2019 metai Lietuvoje – šilčiausi per visą meteorologinių stebėjimų istoriją (prognozuojamas stiprus vėjas)

Orai

Lietuvos hidrometeorologai skelbia, jog praėję, 2019- ieji, buvo šilčiausi metai per visą meteorologinių stebėjimų laikotarpį.

Vidutinė metinė oro temperatūra šalyje siekė 8,8 °C, o tai yra net 1,9 °C daugiau nei vidutinė daugiametė 1981-2010 m. oro temperatūra.

„Iki šio šilčiausi buvo 2015 m., kai vidutinė metinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 8,3°C, tačiau 2019 m. vidutinė metinė oro temperatūra ankstesnį rekordą viršijo net 0,5 °C”, – teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) Tyrimų ir plėtros skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Vykstant globalinei klimato kaitai, Lietuvoje šilčiausių metų penketukas registruotas jau XXI amžiuje, nuo 2008 iki 2019 m.

„Tai globalinės klimato kaitos padarinys, puikiai iliustruojantis sparčią globalinę klimato kaitą”, – teigiama LHMT pranešime.

Tuo metu pajūryje nei šią, nei kitą savaitę ir naktį, ir dieną numatoma pliusinė temperatūra, sniego irgi artimiausiu metu neprognozuojama.

Tačiau šeštadienio, sausio 4 d., naktį ir dieną numatomas stiprus vakarų – pietvakarių vėjas, kuris gūsiuose gaili siekti ir iki 25 m/s, o bangų aukštis jūroje – iki 5 metrų. Numatomas trumpalaikis lietus. Gyventojai raginami pasirūpinti savo saugumu.   

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Prognozuojami karščiausi metai per visą istoriją: pokyčiai jau stebimi ir Lietuvoje

Globali birželio mėnesio temperatūra rekordines aukštumas pasiekė dar prieš „El Niño“ – natūraliai kas keletą metų pasikartojantį klimato reiškinį, kai ...
2023-06-18
Skaityti daugiau

Orai

Rugsėjis buvo išskirtinai šiltas

Šių metų rugsėjo mėnuo pratęsė vasaros orus ir buvo iškirstinai šiltas, skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Vidutinė mėnesio oro temperatūra buvo ...
2020-10-03
Skaityti daugiau

Orai

Vasaros apžvalga: šilčiausias buvo birželis

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba paskelbė praėjusios vasaros orų apžvalgą. Kalendorinio vasaros sezono vidutinė oro temperatūra buvo 18 °C, t.y. ji buvo ...
2020-09-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This