AB „Klaipėdos vanduo“ darbuotojų atleidimo ypatumai

Mums rašo

Povilas Baltausis
2020-01-14

Komentarų: 16

2019 m. gruodžio 17 d.  AB „Klaipėdos vanduo“ valdybos narys, pavaduojantis generalinį direktorių, Alenas Gumuliauskas priėmė sprendimą atleisti iš pareigų tris vadovybės darbuotojus – įsakymu Nr. 2019/V-PERS.03-265 Jūratę Spudulienę, Nr. 2019/V-PERS.03-263 Aldoną Jonaitienę ir Nr. 2019/V-PERS.03-264 Vytautą Valantiną.

Pasak A. Gumuliausko, jie atleidžiami be jokios kaltės, motyvuojant, kad siekiant „suformuoti darnų ir įmonės poreikius atitinkantį kolektyvą”.

Kyla klausimas – ar jie buvo atleisti tikrai be jokios kaltės? Siūlau panagrinėti Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorės Jūratės Spudulienės atleidimą.

2019 m. lapkričio 13  d. valdybos narys Alenas Gumuliauskas, pradėjęs laikinai eiti generalinio direktoriaus pareigas, nusprendė atlikti AB „Klaipėdos vanduo“ patikrinimą, atlikdamas pirkimą įsigyti įmonės valdymo teisinio įvertinimo paslaugas. Taip, vadovas atėjęs į įmonę dirbti privalo įsitikinti įmonės padėtimi, tik klausimas  – laikinasis ar tikras  – tai turi daryti. Valdybos nario, laikinai einančio generalinio direktoriaus pareigas Aleno Gumuliausko duodamas žodinis nurodymas Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorei Jūratei Spudulienei atlikti šio patikrinimo viešojo pirkimo procedūras pagal jo pateiktą viešojo pirkimo specifikaciją ir jo pateiktą apklausiamų įmonių sąrašą.

J. Spudulienei pareiškus, kad toks pirkimo būdas nėra skaidrus, pasiūlė pirkti paslaugas per Viešųjų pirkimų portalą CVP IS. Bet jai buvo motyvuota laiko trūkumu ir ypatinga skuba bei nurodyta pirkti paslaugas tiktai iš valdybos nario, laikinai einančio generalinio direktoriaus pareigas Aleno Gumuliausko nurodytų įmonių sąrašo neskelbiamos apklausos būdu.

J. Spudulienei paprašius vykdyti procedūras skaidriau, valdybos narys, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas, Alenas Gumuliauskas 2019 m. gruodžio 12 d. įsakymu Nr. 2019/V- ADM.07-411 ( priedas Nr.1 ir Nr.2) paveda vykdyti pirkimą J. Spudulienei galimai neskaidriu būdu.

Už nepaklusnumą ir savo nuomonės turėjimą valdybos narys, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Alenas Gumuliauskas, 2019 m. gruodžio 17 d. įsakymu Nr. 2019/V-PERS.03-265 J. Spudulienę atleidžia iš einamų pareigų.

2019 m. gruodžio 17 d. įsakymu Nr.2019/V-ADN.07-413 (priedas Nr.3) pavedama šį pirkimą vykdyti juristei Deimantei Džermeikienei.

Pastaroji jau kitą dieną t.y. gruodžio 18 d., įvykdo apklausą raštu, nors fiziškai tai padaryti skaidriai ir iš anksto nesusitarus per tokį trumpą laiką yra neįmanoma.

Nustatomas nugalėtojas „Advokatų profesinė bendrija WINT Law firm“. 2019 m. gruodžio 19 d. pasirašoma sutartis Nr. 2019/SUT.01-70.

2019 m. gruodžio 18 d. juristė Deimantė Džermeikienė įsakymu Nr. 2019/V-ADM.07-417 paskiriama eiti Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorės pareigas vietoje Jūratės Spudulienės.

Ar tik ne dėlto dabar paskelbtame konkurse į šią vietą nėra reikalavimo turėti vadovavimo patirties? Ar visas tas reikalas nekvepia 30 Judo sidabrinių?

