Klaipėdos universiteto objektai nieko nesudomino

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos universiteto (KU) aukcionas, kuriame ketinta parduoti tris jau nebereikalingus nekilnojamojo turto objektus, neįvyks – iki nustatyto termino nebuvo sulaukta nei registracijų, nei pradinių įnašų.

Už buvusio Tęstinių studijų instituto pastatą Sportininkų gatvėje norėta gauti ne mažiau nei 2,4 mln. Eur. Martyno Vainoriaus nuotr.Martyno Vainoriaus nuotr.

KU bandė parduoti buvusį Socialinių mokslo fakulteto pastatų kompleksą Minijos g. 153. Už 1984 m. pastatytus du statinius, kurių bendras plotas siekia daugiau nei 5500 kv. m, norėta gauti mažiausiai 2,5 mln. Eur.

Malūnininkų gatvėje esančio 1974 m. statybos 4890,77 kv. m. ploto bendrabučio ir jam priklausančio garažo pradinė kaina siekė 1,8 mln. Eur. O už buvusį Tęstinių studijų instituto pastato Sportininkų gatvėje, kuriame miesto savivaldybė svarstė įkurti Jūrų kadetų mokyklą, universitetas tikėjosi gauti ne mažiau nei 2,4 mln. Eur.  Šio 1954 m. statytos pastato plotas siekia 6496,57 kv. m.

Pasak KU Infrastruktūros priežiūros centro vedėjo Arvydo Gužausko, teisės aktai neįvykus aukcionams leidžia mažinti pradinę objektų kainą, tačiau dėl to turės spręsti speciali komisija. Jei ji priims tokį sprendimą, jį dar turės palaiminti KU Taryba. Gali prireikti ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pritarimo.

15 Comments

  1. Kažkas nepadoraus

    Pastatai tikrai sudomino ne vieną, tačiau aiški taktiką-numušti kainą, gerokai numušti, kad būtų ką dalintis.

    Reply
  2. Anonimas

    Jeigu nevyks pokyčiai, KU per kelis metus visai nebeliks. Kolkas studijų kokybė ir pasirinkimas tragiškas. Žiūrėkite į ateity ir ruoškite specelistus, o ne vadybininkus.

    Reply
  3. Anonimas

    Minijos. g 1 kurioje vietoje randasi universiteto patalpos jūs parodykit žemėlapyje žurnalistai ASI.AI

    Reply
  4. Aš

    Šiaip pastatas Sportininkų g. yra gražus, jį univerui reikia rekontruoti ir padaryti normalią automobilių aikštelę, tikrai būtų jame veiklos. Minijos g. tikrai netikęs pastatas.

    Reply
    • ezys

      ir ka veiktumet su tuo pastatu Sportininku g. ir dar sukises milijona kita i remonta? Net dabar like pastatai nera pilnai uzpildyti, jau nekalbu apie tai, kad KU miestelis po truputuka, bet juda… tad klausima reikia kelti, kokio velnio tiek metu pinigai buvo i ora leidziami, tuos tuscius pastatus islaikant?

  5. Anonimas

    Aš nesuprantu, kam reikia eksploatuotis universitetui penkiose mietose, jeigu galima tai padaryti vienoje. O pastatai pvz. kaip minijos g. 1 verti 100 000 eur nedaugiau

    Reply
    • ezys

      cia is kur tokios zinios, gal esat nekilnojamo turto vertintojas? Uz 100 000 tie pastatai butu parduoti per milisekunde 🙂

  6. Tomas

    Miestas kuris baigia sunykti, trečiarūšis universitetas, užteršta aplinka, visa tai Klaipėda 2020 m.

    Reply
    • Gerhard

      su 20 mln. biudzetu KU ir negalejo buti Harvardu, Prinstonu ar Ieliu (kiekvieno is siu universitetu biudzetas yra didesnis uz Lietuvos valstybes biudzeta – 2020 m. 11 mlrd. EUR). Tik zmogus agrarinio mastymo galetu KU pavadinti treciarusiu, nes visiskai nesuvokia kokioje aplinkoje veikia KU.

    • Aras

      Teisybė akis bado:) KU yra trečiarūšis „universitetas”. Bėda ta kad LT aplamai nėra pirmos rūšies universitetų.
      Klausimas ar Klaipėdai tas universitetas aplamai reikalingas.

    • to aras

      inesi I KU saskaita visa 25 mlrd. EUR ir kitais metais jis bus 50 vietoje. Tiesiog bus galima pasamdyti kruva pasaulinio masto mokslininku. Cia tokia ir TIESA. Pinigai Valdo.

    • Aras

      Kam spangti apie pinigus jei tiksliai žinoma kad jų niekas neatneš ant lėkštutės. Kaip ir sakiau Klaipėdai regis pakanka profkių ir kolegijų, gabesnis jaunimas žinių semias Vilniui ar užsienyje. Į ministrus kažkodėl net VU pabaigusių piemenų nesiūlo, o štai studijas ragavusiem užsienyje durys plačiai atvertos. Pasakytum kad studijas baigei Klaipėdos Universitete, sukeltum tik juoką.

  7. Du lazdos galai

    uosto bendrojo plano pasekmė. Kokie durniai pirks ir dar vargs, kai aplink tarša kuri tik didės. Neišvengiamai, kurie dar tik sugebės, žmonės iš miesto bėga ir dar labiau bėgs. Tai ką ir kam čia daryti? Pavargėliams bėdžiams, senjorams? Bet čia tik indikuojanti pradžia kurios šaunusis S. Skvernelis su A.Vaitkumi stumdami ir laimindami uosto plėtrą, nesuvokė ir į tos plėtros kaštus neįkalkuliavo. Greitai baigsis ir vieši investiciniai projektai ( EU finansai), kurie dar šiokia tokią gyvastį palaiko ir prasidės letargas. O KU metų metais lindo uostininkams į šikną su visokiom „gerom” studijom ir „nereikšmingom pasekmėm” , o dabar patys pasimovė. Užsidarys ir tas, jau ne už kalnų. Razbadauskis su Petrauskais galės į Rietavo turgų kraustytis beliašais prekiauti. Greitai ir dykai atiduodant niekas nebeims. Nebent Udovickis, baltarusiams. Gal toks planas ir yra?

    Reply
    • gal būt

      baltarusai arba kinai…

  8. Jonas

    … visoje Lietuvoje daugybė nebenaudojamų ir niekam nereikalingų pastatų… liūdnai atrodo, jei atkreipti dėmesį, bet gi patys ir kalti : pernelyg ilgai vyravo socialinis neteisingumas, ko pasėkoje tai ir regime…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Atnaujins dar dvi krepšinio aikšteles prie daugiabučių namų

Nors uostamiesčio daugiabučių namų kiemuose esama per 60 krepšinio aikštelių, savivaldybė pernai skyrė lėšų atsinaujinti tik dviem iš jų. Tiek pat ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This