Klaipėdos konservatoriams vadovaus buvęs kariuomenės vadas

Politika, Svarbu

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Klaipėdos gretose – permainos. Vietoje trijų buvusių skyrių ir jų sueigos įkurtas vienas, o jo pirmininku sekmadienį išrinktas buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Arvydas Pocius.

Arvydas Pocius praėjusią savaitę kalba prie savivaldybės vykusio Sausio 13-osios minėjimo metu. Martyno Vainoriaus nuotr.

TS-LKD vykdomasis sekretorius Jonas Gudauskas aiškino, jog sprendimas kurti vieną skyrių buvo priimtas matant, kad tai būtų racionaliau.

„Žiūrim į perspektyvą, į Seimo, savivaldos rinkimus. Tėvynės sąjunga, kaip bendruomenė, yra viena. Buvo pasitarta ir nutarta ir partijos Taryboje, kad žvelgiant į rezultatus, strategiškai ir atsinaujinti skyriui būtų lengviau. Tuo pačiu laimėti tiek ateinančius Seimo, tiek savivaldos rinkimus”, – sakė J. Gudauskas.

Naujojo skyriaus pirmininko rinkimai buvo organizuoti jau gruodį, juose dalyvavo buvęs sueigos pirmininkas, Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys, miesto Tarybos nariai Kazys Bagdonas, Andrius Petraitis ir Politechnikos seniūnaitis Tomas Meškinis. Tačiau jie partijos vadovybės sprendimu buvo nutraukti.

„Mes matėme, kad nėra susidomėjimo rinkimais. Ieškojome naujų lyderių, naujų vėjų, atsinaujinimo. Kadangi prie mūsų prisijungė buvęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius, kilimo iš Klaipėdos, todėl buvo jam pasiūlyta ir jis sutiko ne tik būti Klaipėdos skyriaus pirmininku, bet ir vesti Klaipėdą Seimo rinkimuose”, – aiškino J. Gudauskas.

Vakarykščiuose rinkimuose su A. Pociumi konkuravo T. Meškinis. Jis sakė sulaukęs naujojo pirmininko pasiūlymo tapti jo pavaduotoju ir sutiko.

Su pačiu A. Pociumi kol kas susisiekti nepavyko – jis į skambutį neatsakė.

„Atėjau dirbti ir padėti mūsų bendruomenei susitelkti bendram tikslui – augančios, stiprėjančios, saugios, gražios ir klestinčios Lietuvos bei Klaipėdos kūrybai. Džiaugiuosi, kad tai matydami ir įvertindami vadybinę patirtį vadovaujant kariuomenės struktūroms, bendraminčiai mane pakvietė ir išrinko Klaipėdos skyriaus pirmininku. Visoje savo veikloje vadovaujuosi aiškiomis vertybėmis ir moto: mažiau kalbų, daugiau darbų!” – partijos paskyros socialiniame tinkle „Facebook” cituojamas A. Pocius.

DOSJĖ

1957 m. gegužės 14 d. Klaipėdoje gimęs Arvydas Pocius 1975 m. baigė Klaipėdos 18-ąją vidurinę mokyklą. 1979 m. baigė Kūno kultūros institutą. Po tris mėnesius trukusių kursų gavo Sovietų kariuomenės atsargos leitenanto laipsnį. Iki 1991 m. dirbo kūno kultūros ir sporto srityje. 1978 m. tapo laisvųjų imtynių Sovietų Sąjungos sporto meistru, 1980 m. – dziudo (juodojo diržo lygmuo) Sovietų Sąjungos sporto meistru.

1997 m. baigė Generalinio štabo tarnybos tarptautinį kursą Vokietijos Bundesvero vadovavimo akademijoje Hamburge. 2004 m. birželio 12 d. Arvydas Pocius baigė Strateginių studijų kursą JAV Sausumos pajėgų karo kolegijoje Karlisle (Pensilvanija). 2005–2007 m. studijavo Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute Tarptautinių santykių ir diplomatijos programą. Įgijo politikos mokslų magistro laipsnį.

