Uosto direkcijai ieško naujo vadovo

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministerija praneša pradedanti kandidatų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti atranką.

Palmiros Mart nuotr.

Skelbiama, jog tai pirmasis kandidatų paieškos etapas, kurio metu kandidatų atranka bus vykdoma bendradarbiaujant su viešojo konkurso būdu atrinkta personalo atrankos agentūra „Amston“.

„Klaipėdos uostas yra strateginės reikšmės valstybės įmonė, todėl ieškoma aukščiausios kompetencijos ir nepriekaištingos reputacijos vadovo. Vyriausybei patvirtinus Klaipėdos uosto bendrąjį planą naujojo vadovo laukia dideli iššūkiai – užtikrinti uosto veiklos ir infrastruktūros plėtrą“, – ministerijos pranešime cituojamas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Anksčiau jis buvo teigęs, kad naujojo Uosto direkcijos vadovo bus ieškoma tik po to, kai ši valstybinė įmonė bus pertvarkyta į akcinę bendrovė.

Planuojama, kad kandidatų pritraukimas į konkursą Klaipėdos uosto generalinio direktoriaus pareigoms užimti truks apie mėnesį.

Pasibaigus kandidatų pritraukimo etapui Susisiekimo ministerija konkursą į Klaipėdos uosto generalinio direktoriaus pareigas skelbs vadovaudamasi Vyriausybės nutarime nustatyta tvarka. Jį paskelbus kandidatai dokumentus per VATAR sistemą galės teikti dvi savaites.

Tikimasi, kad naujasis Klaipėdos uosto generalinis direktorius darbą pradės pavasarį.

Skelbti naują konkursą minėtoms pareigoms užimti prireikė po to, kai buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis dar praėjusių metų kovą, tuoj po savivaldos rinkimų,  iš pareigų atleido tuometinį Uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų. Jis kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos kandidatas dalyvavo rinkimuose į miesto mero postą, o pagrindiai jo rinkiminės kampanijos finansiniai rėmėjai buvo uosto įmonių vadovai ir akcininkai. A. Vaitkus, tapęs miesto Tarybos nariu, per teismus bandė sugrįžti į pareigas, tačiau to padaryti jam nepavyko. Nuo tada iki dabar Uosto direkcijai laikinai vadovauja uosto Infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

1 Comment

  1. Klaipėdietis

    Kas norės ateiti į pareigas ir įgyvendinti planą, kuris Klaipėdai ir visam pajūriui bus pražūtingas? Ateikit ateikit, žmonės turės progą apspjauti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This