Naglis Puteikis: „Grigeo“ reikia nacionalizuoti”

Politikų tribūna

Seimo narys klaipėdietis Naglis Puteikis kartu su  „Solidarumo“ profsąjungos vadove Kristina Krupavičiene nusprendė kreiptis į premjerą Saulių Skvernelį, ragindami jį nedelsiant imtis „Grigeo“ nacionalizavimo procedūrų.

„Nuosavybė šventa, kol nepradedama kenkti gyventojams. (…) Nematau jokios kitos išeities, kaip tik imtis tokių pat ryžtingų žingsnių, kurių buvo imtasi dėl „Snoro“, – šitą įmonių grupę nacionalizuoti. Valstybė perima valdymą ir perduoda, pavyzdžiui, Turto bankui. Kad valstybė gali administruoti labai sudėtingus verslus, geriausiai rodo elektros tinklų pavyzdys, todėl jokios problemos nacionalizavime nematau“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė N. Puteikis.

Jo teigimu, Lietuva turi liūdnos patirties, kai socialiai neatsakingi verslininkai ne tik padaro nuostolių didelėms visuomenės grupėms, bet ir spėja pabėgti iš Lietuvos, išsiveždami turtą ir lėšas, kurių užtenka vėliau teistis su Lietuva tarptautinėse institucijose.

Pasak politiko, nerangi teisėsauga sudarė galimybes iš Lietuvos pabėgti „Ūkio banko“ savininkui V.Romanov, „Snoro“ banko pagrindiniams akcininkams V. Antonov ir R. Baranauskui, todėl labiausiai nukentėjo šių bankų klientai ir visi mokesčių mokėtojai.

N. Puteikio teigimu, ir Gintautas Pangonis, „Grigeo“ grupės pagrindinis savininkas ir vadovas, turi visas galimybes išvengti atsakomybės, primesti padarytų nuostolių atlyginimo naštą visiems mokesčių mokėtojams ir perkelti verslą iš Lietuvos į užsienį.

Siekiant išvengti panašių pasekmių „Grigeo“ atveju, kai padaryta žala vertinama dešimtimis milijonų eurų ir gali viršyti galimo kaltininko turto vertę, K. Krupavičienė ir N. Puteikis ragina Vyriausybę pasinaudoti įstatymų paketu, kuris buvo priimtas nacionalizuojat „Snoro“ banką ir nacionalizuoti įmonės, kuri, kaip įtariama, daugiau nei dešimtmetį teršė Kuršių marias ir Baltijos jūrą, turtą.

8 Comments

  1. ...

    Nu jei perdaug nemastyt tai visa Lietuva nacionalizuot ir maitint tik valgyklose

    Reply
    • ...

      Aisku gal atsiras kas geresne tvarka ives. Matyt desperacija mano zodziais kalba

  2. TIESIO ABSURDAS

    Nėra žodžių. Koks komentatorių žemas lygis. Kada tai baigsis ir kada įgausite proto?.. Nejau nematote, kad lobistai baigia užvaldyti visą Lietuvą?

    Reply
  3. Nezabitauskas

    „Nuosavybė šventa, kol nepradedama kenkti gyventojams”. Kur čia matote kvailystę? Puteikio siūlymas argumentuotas, o patsį tai tesugebėjot atsakyti plūdimųsi. Pritrūko intelekto?

    Reply
    • Joris

      Tokių „intelektualių” siūlymų prieš rinkimus iš Puteikio išgirsim vis daugiau. Kaip ir apie slaptas ar ne teisėsaugos „akcijas” prieš Gražulį. Nieko naujo. Nebeįdomu.

    • ezys

      Teisingai, pastatai automobili ne vietoje – nacionalizuojam automobili, vaziavai zuikiu – atimam buta 🙂
      Yra istatymai, bus teismas, nustatys zala paskirs bauda ir nereikia nesamoniu kurti ir gamyklos su pinigu plovykla lyginti. O jus net nesuprantat, kad Puteikis kalba tik tam, kad kalbetu, kad gautu eterio ir tokie kaip jus pagalvotu „vau kaip protingai pasnekejo”, skirtingai nei jus, Puteikis zino, kad Puteikio balsas i dangu neina, nes stovi jis salia valdzios ir is Skvernelio ar Karbauskio tokios nesamones neisgirsite.

  4. buvęs simpatikas

    Ir gaila ir pikta. Lyg žmogus ne vagis, lyg ir ne debilas kaip Gražulis. Lyg ir tyras teisybės ieškotojas(taip atrodė). Bet žiedelis skleidėsi,skleidėsi… Dabar turim ką turim. Ne Gražulis,Gražulio- Paleckio hibridas. Gal tai įvyko natūraliai,atsitiktinai? Vargu bau. Kažkas manė- užims kaimo durnelio ,Gražulio, vietą ,susirinks šito veikėjo rinkėjų balsus.Bet Puteikis gudrus:o kodėl turėtų prapulti Paleckio gerbėjų balsai. Štai tau ir „nacionalizacija”. Neabejoju neužilgo atsiras ir kitokių spalvų ir atspalvių. Puteikis mano labai mokantis skaičiuoti, bet panašu jo gebėjimai skaičiuoti politikoje neperžengia aritmetinio lygio .Primityvas. Gal iš kart ir nepaskęs, bet ir kranto nepasieks-išilgai upės plaukia.

    Reply
  5. Vytautas

    Totalus durnius. Totalus!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bendrovės „Grigeo Klaipėda" byla vienai dienai buvo persikėlusi į uostamiestį

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas išvažiuojamajame teisiamajame posėdyje, kuris vyko Klaipėdos apygardos teisme, baigė liudytojų apklausas. Teismui yra pateiktas prašymas papildomai ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda" marių taršos byloje tęsiama liudytojų apklausa

Ketvirtadienį Šiaulių apygardos teismas tęsė dviejų į teisiamąjį posėdį dėl Kuršių marių taršos pašauktų liudytojų apklausą, artimiausiame teisiamajame posėdyje teismas ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This