Kviečia 14-asis Klaipėdos knygos konkursas

Kultūra

Ketvirtadienį, sausio 9 d., 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) prasidės 14-asis knygos konkursas „Klaipėdos knyga 2019“.

Konkurso atidarymo metu praėjusiais metais išleistas gražiausias ir vertingiausias Klaipėdos leidyklų ir leidėjų knygas pristatys žurnalistė Kristina Sadauskienė, vaikams skirtas  knygas – vaikų centro „Gerviukas“ vyriausioji bibliotekininkė Aušrinė Sandaraitė, o autoriai – Nijolė Kliukaitė-Kepenienė, Vytautas Čepas, Juozas Šikšnelis, Arvydas Juozaitis, Mindaugas Milinis ir Romualdas Adomavičius – savo knygas trumpai pristatys patys.

Organizatoriui skelbia, jo praėjusiais metais pasikeitė konkurso nuostatai. Siekiant praplėsti konkurso dalyvių gretas, į konkursą pakviesti vietos kūrėjai, leidybinę veiklą vykdę ne tik Klaipėdos, bet ir kitose šalies bei užsienio leidyklose. Tokie leidiniai galės dalyvauti renkant „Populiariausią Klaipėdos knygą“. Tačiau privilegija siekti „Gražiausios Klaipėdos knygos“ titulo paliekama tik Klaipėdos mieste leidybinę veiklą vykdančioms leidykloms ir spaustuvėms.

Pranešama, jog šiais metais populiariausios ir gražiausios Klaipėdos knygos leidėjai bus apdovanoti ypatingais prizais – menininko Sauliaus Bertulio sukurtais meno kūriniais. Neliks neįvertinti ir populiariausios bei gražiausios knygos autoriai, dailininkai, maketuotojai, spaustuvininkai. Išsamiai su naujais konkurso nuostatais galima susipažinti bibliotekos interneto svetainėje: www.biblioteka.lt.

Klaipėdos knygos konkursas truks vieną mėnesį.

Planuojama, kad jo rezultatai bus skelbiami vasario 18 dieną. Išsamesnė informacija apie konkurse dalyvausiančias knygas, balsavimo galimybes renkant „Populiariausią Klaipėdos knygą“, konkursui savo leidinius pateikusias leidyklas ir kitus autorius bus pristatyta konkurso atidarymo metu bei pateikta bibliotekos interneto svetainėje, kurioje bus nuolat skelbiama apie bibliotekos padaliniuose vyksiančius konkurse dalyvausiančių knygų pristatymus.

Kuri knyga taps populiariausia, kaip visuomet, spręs balsuojantys skaitytojai, o „Gražiausios Klaipėdos knygos“ titulas atiteks komisijos išrinktam leidiniui.

Šiais metais „Gražiausios Klaipėdos knygos“ rinkimų komisijai vadovaus Darius Kisielius – dizaineris, tipografijos entuziastas, daugiadisciplininės kūrybos ir meno direktorius, daugiausia dirbantis su prekės ženklais, pakuotėmis ir skaitmeniniu dizainu.

INFORMACIJA

Šiais metais konkurse dalyvauja 5 Klaipėdos leidyklos, 3 uostamiesčio leidėjai ir 7 autoriai klaipėdiečiai, knygas išleidę kitose Lietuvos leidyklose. Sąrašas iki konkurso pradžios dar gali keistis. Su knygomis pretendentėmis bus galima susipažinti ir balsuoti gyvai 5 didžiuosiuose bibliotekos padaliniuose: Meno skyriuje (J. Janonio g. 9), Suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriuje (Turgaus g. 8), Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9), Pempininkų bibliotekoje (Taikos pr. 81A), Kalnupės bibliotekoje (Kalnupės g. 13) bei internetu www.biblioteka.lt . Balsavimas vyks iki vasario 17 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Imanuelio Kanto vardo ir filosofinio palikimo renesansas Klaipėdoje

Pirmadienį, balandžio 22-ąją, sukanka 300 metų nuo filosofo Imanuelio Kanto gimimo. Filosofo atradimai prilyginami Koperniko heliocentrinės Saulės sistemos atradimui XV ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu šaudmenų - baudos kariškiams ir žurnalistui

Klaipėdos apygardos teismas neviešuose teismo posėdžiuose išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai neteisėtai įgijus, gabenus ir realizavus didelį kiekį šaudmenų pareikšti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This