Dėl 11-metės mirties – sumaištis uostamiesčio greitojoje

Svarbu, Sveikata

„Apie tokius dalykus visuomenė turi žinoti, apie tai turi būti kalbama, juk mirė vaikas“, – „Atvirai Klaipėdai“ sakė advokatė Julija Viktorija Flis apie vis keistesnėmis detalėmis apaugančią 11-metės klaipėdietės mirties istoriją.

Tuo metu Klaipėdos greitosios pagalbos vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis jo atžvilgiu dviejų darbuotojų mestus kaltinimus neigia, teigdamas nieko nuo visuomenės slėpti neturįs.

Palmiros Mart nuotr.

Advokatė J. V. Flis prisistatė atstovaujanti tiems žmonėms, kurie pareigūnams pranešė apie galimai netinkamai greitosios pagalbos medikų mergaitei suteiktas paslaugas.

„Tų žmonių aš negaliu viešinti, jie pagal Pranešėjo apsaugos įstatymą turi pranešėjo statusą. Jų darbovietė (VšĮ Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis – aut. pst.) tiems žmonės dabar daro neteisėto poveikio priemones“, – teigė advokatė.

Paklausta, kuo tas poveikis pasireiškia, J. Flis sakė, kad esą už tą pranešimą jiems darbovietės vadovybė taikė drausmines nuobaudas, neskyrė premijų. Esą galimo nusikaltimo pranešėjams darbovietėje sąmoningai darbo grafikas dabar yra sudaromas taip, kad darbo laikas greitojoje pagalboje sutaptų su darbo laiku antrojoje darbovietėje, nors iki tol abu darbus lengvai pavykdavo suderinti.

„Jie gavo grasinančio pobūdžio laiškus, kuriuose nurodoma nelįsti prie direktoriaus, rašoma, kad ir jūs vaikštote gatvėmis – esmė tokia, kad jiems neaišku, kas gali nutikti“, – sunkiai įtikinamus dalykus dėstė advokatė.

Ji citavo Pranešėjų apsaugos įstatymo 10 straipsnį, kuris numato, kad prieš asmenį, pateikusį informaciją apie pažeidimą, draudžiama imtis neigiamo poveikio priemonių: atleisti jį iš darbo ar tarnybos, perkelti į žemesnes pareigas ar kitą darbo vietą, bauginti, diskriminuoti, sumažinti darbo užmokestį, pakeisti darbo laikąkelti abejones dėl kompetencijos, perduoti neigiamą informaciją apie jį tretiesiems asmenims, panaikinti teisę dirbti su valstybės ir tarnybos paslaptį sudarančia informacija arba taikyti bet kokias kitas neigiamo poveikio priemones.

J. Flis teigimu, dėl spaudimo iš įmonės vadovo pusės darbuotojai kreipėsi į teisėsaugą – dėl to yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

R. Juodviršis: „Mes jo pagailėjom, o jis mums labai stipriai atsidėkojo”

Paprašytas pakomentuoti jo atžvilgiu mestus kaltinimus, Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojas  R. Juodviršis teigė, jog į šiuos klausimus jau yra pateikti atsakymai Generalinei prokuratūrai.

„Visų pirma, nuobauda skirta žymiai anksčiau, nei jie tapo pranešėjais, taip kad čia jokio ryšio nėra. Jie pažeidė vidaus darbo tvarkos taisykles, jie pažeidė pareigines instrukcijas, jie pažeidė ministerijos patvirtintą Etikos elgesio kodeksą, su kuriuo buvo supažindinti pasirašytinai”, – sakė greitosios pagalbos vadovas.

Jo teigimu, darbo grafikai netinka tik „vienam ponui pranešėjui, kuris 5 metus sėdėjo kalėjime”. Vyr. gydytojo duomenimis, iš viso yra du pranešėjai, bet esą antrasis nesiskundžia.

„Už pacientės išprievartavimą jis sėdėjo kalėjime, jo niekas Lietuvoje į darbą nepriėmė, mes jo pagailėjom”, – sakė R. Juodviršis. Jis paaiškino, jog išimties tvarka („kad jis adaptuotųsi ir socializuotųsi”) minėtam darbuotojui buvo palikta teisė kartu dirbti ir Šiaulių ligoninėje, nes esą po kalėjimo labai trūko pinigų, todėl jo darbo grafikas Klaipėdos greitojoje buvo derinamas su darbu Šiauliuose.

