„Klaipėdos vandens” valdybos pirmininkė: „Kur dideli interesai – didelės ir intrigos”

Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ interneto svetainėje ketvirtadienį paskelbtas tekstas, kuriame jos valdybos pirmininkė, nepriklausoma narė Regina Derkintytė-Kaupienė dėsto savo poziciją apie pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasipylusius anoniminius straipsnius ir komentarus.

„Nesiimu spręsti kam tai naudinga, bet galiu užtikrinti: bendrovėje vyksta normalus darbas ir jokios skleidžiamos sąmokslo teorijos įtakos valdybos ir bendrovės veiklai neturi ir neturės”, – cituojama valdybos pirmininkė.

„Akivaizdu, kad ryžtingos permainos sukėlė nerimo ir pasipriešinimo audrą. Viešojoje erdvėje matome puolimą prieš laikinąjį vadovą, bandymus diskredituoti valdybos narius”, – teigia AB „Klaipėdos vanduo“ valdybos pirmininkė, nepriklausoma narė Regina Derkintytė-Kaupienė.

Anot jos, „Klaipėdos vanduo“ yra viena didžiausių šalyje ir puikiai vertinama vandentvarkos įmonė, kuriai vadovauti galbūt norėtų ne tik šios srities profesionalai, bet ir politinį užnugarį turintys žmonės.

„O kur dideli interesai – didelės ir intrigos. Prieš metus žiniasklaidoje pasklido įtarinėjimų ir gandų lavina, susijusi su galimų kandidatų interesais, tad įmonės pagrindinis akcininkas – Klaipėdos miesto savivaldybė – paprašė buvusios valdybos sustabdyti generalinio direktoriaus atranką ir atliko procedūras, kad išrinktų naują nepriklausomą valdybą, kurioje nebūtų politikų ar jų įtakojamų asmenų. Vienas pirmųjų darbų, deleguotų naujajai valdybai, – vykdyti vadovo atranką ir bendrovėje pradėti būtinas reformas. Taigi, vadovo konkursas jau vyksta. Pretendentams iškelta aukšta kvalifikacijos kartelė, reikalaujama solidžios vadovavimo patirties, bet neapribojama profesinės veiklos sritis. Naujuoju vadovu gali tapti ir inžinierius, ir vadybos magistras, ir finansų ar ekonomikos studijas baigęs savo srities profesionalas”, – aiškina R. Derkintytė-Kaupienė

Anot jos, laikinuoju įmonės vadovu nepriklausomas valdybos narys Alenas Gumuliauskas buvo paskirtas dėl to, kad besibaigiant 2019 metams, kai reikėjo pratęsti ir pasirašyti sutartis, planuoti kitų metų darbus ir tvirtinti biudžetą, tuometinis laikinas generalinis direktorius Algirdas Špučys prieš kasmetines mėnesio trukmės atostogas nusprendė pasitraukti iš vadovo pareigų.

„Valdybos narių manymu, palikti bendrovę be administracijos vadovo tokiu svarbiu momentu nebuvo galima, todėl valdybos narys Alenas Gumuliauskas, turintis solidžią vadovavimo patirtį, buvo paskirtas laikinuoju generaliniu direktoriumi”, – argumentuoja valdybos pirmininkė.

Ji dar kartą įvertino ir A. Gumuliausko sprendimą atleisti tris įmonės departamentų vadovus. Esą valdyba ir Stebėtojų taryba taip pat matė, jog finansų ir kai kuriuose kituose sektoriuose reikėjo daugiau proveržio ir iniciatyvos. Kartu primenama, kad dabar bendrovėje vykdomas veiklos auditas.

