Sendvario seniūnijoje – dar vienas privatus darželis

Švietimas

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad kitąmet Sendvario seniūnijoje įsikurs dar vienas darželis. Planuojama, kad jame bus suformuotos trys vaikų grupės, o iš viso bus galima priimti apie 45 darželinukus.

Anot savivaldybės, per šiuos ir ateinančius metus privačiomis iniciatyvomis vien Sendvaryje darželinukams bus sukurta daugiau kaip 200 naujų vietų.

Naujasis privatus darželis „Vaikų pieva“ Sendvario seniūnijoje, Klemiškės II kaime, Pareikių gatvėje, duris atvers 2021-ųjų rudenį. Jame numatytos trys grupės, suskirstytos pagal amžiaus tarpsnius. Jos bus nedidelės, iki 15 vaikų. O kiekvienos grupės ugdymu rūpinsis 2 pedagogai.

Darželio įkūrėjai sako, kad įvairus papildomas užimtumas bus organizuojamas atsižvelgiant ir į tėvų pageidavimus. Ypatingą dėmesį žadama skirti muzikiniam ugdymui, veiks mažųjų ansamblis.

„Mes planuojame statyti šiuolaikišką ir modernų pastatą, kuris suprojektuotas specialiai vaikų darželiui. Jo vidaus erdviniai sprendimai padės vaikams pažinti save ir aplinkinį pasaulį, skatins tyrinėti, eksperimentuoti, sudarys sąlygas mokytis žaidžiant. Darželio erdvės mobilios, jas bus galima transformuoti pagal poreikį ir tikslus, stiprinančius vaikų smalsumą, lavinančius fantaziją. Šiame darželyje į bendras veiklas galės įsitraukti įvairaus amžiaus vaikai, be to, jie turės visas sąlygas toje pačioje erdvėje vykdyti net kelias skirtingas veiklas vienu metu, netrukdydami vieni kitiems“, – pranešime spaudai cituojama darželio įkūrėja Vilma Einikienė.

Pasak moters, jų įstaiga bus atvira vietos bendruomenei, turės ir salę. Ją bus galima naudoti ne tik vaikų ugdymui, bet ir darželio bendruomenės poreikiams – sambūriams, šventėms, seminarams ar tiesiog bendravimui. Numatomas ir nemažas kiemas, kuriame, planuojama, augs vaikų sodinti augalai, vaismedžiai, bus daržas ir edukacinės erdvės. Savaitgaliais bus galimybė švęsti vaikų gimtadienius.

Registraciją į naująjį darželį planuojama pradėti kitų metų sausį.

Šį rudenį du nauji darželiai duris atvers taip pat Sendvario seniūnijoje – Slengiuose ir Klemiškės II kaime.

„Šie darželiai yra suplanavę priimti apie 160 vaikų, bus formuojamos 8 grupės. Tad kitąmet atsiradus dar vienam darželiui, vien Sendvaryje bus sukurta kiek daugiau nei 200 naujų vietų mūsų darželinukams. Savivaldybė taip pat nežada sėdėti sudėjusi rankų. Lėšų darželių tinklo plėtrai rajone esame numatę kasmet. Be to, jau dabar mūsų skiriama dotacija tėvams, vedantiems vaikus į privačius darželius, yra didžiausia šalyje – 200 eurų. Tikiuosi, kad visos šios priemonės padės greičiau ir efektyviau spręsti darželių trūkumą Klaipėdos rajone“, – teigia rajono meras Bronius Markauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Ministerijos prašo palengvinti įplaukų į uostelius įrengimo tvarką

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, kad augantis laivelių skaičius smarkiai pagyvino laivybą Vakarų regiono vandens keliuose, tačiau tuo pačiu išryškino ir ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This