Plastinių operacijų augimas: Klaipėdą atranda užsieniečiai

Sveikata

2019-aisiais Lietuvos pajūryje plastinių operacijų atlikta 25 procentais daugiau nei pernai – taip metų rezultatus įvertino plastinės ir estetinės medicinos klinika „Clinicus Klaipėda“.

Anot jos pranešimo, kas penkta operacija atlikta užsienyje gyvenantiems pacientams: be kitose pasaulio šalyse gyvenančių lietuvaičių, klinikos paslaugas vis dažniau renkasi Vakarų Europos, Rusijos ir Latvijos piliečiai.

Penkiolikos metų profesinę patirtį turintis „Clinicus Klaipėda“ plastikos chirurgas Rokas Bagdonas įsitikinęs, kad artimiausiais metais uostamiestis užims deramą vietą šioje vis dar menkai vystomoje medicinos turizmo rinkoje.

827 plastines operacijas per 2019 metus atlikęs gydytojas, vertindamas pacientų atsiliepimus, įžvelgia medicininio turizmo augimo potencialą dėl patogios Klaipėdos lokacijos, susisiekimo su tarptautiniu Palangos oro uostu, mažesnių nei užsienyje plastinių operacijų kainų ir aukščiausios medikų kvalifikacijos.

Iki šiol estetines ar rekonstrukcines plastines operacijas užsienio piliečiai dažniau rinkosi pagal mūsų šalies gyventojų, emigravusių svetur ir pasidalinusių savo teigiamais atsiliepimais, patirtį. Norvegijoje teigiamą postūmį informacijos sklaidai suteikė šiais metais pasirašyta sutartis su šios šalies ligonių kasomis (HELFO). Remiantis šiuo susitarimu, HELFO kompensacija „Clinicus“ gydymo paslaugoms gali pasinaudoti Norvegijoje reziduojantys, dirbantys lietuviai, patys norvegai.

Į Klaipėdą šiais metais atvyko 15 procentų daugiau medicinos turistų ne tik iš Skandinavijos šalių, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos ir Ispanijos, bet ir JAV. Tarp vis dažnesnių svečių – ir Rusijos piliečiai, atrandantys vakarietišką medicinos lygį bei galintys susikalbėti su medicinos personalu savo gimtąja kalba.

Automobiliais į uostamiestį kasmet daugiau atvyksta Latvijos gyventojų: moterys dalinasi savo patirtimi socialinių tinklų forumuose ir teigia, kad Klaipėda plastinės chirurgijos paslaugų kainomis ir kokybe pranoksta Rygoje dirbančias klinikas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Verslas toliau judina požeminio parkingo po Lietuvininkų aikšte idėją

Praėjus pusmečiui po pagarsintos idėjos, kad po Lietuvininkų aikšte reikėtų įrengti 75 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, verslo iniciatyva pradedami rengti ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Be kategorijos, Sportas

Dėl lengvatų sportui savivaldybė negaus 209,7 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė ne tik tiesiogiai remia profesionalųjį sportą, bet ir teikia mokesčių lengvatas asmenims, remiantiems reprezentacines komandas. Meras siūlo savivaldybės ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Хотят парковку под площадью Лиетувининку

Политики Клайпеды идею строительства под площадью Летувининку (Lietuvininkų) автомобильной стоянки на 75 мест называют привлекательной, но сначала хотят услышать, что ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This