„Akivaizdu, kad ryžtingos permainos sukėlė nerimo ir pasipriešinimo audrą. Viešojoje erdvėje matome puolimą prieš laikinąjį vadovą, bandymus diskredituoti valdybos narius. Žiniasklaidoje pastarosiomis dienomis pateikiami anoniminiai prasimanymai, esą Alenas Gumuliauskas, tapęs laikinuoju vadovu, ėmė naudotis dar nematytomis iki šiol bendrovėje privilegijomis. Nors iš tikro viskas priešingai: jis dirba tokiomis pat finansinėmis sąlygomis, kaip ir ankstesni administracijos vadovai. Beje, jis vienintelis iš bendrovės vadovų atsisakė valdybos leidžiamos kompensacijos už nuosavo transporto naudojimą. A. Gumuliauskas darbui be papildomo užmokesčio naudoja jam priklausantį automobilį bei kurą apmoka iš asmeninių lėšų. Nesiveldama į skleidžiamų prasimanymų komentavimą, noriu patikinti: AB „Klaipėdos vanduo“ veikia stabiliai, o vykstančios reformos nėra bandymas su kuo nors susidoroti. Mūsų – stebėtojų tarybos, valdybos ir bendrovės vadovų – tikslas paprastas: reikia nuolat ieškoti efektyvesnių veiklos modelių ir priemonių. Nuo to priklauso paslaugų kainos visiems mūsų klientams”, – teigia R. Derkintytė-Kaupienė.

18 Comments

  1. TAI GAL PONIA MALONES PAKOMENTUOTI

    Kad desimtmeti dangstant Grigeo ir neitraukiant i apskaita nevalytu nuoteku, kur jusu vamzdiais terset pajuri. Gal tada malonesit kreiptis i kainu komisija, kad sumazintu varguolams jusu gaujos primestus ir 2020 m. Ir vel pakeltus nuoteku mokescius, o tuos pinigus, kur jums truksta issireikalausite is savo bendrininku?…

    Reply
  2. Gerdas

    Vadovui iškelta aukšta kvalifikacinė kartelė – čia kaip senam barzdotam anekdote – kandidatas turi rūkyti pypkę, būti su barzda ir būti buvęs europarlamentaras – taip čia turi būti dirbęs geležinkeliuose, turėti gerą charizmą, bei būtiniausiai priklausyti Vilniaus brigadoms.

    Reply
  3. Rimgaudas

    Bet kokia iniciatyva , bandymas ka nors pakeist visada issaukia pasipriesinima, pavyda, pagieza, apkalbas. Stiprybes atlaikant neapykantos banga

    Reply
  4. Anonimas

    Klasika. 20 metu verda š. ir viskas „vsio zakonno”, o galvas kapoja tiems, kurie nuo lovio nuvare…

    Reply
  5. kindziulis

    Viskas labai gražiai skamba, bet anot gerbiamos advokatės anoniminis šmeižtas yra paremtas protokolais ir dar Jos parašais. Jeigu taip, tai ko gerbiama teisininkė dėjo parašus po galimomis nesąmonėmis, ar tada buvo sąmonė, o dabar kai parašė žiniasklaida jau nesąmonė. Toks mėtymasis tarp nuomonių save gerbiantiems juridinio fronto kariams garbės nedaro.

    Reply
  6. LAIVAS AUKŠTAITIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame dar nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį.

    Reply
  7. šventa

    ot įdomu, kokia šventuolė ir gelbėtoja, kuri pažeidė įstatymą, kurią tirią VTEK….ha ha ha…,,2019-12-04 pradėtas tyrimas dėl AB „Klaipėdos vanduo“ valdybos pirmininkės Reginos Derkintytės-Kaupienės elgesio. Aiškinamasi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus. Nuo 2018 m. deklaruoti privačius interesus privalo ir akcinių bendrovių bei uždarųjų akcinių bendrovių, kurių akcijos, suteikiančios daugiau kaip pusę balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei, valdybų nariams. Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu ir atlikus privačių interesų deklaravimo patikrinimą. Esą, R. Derkintytė-Kaupienė nustatyta tvarka ir terminais nepateikė privačių interesų deklaracijos.” https://vtek.lt/index.php/teisine-informacija/tyrimai-ir-analizes

    Reply
    • nesventa

      turbut pati nubegai ir apskundei? 🙂

  8. Va taip

    Jo dar vienas uzsakomas Aleno straipsnis

    Reply
  9. Pirmininkei

    Deja, įmonėje seniai nėra stabilumo. Žmonės prislėgti ir nebežino, kada tos jūsų reformos baigsis! O atlyginimai- vidutinės grandies vidutinio atlyginimo nesiekiantys!

