Pašto skyrių išlydi gedulingai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lietuvos paštui nusprendus nuo sausio 17-osios uždaryti ties Minijos ir Naikupės gatvių sankryža esantį 4-ąjį uostamiesčio skyrių, šeštadienio vidurdienį keletas šio mikrorajono gyventojų, reaguodami į seniūnaičio Sauliaus Liekio kvietimą, rinkosi į akciją, pavadintą „Pašto gedulingos išlydėtuvės“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak S. Liekio, ilgus metus šis pašto skyrius buvo tapęs savotišku Klaipėdos Žvejybos uosto rajono gyvybės centru ir gyventojai džiaugėsi netoli namų turėdami tokią įstaigą.

„Pasitinkant naujus metus rajono gyventojus pasiekė liūdna naujiena, kad nuo sausio 17 dienos pašto skyrius iškraustomas į prekybos centrą Akropolis. Nors „Lietuvos paštas“ informuoja, kad pokyčiais siekiame, kad gyventojams būtų patogiau, bet nežinau ar patogiau gali būti eiti paslaugos toliau ir tikimybė, kad eilės bus didesnės. Nemanau, kad suteiks patogumo”, – teigia S. Liekis.

Tiek jis, tiek šalia pašto įsikūręs juvelyras Rimantas Limba sakė, kad jei paštas dar būtų palaukęs, kol Baltijos prospekte bus pastatytas prekybos centras „Ermitažas”, dar būtų buvusi mažesnė žala.

„Bigas”, „Akropolis” lygiai kaip ir „Grigeo” yra privačios įstaigos ir kaip tuos gamtosaugos klounus galbūt nupirko už kelis centus, o šimtas tūkstančių žmonių per metus keliaudami patirs po kokius penkis eurus nuostolių. <…> Kitas dalykas, mes rinkome Klaipėdos savivaldybės atstovus, jie prisiekė visais šventaisiais, kad bus labai geri mūsų vadovai, gins mūsų interesus, dirbs Klaipėdos interesus, o dabar nė vieno žodžio negirdime iš jų. Gal jie tada atsistatydina, sėda į neįgalius vežimėlius ir mes juos tada aptarnausime. Jei aš būčiau meras, seniai būčiau kalbėjęs su susisiekimo ministru ir sakęs, kokius velnius tu čia kreti. <…> Ateina čia pastoviai su dviem lazdom – pilna tokių žmonių. Šitas rajonas yra pagyvenusių žmonių rajonas. <…> Mane giliai žeidžia tas abejingumas tiek savivaldybės, tiek pašto darbuotojų”, – sakė R. Limba.

S. Liekis sakė besitikėjęs, kas išlydėti pašto ateis daugiau žmonių, nes „Fabcebook” tinkle piktinosi ir komentavo daugelis.

„Gal diena nepatogi. Kita vertus, suprantame, kad sprendimo jau nepakeisime, tad liko tik išlydėti uždaromą paštą, pasikalbėti, pasidalinti prisiminimais. Vien čia jau pabuvus penkiolika minučių koks dvidešimt žmonių bandė patekti į paštą. Tai rodo, kad poreikis yra didelis. Liko dar poskyris Taikos prospektas 101, bet tikriausiai ir jam greitai ateis eilė”, – sakė seniūnaitis.

Lapkričio pabaigoje ir gruodį Lietuvos paštas atidarė su pagal naują koncepciją įrengtus savo skyrius prekybos centruose „Big ir „Akropolis“ bei Klaipėdos rajone, prekybos centre „Purmaliai“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”118859,118860,118861,118862,118863,118864,118865,118866,118867″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Anonimas

    Nepaprastai gaila. Kai gyvenau Alksnynės g, eidavau ten nuolat. Labai patogioje vietoje tas paštas. O štai nuo to monstro Akropolio jau ir taip vemti verčia. Viską ten sukišo – nužmogėjimas. O apie merą Grubliauską nėr ką ir kalbėti. Jis tik tokiems piniguočiams kaip banditiško elgesio SELAS pataikauja. Abu labu tokie.

    Reply
  2. Anonimas

    Reik suprasti, kad kalaipeda nykstantis miestas..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Atnaujins dar dvi krepšinio aikšteles prie daugiabučių namų

Nors uostamiesčio daugiabučių namų kiemuose esama per 60 krepšinio aikštelių, savivaldybė pernai skyrė lėšų atsinaujinti tik dviem iš jų. Tiek pat ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This