Tai ar teisingai A. Gumuliauskas atleido J. Spudulienę iš einamų pareigų? Manau, teisingai – tas, kas nepasiryžęs sėsti už grotų dėl savo vadovo interesų ir paminti skaidrumo ir viešumo principų, nevertas būti jo komandos nariu.

Autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija.

16 Comments

  1. Klaipeda

    Esi pareiguno Dzermeikos zmona, isdykauja laikinai su vedusiu teiseju, yra buvusio pasieniecio dukra , na laikas jau ir virsininke tapti??absurdas. Reiktu didziaja dali pakeisti ten sedinciu administracijoj… svogeriu ir giminiu klanas…

    Reply
  2. KO JUS CIA KASATES PO PINIGU PLOVYKLA?

    Tuoj ir vel pakels nuoteku tarifus, kad uz bendrininkus uz grigeo susimoketumete

    Reply
  3. Buvęs darbuotojas

    Teisės departamento direktorė be teisinio išsilavinimo! (turi tik Kaliningrad morskoja škola diploma, kuris Lietuvoje negalioja!)
    Finansų direktorė nežino kas yra pinigų srautų analizė ir dėl jos klaidos kaina už vandens kubą išaugs 10 centų, vietoj 2! Buhalterė etikmat! Ir dar jos šakojasi, matyt bijo likę bezdelnikai, kad teks dirbti arba viso gero.

    Reply
    • Buvusiajam...

      Jeigu nuo žinių apie pinigų srautų analizę priklauso vandens kaina – tai esi mulkių mulkis ir nerašinėk tokių nesąmonių. Matyt girdėjai varpus skambant, bet nežinai kurioje pusėje. Buvęs darbuotojas atsirado, gal ir buvęs valdybos narys?

  4. Mokesciu moketojas

    Senasis bebru klanas siame straipsnyje sukilo ? neleidzia ivedineti tvarkos jaunimui, nes dar toliau turi dirbti klaipedos vandenyse marcios, vaikai, sūnūs, dukros, bendrapartieciai, sugerovai, bendru „reikaliuku”derintojai ir jie turi palaikyti senus maitintojus kritineje situacijoje…labai sunku kai patraukia lovį…

    Reply
  5. Klausimas

    Čia kuri ta Džermeikienė? To pačio policininko Džermeikos?

    Reply
    • taip

      Taip, jos vyras Mindė ( taip jį vadina Džermeikienė) .

    • Prokuroras

      Taip, čia ta pati, kuri su teisėju “paišdykavo”.

  6. Anonimas

    o kaip tokie dokumentai patenka į viešumą? Ar tai teisėta?

    Reply
    • Gerhard

      Savivaldybes imoneje viskas turi buti atvira.

  7. Teodoras

    Vienas vadovas apsivale savo aplinka , galva keiti. Kitas valisi , vel pareina damoklas . Ar cia pries rinkimus pachazukos ar rodo kad mieste stagnacijai niekas negali pasipriesinti?

    Reply
  8. Dalia

    Apsivalė direktorius nuo neveiksnių darbuotojų ir galvaą turės dėt. Matomai Makūno žmonių liesti negalima . Absurdas !

    Reply
    • Klaip

      Skirstyti žmones į kažkieno ir nekažkieno juokinga. Juk jie ten dirba, o ne Santabarbaras varinėja. Būk tu kieno nori žmogus, bet jeigu specas tai neturėtų tavęs liesti, nebent naujo vadovo visai kiti tikslai, nesusiję su įmonės ir Klaipėdos interesais.

    • Givi

      ĖĖĖĖ, o tai ar ne baudžiaku kvepia?

    • Klausimas

      O kodėl rašinėlyje nepaminėjo, kad atleistoji dirbo neturėdama pripažinto Lietuvoje teisininko diplomo?

    • Atsakymas "klausimui"

      Gerbiamas „klausime”, neskleiskite netiesos. Tai mažų mažiausiai nepadoru.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This