsmą kviečia pasitikti sirtakio ritmu kartu su „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų laureatais. Baleto žvaigždės Aušra Krasauskaitė, Mantas Daraškevičius ir legendinis šokėjas Nerijus Juška gruodžio 29 ir 30 dieną 18 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose pasirodys meilę gyvenimui šlovinančiame spektaklyje „Graikas Zorba“.

„Man svarbiausias dalykas scenoje ne vaidinti, o tapti graiku Zorba. Įsijausti į personažą, su juo susitapatinti. Tai mūsų darbe svarbiau nei šokis, jo atlikimo technika. Personažą tenka perteikti žvilgsniu, galvos judesiu, žingsneliu“, – teatro pranešime cituojamas pagrindinio vaidmens atlikėjas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) baleto solistas M. Daraškevičius.

Vienas garsiausių vyrų Lietuvos baleto istorijoje N. Juška iki šiol dėkingas likimui už progas dirbti su legendinėmis primabalerinomis Maja Pliseckaja ir Ninel Kurgapkina. Jis yra scenoje šokęs su tokiomis įžymybėmis, kaip Ilzė Liepa ir Nikolajus Ciskaridzė. Vienas iš N. Juškos mokytojų – tituluotasis latvių kilmės baleto dinastijos atstovas Andris Liepa. Per du dešimtmečius, praleistus LNOBT scenoje, N. Juška atliko visus šokėjų trokštamus vaidmenis. Jis gastroliavo garsiausiose Paryžiaus, Maskvos, Sankt Peterburgo, Čikagos, Londono, Šanchajaus, Osakos, Tokijo ir kitų didmiesčių teatrų scenose.

Pernai „Auksinį scenos kryžių“ pelniusiai Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto solistei A. Krasauskaitei šįkart spektaklyje tenka naujas Marinos vaidmuo. Anksčiau jos šoktą Madam Hortens partiją perima Kristina Gudelytė.

Paskutiniuosius 2019-ųjų Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklius diriguos teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis. Tik nuo jo mostų ir publikos plojimų priklausys, kiek kartų M. Daraškevičius ir N. Juška scenoje tryps finalinį sirtakį. Ligšiolinis rekordas – 10 kartų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Istorijų opera „Klaipėda" skambės Tauragėje ir Šilutėje

Vienas naujausių Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių – mažasis spektaklis istorijų opera „Klaipėda“ išvyksta gastrolių: kovo 7 d. 18 val. ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Koliažinė opera „Mažvydas" atvyksta į Klaipėdą

Žiūrovų prašymu į didžiąsias scenas sugrįžta abejingų nepalikusi, sėkmingą įvertinimą pelniusi „Mažvydo“ drama pagal Just. Marcinkevičių. Naujausiam turui po Lietuvą ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Mums rašo

Opera ,,Klaipėda" - nevienadienis kūrinys

Opera ,,Klaipėda”, skirta Klaipėdos suliejimo su Lietuva šimtmečiui, įvyko. Ir pavyko. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro būsimasis pastatymas intrigavo jau nuo ...
2023-08-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This