Naujojoje Klaipėdos galerijoje – „Troškimų sparnai“

Kultūra

Naujojoje Klaipėdos galerijoje savo pirmąją personalinę parodą pristatys Inga Šmitienė – iškiliaspaudės grafikos meistrė, išmoningai įvaldžiusi linoraižinio techniką. Jos paroda „Troškimų sparnai“ bus atidaroma sausio 24-ąją, penktadienį, 18 val.

Parodos „Troškimų sparnai“ pavadinimą ir kūrinių minties liniją įkvėpė 1987 m. režisieriaus W. Wenderso sukurtas filmas „Wings of Desire“ apie nematomus angelus, pasiųstus į žemę stebėti ir klausytis žmonių minčių. Vienas iš angelų įsimyli moterį ir atsisako savo sparnų tam, kad labiau pažintų žmonių jausmus, skonį, kvapą, išgyvenimus, kančią ir meilę.

„Mano meninės, kūrybinės sistemos centras sukasi aplink žmogų. Žmogus – veikėjas, kuris bando suprasti, kuo užsipildo mūsų vaizduotė ir jausmai kai kuriomis gyvenimo akimirkomis, kartu tai ir vidinis savęs ieškojimas. Kuriamas figūras visada vaizduoju judesy – tai lyg žmogaus kūno judėjimo seka, atspindinti žmogaus ir visatos nuolatinę būseną – judėjimą. Judėjimas – tai energija. Judėjimas – mintis. Judėjimas – gyvybė. Visi elementai yra organiškai persipynę ir neatskiriami vienas nuo kito, kartais nematomi – tik juntami. Tai lyg filosofija, kuri padeda suprasti save ir suvokti savo vietą šiame pasaulyje. Judesio trajektorijos fiksavimas leidžia į pasaulį pažvelgti kitomis akimis – sustabdyti transliuojamo jausmo akimirką“, – savo kūrybą apibūdina I. Šmitienė.

Inga Šmitienė gimė ir užaugo Klaipėdoje. Baigusi Vaikų dailės mokyklą, studijavo Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualinių komunikacijų katedroje, įgijo bakalauro ir magistro laipsnius.

Nuo 2011 m. dirba Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykloje piešimo ir grafikos mokytoja. Pasinėrusi į pedagoginę veiklą, pradėjo aktyviai brandinti savo kaip menininkės kūrybinį kelią. Dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje bei tarptautiniuose konkursuose ir parodose Bulgarijoje, Lenkijoje ir kt.

Paroda vyks iki vasario 20 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos galerijoje – Ingos Šmitienės darbų paroda

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6) kovo 28 d., ketvirtadienį, 18.30 val., atidaroma grafikės Ingos Šmitienės ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Bibliotekoje - „nebaigti“ paveikslai

Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 6A) atidaryta ir iki balandžio 4 d. bus eksponuojama Andriaus Tarasevičiaus ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This