Vyšniauskai išgirdo sprendimą dopingo byloje

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Antradienį Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas Eugenijus Antanauskas paskelbė nuosprendį sunkiaatlečių trenerio Broniaus Vyšniausko, jo sūnaus Ramūno ir galimo seksualinio priekabiavimo skandalu pagarsėjusio dviračių trenerio panevėžiečio Antano Jakimavičiaus baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo Dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis tam tikromis dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Bronius Vyšniauskas (centre) prieš skelbiant nuosprendį dar pasiskaitė teismo salėje buvusią Konstituciją. Martyno Vainoriaus nuotr.

Byla buvo nagrinėta uždaruose posėdžiuose, kad nebūtų paviešinti kaltinamųjų sveikatos duomenys.

Prokuratūra B. Vyšniauską kaltino tuo, kad savo bei giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose neteisėtai laikė anabolinių ir androgeninių steroidų grupei priklausančias medžiagas, skirtas raumenų masei didinti bei jėgai auginti, turėdamas tikslą jas platinti. Per kratas B. Vyšniausko namuose ir sporto klubo patalpose buvo rasti dideli šių draudžiamų medžiagų kiekiai: daugiau nei 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei 1000 tablečių, tarp kurių buvo ir psichotropinių. Dalis kaltinimų buvo neįrodyta.

Byloje nustatyta, kad B. Vyšniauskas neteisėtai gabeno daugiau kaip tūkstantį vienetų įvairių tablečių, kapsulių, gelių ir kt., kurios priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, ir turėdamas tikslą jas platinti neteisėtai laikė bute, kol kratos metu jas surado ir paėmė policijos pareigūnai.

Jam teismas skyrė 5000 Eur baudą. Įskaičius sulaikymą, bauda sumažinta šimtu euru.

R. Vyšniauskui buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – šešių tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar platinti. Jis išteisintas.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris A. Jakimavičius kaltintas dopingo laikymu, turint tikslą jį platinti ir draudžiamų medžiagų gabenimu. Dalis kaltinimų jam tai pat buvo atmesta. Nustatyta, kad jis neteisėtai laikė ir gabeno, turėdamas tikslą platinti vieną automatinį švirkštą su milteliais ir skysčiu, bei 48 ampules, kurios patenka į dopingo medžiagų sąrašą.

Už įrodytus nusikaltimus jam irgi skirta 5000 eurų baudą, taip pat dėl sulaikymo sumažinant ją šimtu eurų.

„Teismas mano, kad daliai kaltinimų įrodymų nebuvo surinkta, kad medžiagos įsigytos platinimui. Esminis epizodas – pas Bronislavą Vyšniauską ir Jakimavičių rastas labai didelis kiekis medžiagų ir įvairovė. Šalutiniai dalykai – gydytojai tokių vaistų jiems neskyrė. Užfiksuoti pokalbiai apie varžybas, sportininkus. Visa ši visuma man davė pagrindą spręsti, kad ne sau suvartoti. Patiems suvartoti tokį kiekį nelabai įmanoma. Ant kai kurių pakuočių matyti datos, dauguma su nesibaigusiu galiojimu, teigti, kad tai iš seniai, nėra pagrindo. <…> Pas Ramūną nėra įrodymų, kad įsigytos neteisėtai ar svaiginimosi tikslais. Kažkokiu metu tie vaistai buvo skirti gydymui, o priduoti, sunaikinti nėra tvarkos, manau, kad daug asmenų tokias laiko po paskyrimo”, – po nuosprendžio aiškino teisėjas.

„Kaip aš galiu pripažinti, jei aš neplatinau. Na ir kas, ksnaksas. Aš ir dabar turiu ksanaksą ir dabar geriu. Jūs nepykit – žurnalistai padarė, žurnalistai norėjo”, – sprendimą komentavo B. Vyšniauskas.

Paklausęs savo advokato, ar bus skundžiamas sprendimas, treneris išgirdo atsakymą „spręsim”.

„Kaip ir sakiau prieš teismą ir visada sakiau, per visą šitą sumaištį gavosi kažkoks nesusipratimas ir tyrėjai, aš įsivaizduoju, pirmą kartą iš viso tokie reikalai susidūrę, jie nepasižiūrėjo. Man receptas buvo išrašytas senų senovėje. Ir daktaras buvo pateikęs. Žinot, tos makalynės, ir jie nesužiūrėjo, nors turėjo sužiūrėti”, – sakė R. Vyšniauskas, pabrėžęs, kad visgi neturi pretenzijų teisėsaugininkams.

A. Jakimavičius su žurnalistais bendrauti atsisakė.

Šis Klaipėdos apylinkės teismo sprendimas gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

4 Comments

  1. ALGIRDAS

    ŠUDO PILEJUS – ŽURNALISTUS STATYTI Į
    VIETA.KITAP NEPAVADINSI, SYKALIAI.

    Reply
    • Meh

      Akivaizdu, kad žinote, kas štangą bekeldamas apsišiko pats 😉

      Dėkojame žurnalistams, kurie atskleidžia tikrąjį šio anabolinių ir androgeninių steroidų varomo „sporto“ veidą.

  2. Tamosauskas

    KADA MES PRADĖSIME SODINTI ŽURNALISTUS Į SAVO VIETA. ŠŪDA PILA ANT ŽMONIŲ. PASODINTI NORS VIENĄ KALEJMA? TADAS ŠUDO PILEJAI SUPRAS GYVENIMO PRASMĘ!??

    Reply
    • Meh

      O taip, tikrai žurnalistai kalti kad vienodai savo išugdytais sportininkais ir jų šėrimu dopingu garsėjantis veikėjas turėjo „daugiau kaip tūkstantį vienetų įvairių tablečių, kapsulių, gelių ir kt., kurios priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei”. Turbūt žurnalistai ir pakišo?

      Naivus bandymas dangstytis ir neigti savo kaltę.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Medalių lietumi pažymėjo sunkiosios atletikos šimtmetį

Klaipėdoje vykusiame šventiniame Baltijos taurės turnyre, skirtame Lietuvos sunkiosios atletikos sporto šimtmečiui paminėti, buvo visko – ir sportinio azarto, ir ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje bus atidaryta e-sporto arena

Ramūnas Vyšniauskas plečia savo verslą gimtojoje Klaipėdoje ir rugpjūčio 11 d., penktadienį, 11 val., vietoje uostamiestyje pagarsėjusio naktinio klubo „Piteris“ ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This