    Reply
    • Protingas

      Valstybes darbuotojai, kurie skundžiasi, kad atlyginimai maži, (visose valstybinėse įmonėse gi tas pats), vis nesupranta ir nesupranta vieno vienintelio dalyko – kol senoji nomenklatūra verda varkes, tu pinigu atlyginimams ir nebus. Nes priimta per daug žmonių, giminaičių, nes reikia virti varkes. Jiems vistiek mokamas atlyginimas, o darbus padaryti reikia. Valstybes pinigais švaistomi. Todėl, tie kas ne giminaiciai, turi dirbti už visus, plius atlyginimams padoriems pinigu nebelieka. Kol
      Nebus skaidrumo, nebus tu atlyginimu. Geriausias patarimas – imtis iniciatyvos, “ka aš galiu padaryti geriau, daugiau”, paremti nauju vadovu iniciatyvas. Bent jau taip žmones daro karjera privačiame versle.

    • Protingam

      Čia jūs kaip kunigas, pamokomai… pakentėkite žmonės vėl, buvo Makūnas, dabar nauji carai, gal bus geriau. Nebus, nes šitie vėl tų pačių už baltų rankelių vedžiojami, dar protingesni, nei buvo. O psmokslą apie pagalbą ir atjautą naujokams pasilikite sau. Žmonės vėl palikti nežinioje. Orūs atlyginimai ir šiuolaikiškas požiūris į darbuotoją- tik teorija. Klaipėdos savovaldybės įmonėsr geri tik savi, dengiantys ir linkčiojantys į taktą!

  10. Virejas

    Ryztingas permainas organizuoja sekmingai dirbancioje vandentvarkos imoneje teisininkai, finansininkai ir medikai.
    Gero rezultato gali tiketis tik asmenys nesugebantys savo srityse dirbti.

    Reply
  11. Sostinė

    p. R. Derkintyte- Kaupiene, kaip ten sakoma šunys loja, karavanas eina, linkiu nepasiduoti ir nesustoti, viską Jūs darote teisingai, žinoma sunku Jums “kariauti” su politinėmis jėgomis ir “ypatingu” žiniasklaidos dėmesiu, tačiau tikiu, kad Jūsų, kaip valdybos pirmininkės vykdomas skaidrumas ir atvirumas padės Klaipėdos vandenims ir toliau siekti užsibrėžtų veiklos tikslų. Sekmės Jums!

    Reply
  12. Grigeo

    Kaip šiomis dienomis aiskeja, visas sis vajus matyt yra del senųjų vadų noro nuslėpti įsivelima į Grigeo teršimo reikalus. Kodel taip skausmingai reaguojama į Naujojo direktoriaus daroma valymą klaipedos vandenų vadovybėje? Nes bus atrasta, kad visi nuo seno žinojo apie tersima, kuris panasu jau pučiasi į dideli burbula Lietuvos mastu

    Reply
  13. Anonimas

    O kaip p. Derkinytė tapo valdybos pirmininkė?

    Reply
    • Anonimas

      kas ji tokia? Kodėl nėra info apie ją?

    • grozis

      Ką čia pridėsi, ji juk grąži.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia sužinoti daugiau apie e. paslaugas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ kovo 19 d. (antradienį), minint Tarptautinę klientų dieną, įmonės abonentus kviečia atvykti į Klientų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This