Prasideda Urbo kalno tvarkymo darbai

Regionas

Neringos savivaldybė praneša, kad šią savaitę prasidėjo Nidoje esančio Urbo kalno kraštovaizdžio formavimo darbai, kurie esą dar labiau atskleis šio istorijos ir gamtos paminklo miško grožį.

Neringos savivaldybės nuotr.

Šie darbai vykdomi pagal patvirtintą vidinės miškotvarkos projektą, suderintą su atsakingomis institucijomis.

„Kraštovaizdžio formavimo kirtimų tikslas – vizualiai išryškinti estetiniu, gamtiniu ar kultūriniu požiūriu vertingą kraštovaizdį bei jo elementus. Šiuo metu vykstančių darbų metu šalinami menkaverčiai krūmynai ir kiti medynai, sudarant kuo palankesnes sąlygas augti perspektyviems medžiams. Darbai bus vykdomi keliais etapais”, – rašoma savivaldybės pranešime.

Artėjančią savaitę taip pat prasidės ir Urbo kalno infrastruktūros tvarkymo darbai.  Jų metu bus atnaujinama ir vystoma takų infrastruktūra, tvarkomi laiptai, apšvietimas.

Kraštovaizdžio–Urbo kalno tvarkymo pirmojo etapo darbų atlikimo sutartis sudaryta su UAB „Madaris“. Sutarties vertė – 711 499, 02 eurai (su PVM). Darbai turės būti atlikti per aštuonis mėnesius.

Urbo kalnas yra viena iš pirmųjų vietinių gyventojų apželdintų kopų Kuršių nerijoje. Bene ryškiausias šio gamtos paminklo simbolis – Nidos švyturys. Urbo kalnas pasižymi savo išskirtine reljefo forma, čia yra daug žmonių pramintų miško takelių, o pakloti kietos dangos takai jungia Nidos gyvenvietę su regioniniu keliu ir veda į Nidos paplūdimius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This