1990 m. vasario 16 d. mitingo prie tuometinės Aukščiausiosios Tarybos metu viešai atsisakė laipsnio ir Sovietų kariuomenės karininko priesaikos. 1991 m. sausio – rugpjūčio mėnesiais Sovietų bandymo karine jėga perimti valdžią Lietuvoje metu dalyvavo saugant Aukščiausiąją Tarybą. 1991 m. sausio 11 d. prisiekė Lietuvos Respublikai ir tapo eiliniu savanoriu. 1991 m. paskirtas Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos organizacinio skyriaus viršininku. Vėliau tapo jos štabo viršininko pavaduotoju, 1993 m. – štabo viršininku, 1994 m. – vadu. 2002 m. tapo Rytų karinės apygardos vadu. 2004 m. birželio 30 d. paskirtas Lauko (sausumos) pajėgų vadu. 2007 m. paskirtas NATO Sąjungininkų transformacijos vadavietės štabo viršininko pavaduotoju kariniam švietimui ir mokymui. 2009–2014 m. Lietuvos kariuomenės vadas.

1991 m. gruodžio 30 d. tapo Lietuvos kariuomenės majoru, 1993 m. – pulkininku leitenantu, 1997 m. – pulkininku. 2004 m. Prezidentas Valdas Adamkus A. Pociui suteikė brigados generolo laipsnį. 2009 m. Prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė A. Pociui generolo majoro laipsnį, 2011 m. – generolo leitenanto.

Apdovanotas Vyčio Kryžiaus 4-ojo laipsnio ordinu, Sausio 13-osios atminimo medaliu, Kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu, Krašto apsaugos sistemos lygmens medaliu „Už nuopelnus” ir kitais apdovanojimais.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė 2014 m. rugsėjį buvo paskyrusi A.Pocių Lietuvos ambasadoriumi Rumunijoje.

10 Comments

  1. tomas

    Konservatoriai Klaipėdoj nusene ir silpni, neturi nei vieno autoritetingo asmens. Kadangi rinkimai ne už kalnų tai perbegeliai suskubo pas juos.O šiaip tai niekinis skyrius neturintis daug šansų laimėti Klaipėdoj.

    Reply
  2. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame dar nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  3. cirkas

    mano, kad čia ims kažkas ir susilydys 🙂 Seną partietį Meškinį nustūmė ir tiek. pasiruoškime vienmandatėms čia vadinasi.

    Reply
  4. Egidijus

    Tai kodėl išbrokino Barbšį, Bilotaitę? Kaip bus toliau su šiais „išminčiais”? Juk tokie stiprūs buvo konservatoriai ir staiga iš 3 skyrių beliko vienas. Ar daugelis išstojo iš šios partijos? Gal todėl kad su liberalais susidėjo?

    Reply
    • Klaipedskas

      Su liberalais nesusidėjo, su Grubliausku tik.

  5. Katuoka

    Navickas, buvęs ir susikompromitavęs Aplinkos ministras, dabar Pocius, toks susikompromitavusių desantas į Klaipėdą, ne prieš gerą. Kai jau niekur netinka tai meta į Klaipėdą, tegul čia vietinius durnina. Galėjo ir eiliniu kurį laiką pabūti, bet ne, iš karto į generolus. Tai rodo koks yra miesto konservatorių lygis ir mentalitetas.

    Reply
  6. Melnaragiške

    Patraukite Meškini iš sarašo ,geda daro su savo pigiais piarais,nu nedirba jis źmonem ir ju labui,dirba savo savimeila patenkinti.

    Reply
    • Jons

      Gaila, kad konservatoriai to savo „minedo” neisrinko, kuris dorai sakinio nesurezga. Va butu buve juoko is ju.

  7. Kvedaras St.

    Ar čia tas pats veikėjas apie kurį prieš kiek tai metų rašė visa Lietuvos spauda, kad jis baisiai apsimelavo liudydamas Abromavičiaus nužudymo byloje ir pakaunės savanorių istorijoje? Jei tai tiesa tai konservatoriams tinka.

    Reply
    • .....

      Nežinosi žmogus ką rinkti,neišrinksi dar poto dar blogiau bus dėl ryšių gal net tarptautinių

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Arvydas Pocius palaiko iniciatyvą, kad gynybai būtų skiriama 4 proc. nuo BVP

Naujasis Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas, Klaipėdoje išrinktas konservatorius Arvydas Pocius sveikina verslo iniciatyvą šalies gynybai skirti 4 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Arvydas Pocius vadovaus Seimo komitetui

Seimas antradienį apsisprendė buvusį kariuomenės vadą, Klaipėdoje išrinktą konservatorių Arvydą Pocių skirti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku. Už ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Ugnius Radvila - nebe opozicijos lyderis*

Mes „visi valdantieji norim”, – tokia fraze ketvirtadienį prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį savo pasisakymą iš tribūnos užviršavo opozicijos lyderis ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This