Nidoje bus tęsiami „Agilos“ rekonstrukcijos darbai

Regionas

Neringos savivaldybei pavyko pasiekti, kad būtų toliau tęsiami Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pastato rekonstrukcijos darbai, kurie buvo sustoję dėl kilusio ginčo tarp savivaldybės administracijos ir darbus čia vykdžiusios UAB „Irdaiva“.

Apie tai „Atvira Klaipėda” rašė dar praėjusių metų rugpjūtį.

Tąsyk Neringos meras Darius Jasaitis portalo žurnalistei dėstė, jog statybos darbus atliekanti bendrovė už nugriautą pastatą savivaldybei pateikė neįtikėtino dydžio sąskaitą.

„Visiškai panašų objektą verslininkai Neringoje nugriovė už 70 tūkstančių, o už valstybinį objektą sąskaitą gauname už 418 tūkstančių”, – vasarą kalbėjo meras, pažėręs ir daugiau pretenzijų rangovams dėl atsilikimo nuo numatyto darbų grafiko, kitų įsipareigojimų nevykdymo.

Dėl to savivaldybės administracija tada priėmė sprendimą nutraukti rekonstrukcijos darbų sutartį bei kreipėsi į prokuratūrą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba šiuo metu yra pradėjusi ir atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo, UAB „Irdaiva“ vykdant „Agilos” rekonstrukcijos darbus.

Naujojo pastato vizualizacija

Antradienį Neringos savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame teigia, jog abejones dėl UAB „Irdaiva“ ketinimų tęsti pastato rekonstrukcijos darbus patvirtino tai, kad praėjusių metų rudenį ši statybos įmonė kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo ir jos prašymas buvo patenkintas.

Neringos savivaldybė skelbia šių metų sausio 3-ąją pasirašiusi naują sutartį dėl „Agilos“ pastato rekonstrukcijos darbų atlikimo su ūkio subjektų grupe, kurią sudaro UAB „Gilesta“ ir UAB „Imstata“.  Pasirašytos sutarties kaina – 6 mln. 358 tūkst. eurų, darbai turi būti atlikti per 18 mėnesių nuo statybvietės perdavimo rangovui.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ yra vienintelis kurorto kultūros centras, kuriame yra tokio dydžio uždaro tipo salė. Tai viešajam interesui tarnaujantis objektas, kuriame vyksta dauguma kurorto renginių, festivalių, tarptautinių iniciatyvų.

„Atsižvelgiant į planus atsinaujinusio pastato duris atverti 2021-aisiais metais, kuomet Neringa neš Lietuvos kultūros sostinės titulą, Neringos savivaldybė suskubo pradėti viešojo pirkimo procedūras, užtikrinančias rekonstrukcijos darbų tęstinumą”, – rašoma savivaldybės pranešime.

INFORMACIJA

Tęsiant rekonstrukcijos darbus 1969-aisiais statytą kino teatrą „Agila” bus siekiama pritaikyti šiandienos poreikiams, įrengiant 500 vietų žiūrovų salę (vietoje 286), padidinant salės plotą nuo 360 kv. m. iki 1020 kv. m. Salė turės modernias transformavimo priemones, kurios leis ją panaudoti įvairiems renginiams ir iniciatyvoms – kinui, ekspozicijoms, kūrybinėms industrijoms (vizualinio stacionaraus meno dirbtuvėms, scenos/kino meno dirbtuvėms ir kt.), konferenciniam turizmui. Nidoje atsiras galimybė organizuoti didelius renginius su  3000 stovimų vietų. Neabejojama, kad rekonstruotas pastatas prisidės prie sezoniškumo mažinimo Neringoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Rugsėjis - nemokamų ekskursijų mėnuo Neringoje

Po besibaigiančios vasaros siautulio ir įspūdžių pabūti ramybėje kviečia Neringa. Kaip ir kasmet rugsėjis čia – turizmo mėnuo. Džiaugsmą keliauti ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Regionas

„Tek saulužė ant maračių“ kviečia švęsti vidurvasarį

Birželio 22–25 d. Neringa kviečia leistis į legendomis apipintą, paparčio žiedo paieškų ir Joninių nakties magijos kupiną tarptautinį folkloro festivalį ...
2023-06-20
Skaityti daugiau

Regionas

Naujieji metai Neringoje: šventinis koncertas, austrių degustacija bei lazerių šou

Gruodžiui skaičiuojant paskutines besibaigiančių metų dienas, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ pateikia Naujųjų Metų sutiktuvių pasiūlymus Neringos kurorte. ...
2022-12-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This