Vyr. gydytojo teigimu, praėjus dvejiems metams tarp kolegų kilo nepasitenkinimas, kodėl šio darbuotojo atžvilgiu daromos išimtys.

„Jis buvo gruodžio mėnesį įspėtas, kad nuo šių metų jam grafikas bus statomas taip, kaip ir visiems. Visų pirma, jam turi rūpėti mūsų įstaigos interesai, nes čia yra jo pirmaeilės pareigos”, – sakė vyr. gydytojas.

A. Juodviršis prisipažino, kad minėti darbuotojai jam rodė kažkokius laiškus, kurie esą buvo anoniminiai, todėl jis jų neskaitęs.

„Jie atėjo pas mane, aš pažiūrėjau, bet pasakiau, kad neturiu teisės jų skaityti, kadangi jie yra anoniminiai, adresuoti jiems, tai jūs turite teisę privačia tvarka kreiptis į teisėsaugos organus”, – sakė R. Juodviršis.

„Mes jo pagailėjom, o jis mums labai stipriai atsidėkojo”, – teigė įstaigos vadovas.

Mergaitę ištiko staigi mirtis?

Paklaustas, kokia jo nuomonė dėl pavaldinių veiksmų, gelbėjant 11-metės mergaitės gyvybę, vyr.  gydytojas teigė, jog į visus klausimus atsakys pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau dėl vaiko mirties savo darbuotojų kaltės sakė neįžvelgiąs.

„Teisėsauga pirmiausia turėtų nustatyti, kodėl mergaitei įvyko klinikinė mirtis namuose”,  – sakė  vyr. gydytojas, patikslinęs, jog atvykę greitosios medikai mergaitę jau rado ištiktą klinikinės mirties.

„O ar atgaivins, ar neatgaivins, to net pats ponas Dievas negali pasakyti, nes priežastis iki šiol, kaip aš suprantu, yra neaiški”, – komentavo greitosios vadovas.

Pasak mediko, tarptautinėje ligų klasifikacijoje yra tokia diagnozė kaip staigi mirtis.

Jis prisiminė prieš keliolika metų mokykloje netikėtai mirusią mergaitę, kuriai buvo konstatuota staigi mirtis. Įprastai tokias atvejais mirties priežastis lieka neaiški.

Pasak R. Juodviršio, jo praktikoje tai esąs trečias panašus atvejis.

73 Comments

  1. Anonimas

    Viskas labai paprasta. Niekas netobulėja ir gmp bardakai gilėja dėl per ilgai leidžiamu vadovų kadencijų. Atkreipkite žmonės dėmesį, kaip susene vadovai netobulina sistemos. Visi vadovai angelai. Be abejo nei vienas vadovas neprisiims kaltės. Juk gėda. Bet realybė kitokia. Nuo Klaipėdos gmp sprogusio pūlinio galu gale įsidrasino ir kitu medicinos įstaigų ir gmp įstaigų medikai. Kvailiai kurie dangsto vadovų klaidas. O kodėl? Todėl kad bijo naujo galimai jauno vadovo, kuris atėjęs suardytu nusistovėjusią netvarką. Šaunuoliai medikai kurie nebetyli. Klaipėdos gmp, Klaipėdos miesto ligoninė, Šiaulių gmp, ir galiausia šaunuoliai Skuodo gmp sukilo. Kas bus sekantis. Įdomu kokia reformą planuoja sveikatos ministras. Juk medicina senių vadovų valdoma smunka žemyn….juk akivaizdu, jau tampa medicinos haosu….

