2020-aisiais – galimybė anksčiau atgauti vairuotojo pažymėjimą

Transportas

Susisiekimo ministerija primena, kad nuo 2020 m. sausio 1 d. vairuotojai, vairavę neblaivūs (iki 1,5 promilės) ir dėl to netekę vairuotojo pažymėjimo, anksčiau nei nustatytas terminas galės nusižengimą nagrinėjančios institucijos prašyti susigrąžinti vairuotojo pažymėjimą, jie sutiks vairuoti tik tokias transporto priemones, kuriose būtų įdiegti antialkoholiniai variklio užraktai. Tokiu būdu siekiama, kad asmenys, padarę nusižengimus, jų nekartotų. Teigiama, kad galimybė anksčiau atgauti vairuotojo pažymėjimą leis neprarasti vairavimo įgūdžių.

Galimybė anksčiau atgauti vairuotojo pažymėjimą leis neprarasti vairavimo įgūdžių. Palmiros Mart nuotr.

„Antialkoholiniai variklio užraktai leis žmogui, kurio darbas susijęs su vairavimu, anksčiau atgauti vairuotojo pažymėjimą ir grįžti į darbo vietą“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Įtvirtintas reguliavimas nustatys galimybę vairuotojams, kurie vairavo neblaivūs, taikyti alternatyvaus pobūdžio nerepresines administracinio poveikio priemones.

Administracinėn atsakomybėn už vairavimą neblaiviam traukiamas asmuo, sutikęs su draudimu vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai, turės galimybę atgauti vairuotojo pažymėjimą praėjus nustatytam laikotarpiui, per kurį asmeniui būtų uždrausta sėsti prie transporto priemonių vairo. Po šio laikotarpio, sutikęs su galimybe vairuoti transporto priemonę su įdiegtu antialkoholiniu variklio užraktu, vairuotojas privalės laikytis antialkoholinių variklio užraktų naudojimo tvarkos likusį nustatytą laikotarpį.

Skelbiama, jog Lietuvoje jau kurį laiką eksploatuojamos transporto priemonės su įdiegtais antialkoholiniais variklio užraktais. Savivaldybėms nuo 2016 metų buvo perduota daugiau kaip 80 naujų mokyklinių autobusų, kuriuose sumontuoti antialkoholiniai variklio užraktai.

Kai kurios krovinius ir keleivius vežančios įmonės savanoriškai diegia antialkoholinius variklio užraktus į transporto priemones.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Ieškos Melnragė ir Girulių miškų vertybių bei ribų

Savivaldybės užsakymu Klaipėdos universitetas dar šiais metais parengs ataskaitą apie miesto administracinėse ribose esančių Klaipėdos girininkijos Klaipėdos, Melnragės ir Girulių ...
2022-07-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Nei viaduko, nei tunelio per Rimkų pervažą nebestatys

Rimkų gyventojams išsikovojus, kad per jų gyvenvietę iš LEZ teritorijos nebevažiuotų sunkiasvoris transportas, vilties išsipildymo, jog greitu laiku sumažės ir ...
2021-06-04
Skaityti daugiau

Spyglys

Valdžios keičiasi, ministrų įpročiai išlieka*

Susisiekimo ministerija pranešė, kad jos šefas Marius Skuodis šį penktadienį lankysis Klaipėdoje. Tai bus pirmasis ministro vizitas uostamiestyje. Reaguodamas į ...
2021-05-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This