Nebeliko įdomaus ansamblio

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Klaipėdos miesto tarybos narys
2020-01-02

Komentarų: 5

Vėlų sausio 1-osios vakarą vėl nusprendžiau pasivažinėti po Klaipėdą ir atlikti trumpą apžiūrą, kad galėčiau pasižymėti, kuriuos mano prašytus darbus savivaldybės administracija ir jos įgalioti subjektai spėjo atlikti dar 2019-aisiais.

Buvo gautas gyventojo paklausimas dėl saugos stulpelių išdėstymo šalia Simono Dacho mokyklos. Pastatyti nauji, tačiau nepanaikinti ir senieji, o visas jų išdėstymo ansamblis atrodė mažų mažiausiai įdomiai.

Kreipiausi į savivaldybės administraciją dėl galimų korekcijų. Buvo paaiškinta, kad senieji stulpeliai tik dalinai atliko jiems skirtą funkciją. Jie buvo skirti užtveri įvažiavimą į mokyklą. Kad būtų galima įrengti pėsčiųjų perėją, kurią matome nuotraukoje, buvo būtina siaurinti važiuojamąją dalį bei apsaugoti pėsčiuosius – ypač mūsų mažuosius, kuriuos matyti neretai trukdė parkuojami automobiliai.

Nuspręsta panaikinti senuosius stulpelius ir pakeisti naujųjų išdėstymą. Naujasis išdėstymas – nuotraukoje. Atrodo smulkmena, bet vizualiai gerokai padaugėjo vietos, tapo aiškiau, saugiau, o ir praeinančiojo akiai – tikra vaizdo harmonija!

5 Comments

  1. Fanas

    Dabar vaizdas tikrai žymiai geresnis, tačiau tokie stulpeliai labiau tinka tik kaip laikinas sprendimas – savo funkciją atlieka, tačiau senojoje miesto dalyje visiškai nedera prie aplinkos. Čia reikėtų rimtesnių sprendinių, atsižvelgiant į visą erdvę nuo Dacho mokyklos iki Vydūno skvero. Kokių? Tai turėtų pasiūlyti architektai ir urbanistai (pageidautina ne iš savivaldybės). Galbūt dangos viename lygyje, gyvenamoji zona, autotransporto eismo ribojimas?..

    Reply
  2. Zydra

    Šiaip tarybos narys turėtų žinoti,kad automobiliai yra statomi,o ne parkuojami…

    Reply
    • Parkingas

      Parkinge, prie parkomato, pastebetas tvarkingai prisiparkaves grammanacis.

    • Petras

      Automobiliai yra paliekami, statomi yra namai, pilys.

    • Pamastymui

      manau automobilį galima, statyti/pastatyti, parkuoti/priparkuoti, palikti ir kt. Kaip pavadinsi taip suprasime

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Politika

TS-LKD Klaipėdos skyriaus pirmininku išrinktas Audrius Petrošius

Šeštadienį išrinktas naujas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Klaipėdos skyriaus pirmininkas. Iš 88 visuotiniame susirinkime dalyvavusių partiečių, vos vienam ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This