Iš Kretingos į Žibininkus – naujas autobuso maršrutas

Transportas

Kretingos rajono savivaldybė pranešė, kad nuo sausio 6 dienos atidaromas autobuso maršrutas „Kretinga-Žibininkai“.

Juo kursuos iki 45 sėdimų vietų turintis autobusas. Jis kursuos kasdien. Maršruto pradžia – stotelė „Autobusų parkas“ Kretingoje. Autobusas važiuos 7 kartus per dieną maždaug kas 2 valandas. Autobusas daugeliu atveju bus  žemagrindis, kuriuo gali vykti judėjimo negalią turintys keleiviai ir keleiviai su kūdikių vežimėliais.

„Žibininkai dėl čia įsikūrusių stambių turistų traukos objektų yra vienas svarbiausių Kretingos rajono turizmo centrų. Čia veiklą vykdančios įmonės kartu yra ir vieni iš didžiausių rajono darbdavių, todėl naujasis Kretingą ir Žibininkus sujungęs autobuso maršrutas buvo būtinas tiek siekiant sudaryti geresnes sąlygas rajono gyventojams pasiekti savo darbo vietas, tiek ir skatinant poilsiaujančius Žibininkuose aplankyti Kretingą“, – pranešime spaudai cituojamas Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Dėl būtinybės teikti visuomenei viešąsias keleivinio transporto paslaugas šia kryptimi dar 2018 m. lapkritį buvo nusprendusi Kretingos rajono savivaldybės taryba. Iki šiol viešasis transportas du kartus per dieną važiuodavo iki Rūdaičių ir vieną kartą iki Užpelkių, o dabartinis maršrutas bus pratęstas iki „Atostogų parko“. Maršruto intensyvumas visomis dienomis bus vienodas.

Poilsio ir sveikatinimo kompleksas „Atostogų parkas“ visiems, atvykstantiems naujuoju autobuso maršrutu, pateikus autobuso bilietą nuo sausio 6 iki birželio 1 dienos ir nuo rugsėjo 1 iki gruodžio 22 dienos taikys 50 proc. nuolaidą apsilankymui vandens ir pirčių erdvėje. Autobuso bilieto ir apsilankymo datos turi sutapti.

Maršruto kaina nuo Kretingos autobusų stoties iki „Atostogų parko“ sieks 1,3 €, važiuojant trumpesniu atstumu kaina mažės atitinkamai. Maršruto kainai galioja visos standartinės nuolaidos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Atstatytas Žibininkų bunkeris (video)

Minint legendinių Vakarų Lietuvos partizanų 75 metų žūties metines, atstatytas Žibininkų bunkeris. Atidarymo metu skambėjo dainos, amžininkų prisiminimai ir moksleivių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This