Demonstruos „Ievos išvarymus“

Kultūra

Sausio 24 d., penktadienį, 18 val. Klaipėdos parodų rūmuose atidaroma Ievos Martinaitytės-Mediodios kūrybos paroda „Ievos išvarymai“. Parodos  kuratorė – Laima Kreivytė.

Parodoje bus eksponuojama menininkės kūryba, susiformavusi tarp Vilniaus ir Niujorko. Tai išsamiausias Ievos Martinaitytės-Mediodios darbų pristatymas Lietuvoje, įtraukiantis LEWBEN ir MO kolekcijose esančius kūrinius ir niekur nerodytus naujausius darbus.

Parodoje atsiskleidžia pasaulėvaizdžio pokyčiai – nuo mitologinio (Ievos išvarymas iš Rojaus) iki kosmologinio, su plazminėmis liekanomis ir juodosiomis skylėmis. Atrenkant ir eksponuojant kūrinius akcentuojamas ne retrospektyvinis, o neofuturistinis žvilgsnis.

I. Martinaitytę-Mediodią domina efemeriški ir virtualūs žmogaus tęsiniai – robotai, interneto platybės, kosmoso zondai. Fizinis ir mentalinis, žemiškasis ir anapusinis pasauliai ištirpsta vienas kitame. Menininkė naudoja skirtingas medijas ir techniką, siekdama sustiprinti nepaliaujamo judėjimo, gyvumo ir kartu kosmiškumo efektą.

„Kai pradedu tapyti ar piešti, man norisi, kad ta drobės erdvė būtų gyva kaip filmas, kad atrodytų, jog viskas juda, sukasi, kvėpuoja. Tai, ką matote mano darbuose, yra tarsi mano sąmonės žemėlapiai“, – pranešime spaudai cituojama autorė.

INFORMACIJA

I. Martinaitytė-Mediodia (g. 1968) kuria ir gyvena Niujorke. 1987–1993 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje, 1992–1993 m. mokėsi vizituojančio tapytojo Kęstučio Zapkaus klasėje. Jo paskatinta Ieva kartu su bendraminčiais įkūrė menininkų grupę „Geros blogybės“. 2001 m. menininkė baigė tapybos magistro studijas Niujorko Hunter koledže. Nuo 2014 m. Ieva – viena iš meno erdvės „Sla307 Artspace“ įkūrėjų ir aktyvių programos dalyvių, bendradarbiavo su žinoma Annina Nosei galerija (Niujorkas). Menininkė eksponavo savo darbus asmeninėse ir jungtinėse parodose ne tik žymiose JAV galerijose, bet ir daugelyje Europos šalių – Lietuvoje, Prancūzijoje, Italijoje, Rumunijoje, Suomijoje. Autorės kūrinių yra įsigiję meno fondas „Lewben Art Foundation“, MO muziejus, privatūs kolekcininkai Europoje bei JAV.

Paroda veiks iki vasario 23 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This