Alkoholiu apnuodytos naujagimės motiną į teismą teks atvesdinti

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=nO13qtf18Hw”][vc_column_text]Penktadienį Klaipėdos apylinkės teisme turėjęs prasidėti beprecedentės bylos nagrinėjimas dėl uostamiestyje gimusios iki 4 promilių alkoholiu apnuodytos naujagimės buvo nukeltas į mėnesio pabaigą, mat kaltinamoji nerado su kuo atvykti į teismą. Į kitą teismo posėdį moterį nuspręsta atvesdinti su policijos konvojumi.

36 metų Renatą Simonavičiūtę ginantis valstybės paskirtas advokatas Edvardas Staponkus surinkusiems žurnalistams sakė vakare kalbėjęs su savo ginamąja, kuri šiuo metu su sugyventiniu dirba pas ūkininką netoli Veiviržėnų. Moteris žadėjo atvykti į ryte paskirtą bylos nagrinėjimą teisme, tačiau šįryt ji pranešė esą dėl moksleivių atostogų nebuvę ankstyvojo autobuso, tad į teismą ji atvykti nespėsianti.

Prokurorei pasiūlius į kitą teismo posėdį kaltinamąją atvesdinti, advokatas tam neprieštaravo, teigęs, jog nors tai yra ir represinė priemonė, tačiau šiuo atveju bent jau bus užtikrintas jo ginamosios dalyvavimas procese.

Pasak E. Staponkaus, moteris norėtų pati auginti dukrelę, kuri šiuo metu auga su globėjais, esą ji jiems nuolat skambina, domisi, kaip mergytė auga, tačiau, advokato teigimu, pagrindinė priežastis, kodėl vaiko teisių specialistai motinai dukros negrąžina, yra ta, jog nei R. Simonavičiūtė, nei jos sugyventinis, mergytės tėvas, neturi nuolatinės gyvenamosios vietos ir pastovių pajamų. Jie, uždarbiaudami pas ūkininkus, nuolat kraustosi iš vienos vietos į kitą.

„Tokia yra gyvenimiška situacija“, – sakė advokatas, pridūręs, kad jo ginamoji nuo teismo nesislepia ir savo kaltę pripažįsta.

Tą patį teigė ir valstybinį kaltinimą teisme palaikanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė. Jos teigimu, moteris kaltinama sunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo, už kurį numatyta maksimali 3 metų laisvės atėmimo bausmė.

Prokurorės žiniomis, tokio pobūdžio byla, kad motina būtų teisiama dėl to, jog pagimdė stipriai alkoholiu apnuodytą naujagimį, yra pirmoji Lietuvos teismų praktikoje.

Proceso dalyvių nuomone, šioje byloje galimas ir sutrumpintas įrodymų tyrimas, tad viliamasi bylą kitąsyk išnagrinėti per pusdienį.

INFORMACIJA

Iš Anykščių kilusi, tačiau į Telšius pas būsimos dukros tėvą praėjusiais metais atsikrausčiusi R. Simonavičiūtė balandžio viduryje gimdyti į Klaipėdos universitetinę ligoninę buvo atvežta girta. Jos pačios teigimu, ji alkoholį vartojo, susipykusi su būsimo vaiko tėvu. Ligoninėje gimdyvei buvo nustatytas didesnis nei 2 prom. girtumas. Tačiau visko mačiusius medikus kur kas labiau nustebino gimusios mergytės kraujyje aptiktas alkoholio kiekis – jis viršijo net 4 promiles. Visgi medikams per porą dieną pavyko naujagimę išblaivyti, o motina, atsisakiusi tolimesnio gydymo, iš ligoninės išvyko, joje palikusi savo dukrą.   

Teigiama, jog šiuo metu pas globėjus auganti mergytė vystosi normaliai, ja tinkamai rūpinamasi. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinai sušaldyto kūdikio byloje prokuroras nori, kad sugyventinis būtų baudžiamas griežčiau nei motina

Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį baigta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje naujagimio nužudymu kaltinama 34-erių Eglė Kuuz, o 54-erių jos sugyventinis Zenonas ...
2022-06-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinai sušaldyto kūdikio byloje kaltę pripažįsta tik motina

Klaipėdos apygardos teisme penktadienį pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje naujagimio nužudymu kaltinama 34-erių Eglė Kuuz, o 54-erių jos sugyventinis Zenonas ...
2022-06-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Naujagimio nužudymu įtariama pora suimta trims mėnesiams

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuroro prašymą trims mėnesiams suimti 53 metų vyrą ir 35 metų moterį. Jie įtariami lauke ...
2022-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This