Skrydžių į Dortmundą rezultatai viršijo prognozes

Transportas

Nuo pernai balandžio, kai Palangos oro uoste atsirado skrydis į Vokietijos miestą Dortmundą ir iš jo, šia kryptimis jau keliavo per 13 tūkst. keleivių.

Anot pranešimo spaudai, Klaipėdos regione svečiai iš Vokietijos sudaro apie 20 proc. visų užsienio turistų, o turizmo sektorius regione sukuria apie 3 proc. BVP.

Pasak Vakarų Lietuvos savivaldybių asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdančiosios direktorės Klaudijos Kionies, asociacija su partneriais dėjo daug pastangų, kad kryptis Palanga-Dortmundas-Palanga atsirastų, ją įgyvendina aviakompanija „WizzAir“.

„Nuo tada, kai pradėjome skrydžius šiuo maršrutu, auga jo paklausa. Trečdalį šio maršruto keleivių sudaro vokiečiai. Planuojama, kad 2020 m. šiuo maršrutu bus užpildyta 38 000 vietų vykdant skrydžius dukart per savaitę“, – pranešime spaudai cituojamas Andras Rado, „WizzAir“ korporatyvinės komunikacijos vadovas.

Paskutinis skrydis į Vokietiją (Hamburgą) iš Palangos oro uosto buvo vykdytas 2007 metais.

„Tiesioginis susisiekimas su vienu stipriausiu regionu Vokietijoje yra gyvybiškai svarbus ir neabejotinai atveria naujas galimybes regionui“, – tikina asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentas Šarūnas Vaitkus.

„Nors kryptis yra visai nauja, o pirmieji metai naujiems skrydžių maršrutams yra patys sunkiausi, jau dabar matome šio maršruto sėkmę – orlaivio užpildymas ir keleivių srautai šiuo maršrutu viršija mūsų prognozes“, – teigia Aurimas Stikliūnas, VĮ „Lietuvos oro uostai“ Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas.

Šiemet Palangos oro uoste bus pradėti vykdyti skrydžiai į Švedijos sostinę Stokholmą, Norvegijos miestą Bergeną, taip pat į Airijos sostinę Dubliną, atsiras alternatyva SAS skrydžiams į Danijos sostinę Kopenhagą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Darbėniškiai ketina inicijuoti seniūnijos prijungimą prie Palangos

Metanolio gamyklos statyboms Kretingos rajone, prie Darbėnų miestelio, nepritariantys gyventojai ketina inicijuoti Darbėnų seniūnijos prijungimą prie Palangos savivaldybės. Tai antradienį ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Palangoje pradėjo remontuoti polikliniką

Palangoje pirmadienį prasidėjo miesto poliklinikos atnaujinimo darbai. Juos užbaigti planuojama kitų metų pavasarį. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Ministras: skrydis į Amsterdamą lems, ar bus naujų krypčių iš Palangos

Su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariais ketvirtadienio popietę susitikęs susisiekimo ministras Marius Skuodis tikina, kad daugiau pastangų ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This