Garbaus amžiaus klaipėdiečius apgaudinėja „skaitiklių tikrintojas“

Kriminalai ir nelaimės

Policija skelbia, jog praėjusią savaitę Klaipėdoje užregistruoti net trys atvejai, kai vandens skaitiklių tikrintoju apsimetęs vyras apgavo tris garbaus amžiaus senjores.

Sausio 15-tosios, Debreceno ir Minijos gatvėse gyvenančios 80-90-ies metų moterys į namus įsileido vyrą, neva turėjusį patikrinti vandens skaitiklius. Dėmesiui nukreipti moterims jis liepdavo iš kito kambario atnešti dokumentus apie deklaruotą vandens kiekį ar prašydavo pasirašyti į kažkokį žurnalą.

Vyrui išėjus, senolės pasigedo piniginių, kuriose buvo nuo 8 iki 40 eurų. Viena moteris neteko ir dokumentų.

Vandens skaitiklių tikrintoju apsimetantį vyrą nukentėjusiosios apibūdina panašiai – kad jis yra apie 35-40 m., apie 180 cm. ūgio, vilkėjo ne specialius darbo rūbus.

Policijos pareigūnai primena, kad neįsitikinus atėjusio asmens žodžių teisingumu nepažįstamų žmonių geriau neįsileisti. Tokiais atvejais būtina prašyti parodyti darbo pažymėjimą, o kilus įtarimų, geriau paprašyti ateiti kitu laiku, kai namuose bus daugiau žmonių. Įsileidus į butą, būti itin atidiems, nepalikti atėjūno vieno patalpoje.

Reaguodama į tokius pranešimus AB „Klaipėdos vanduo“ informuoja, kad vandens apskaitos prietaisus prižiūri ir keičia tik bendrovės darbuotojai – vandens apskaitos prietaisų šaltkalviai bei kontrolieriai. Juos lengva atpažinti, nes darbuotojai visada vilki bendrovės logotipu pažymėtą aprangą, taip pat turi darbo pažymėjimus, kuriuose yra darbuotojo nuotrauka, nurodytos pareigos bei bendrovės spaudas.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad AB „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai už suteiktą paslaugą neima grynųjų pinigų – visos sumos už suteiktas mokamas paslaugas įrašomos į bendrą vandens sąskaitą, kurią vandens vartotojas gauna einamojo mėnesio pabaigoje.

„Jei kyla įtarimas, jog atvykęs asmuo nėra AB „Klaipėdos vanduo“ darbuotojas, patariame prieš jį įsileidžiant į gyvenamąsias patalpas paklausti atvykusio asmens vardo, pavardės, išsiaiškinti, kokiu tikslu atvyko, bei paprašyti parodyti darbo pažymėjimą (informuojame, kad AB „Klaipėdos vanduo“ neišduoda darbuotojams popierinių darbo pažymėjimų). Jeigu įsileidote į patalpas, rekomenduojame darbuotojo nepalikti vieno, be priežiūros. Jei kyla įtarimų, kad atvykęs asmuo yra apsimetėlis, galite skambinti į AB „Klaipėdos vanduo“ tel. 220220 (visą parą) ir išsiaiškinti, ar konkrečiu adresu vykdoma vandens apskaitos prietaisų patikra ar keitimas. Taip pat galite kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112″, – pataria įmonė savo pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This