Dėl mergytės mirties – tik įtarimai palikus be priežiūros?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

2,5 mėnesio mergytės nužudymu vis dar įtariamas 32 metų Mykolas Ruikys jau džiaugiasi laisve – pasibaigus vieno mėnesio suėmimo terminui, jis suimtajam pratęstas nebuvo.

Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino ikiteisminiam tyrimui dėl vaiko nužudymo ir palikimo be priežiūros vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius.

„Ruikiui paskirtos visos kitos įmanomos kardomosios priemonės”, – santūriai komentavo prokuroras.

Tai reiškia, jog iš sunkiu nusikaltimu įtariamo vyro paimti dokumentai, jis privalo registruotis policijoje bei neturi teisės be prokuroro leidimo išvykti iš gyvenamosios vietos.

Po kelių dienų į laisvę turėtų išeiti ir A. Sriebaliūtė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Už kelių dienų baigiasi ir mirusios mergytės mamai 30-metei Alinai Sriebaliūtei teismo skirtas mėnesio suėmimas. Greičiausiai ir ji bus paleista į laisvę,  nors šios informacijos prokuroras nei patvirtino, nei paneigė.

„Ne, nesibaigs greitai, tikrai ne, manau, be pusės metų tikrai nesibaigs”, –  paklaustas, galbūt tyrimas dėl kūdikio mirties jau eina į pabaigą, sakė A. Saunorius, pridūręs išsamiau tyrimo eigos kol kas komentuoti negalįs.

Priešistorė

Praėjusių  metų gruodžio 8 d. Klaipėdoje, vieno Minijos g. namo bute, lovoje buvo rastas jau irti pradėjęs 2,5 mėnesio amžiaus kūdikio lavonėlis. Jį rado A. Sriebaliūtės artimieji, negalėję niekaip su jau susisiekti. Apie kraupų radinį jie bemat pranešė policijai.

Tą patį vakarą bėgliai buvo sulaikyti ūkininko iš Kelmės rajono sodyboje. Jie, mėtydami pėdas, bandė pas ūkininką įsidarbinti. Porelę sulaikyti padėjo operatyviai internetiniuose portaluose bei socialiniuose tinkluose paskleista informacija apie jų paiešką. Apie bėglius policijai pranešė pats ūkininkas, feisbuke pamatęs iš Kretingos atsivežtų „darbininkų” nuotraukas.

Sulaikytieji pareigūnams teigė esą po maitinimo vaikas nebeatsigavęs, tad jie labai išsigandę ir dėl to pabėgę į Palangą. Ten buvo, kol baigėsi pinigai. Internete atradę skelbimą, kad ūkininkas iš Kelmės rajono ieško pagalbinių darbininkų, nusprendė įsidarbinti. Deja, padirbėti jiems nebuvo lemta – policijos sulaikomi pas ūkininką, pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo, jie elgėsi ramiai, suprato, dėl ko yra sulaikomi.

Moteris policijai buvo žinoma kaip vedanti asocialų gyvenimo būdą, ji keletą kartų buvo bausta administracine tvarka už įvairius smulkius nusižengimus. Pastaruoju metu ji su naujuoju sugyventiniu gyveno Klaipėdoje liūdnai pagarsėjusiame bendrabutyje Minijos g. nuomojamame bute, o prieš tai kas kelerius metus kraustėsi iš vienos šalies vietos į kitą, kurį laiką gyveno ir Anglijoje.

Mirusi mergytė buvo ketvirtas A. Sriebaliūtės vaikas. Visų vaikų ji susilaukė nuo skirtingų vyrų, dėl trijų pirmųjų jai atimtos motinystės teisės. Mirusioji  nebuvo dabartinio sugyventinio dukra.

Iš pradžių pareigūnai abiem sulaikytiesiems pateikė įtarimus tik dėl vaiko palikimo be pagalbos, tačiau gavus pirminę teismo medicinos ekspertų išvadą dėl kūdikio mirties, iš pradžių tik M. Ruikiui, o vėliau ir A. Sriebaliūtei buvo pareikšti įtarimai ir dėl vaiko nužudymo.

Sugyventinius paleidus į laisvę, tikėtina, jog abiem vėl liks tik įtarimai vaiką palikus be pagalbos. Ar taip ir atsitiks, prokuroras kol kas nepatvirtino.

Už vaiko palikimą be priežiūros gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

1 Comment

  1. Mykolas Ruikys

    Paleido abu, kolkas paliko kaltinimus nužudymu abiem, papildomą nauja sankciją paskyrė – abiem negalima bendrauti tarpusavyje. Daug netikslumų straipsnyje, autorė galėtų susisiekti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tikrosios vyro mirties priežasties ieškanti moteris žada kovoti iki galo (papildyta)

Nors ir ketvirtoji, medicininė, ekspertizė nustatė, jog jaunas vyras mirė nesmurtine mirtimi, jo klaipėdietė žmona vis tiek žada rankų nenuleisti ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This