    Reply
  2. Vilnius

    Labai šlykštu skaityti komentarus, kuriuos rašo „sveiko proto” GMP darbuotojai. Tie, kurie tikriausiai visą gyvenimą buvote nelaimingi, turite problemų su savimi ir visur kur einate nešiojates pyktį ir pavydą- šis komentaras jums. Ar čia gyvenimas kokio jūs norit? Norit nuolatos pykti, žeminti kitus žmones, į viską žiūrėti kaip į grėsmę ir pasikėsinimus į jūsų darbą? Ar tai iš viso yra gyvenimas? Jūs tiek mokėtės tik tam, kad gelbėtumėte gyvybes ir tai yra vienintelis dalykas kuris jus turėtų neraminti darbo aplinkoje. Iš kur pas jus ta pagieža kolegoms, kurie galbūt stengiasi labiau už jus? Aš labai tikiuosi kad teismas bus teisingas ir laimės žmonės, kurie turi kentėti šitą pragarą, o visiems pagiežos pilniems GMP darbuotojams linkiu atrasti ramybę gyvenime, nes jums jau nebe 20 metų, todėl stenkitės išgyti, kad bent kažkokią dalį savo gyvenimo nugyventumėte laimėje. Sėkmės!

    Reply
    • Sniegė

      Iš kur žinote, kad stengiasi labiau už kitus??? Ar tuom, kad galvoja esantys patys geriausi, protingiausi, su niekuom nesulyginami, galintys ir turintys teisę teisti, smerkti, auklėti, lįsti į kompiuterinę laikmeną su tikslu ką nors iškapstyti apie netoleruojamą kolegą, nes jo išsilavinimas daug daug aukštesnis nei tų asabų, nepriimantys jokios kritikos ir patarimų iš kolegų, nesiskaitantys su įstaigos vadovais ir įsivaizduojantys esą lygūs, stovintys ant to paties laiptelio reiškia STENGIASI??? Tada taip- stengiasi labai…..Tik paprastas klausimas – kas suteikė šias teises? Patys sau!!!! Ir dar- jei žmonės eina į darbą su pakilia nuotaika, nemanau, kad yra nelaimingi, kaip pats teigi. Va dabar tai tikrai einam į darbą kaip į prispjaudytą kelių asabų įstaigą. Kalbėkit už save………

  3. Antanina

    Vaiko nebera. Skausmas nesumazes tevams. Kyla gincai. Gal vertetu paklaust gydytojos pas kuria mergaite buvo tiriama ir kokia priezastis temperaturos ir melyniu rankose. Jug turbut nustate priezastis. Tuomet gal daugiau detaliu paaisketu.

    Reply
  4. esminis klausimas

    Mirusioji, kuriai amž.at., buvo po mirties aukojama kaip donorė? Ar jos ragenos, inkstai, širdis, kepenys, inkstai ir kt. lavonėlio kūne pasiliko, ar ne?

    Reply
    • Ne tavo reikalas

      O koks tau skirtumas?

  5. Vienos pamainos vairuotojas

    … šiaip kaip Klaipėdos GMP vairuotojas , esu pasipiktines vadovu. Mane patį yra perspėjęs kažkada už pasakytą teisingą žodį. Visi laukė kada pasibaigs kadencija, pasikeis vadovas ir pasikeis ta nesąmoninga tvarka kuri yra dabar. Pažiūrėkite kas realiai darosi. Absurdas. Todėl, kad visiškai neorientuotas vadovavime, todėl kad pats duoda paskatinimą savo ligoniams, kurie ir kenkia visai gmp stočiai. Vadovui pabandyk pasakyti žodį gausi atsakymą neimk į galvą taip turi būtį. Įdomu, kaip? Taip kaip dabar? Panašu, nuseno. Ir užsiaugino „gejų”klaną, kurie taip įsijautė, kad net pats pakluso, nes jų bijo, nes jie perdaug žino. Ir ne kas kitas, kaip visokie iškrypėlia, kurie neturėtu dirbti gmp stotyje, faro nesamones. Beje dar save leidžia vadinti medikais. Taip kodėl tada nekalbama apie pona S.Jasiūną kuris buvo patrauktas į baudžiamają atsakomybę už kolegės šeimos terorizavimą ir kodėl jis nebuvo nubaustas, o vadovas palikęs dirbti toliau? Kodėl R.Kuprienė buvo patraukta į baudžiamają atsakomybę ir dirba toliau, net pareigas pakėlė.. Ar tokie reikalingi žmonėms? Jei kolegas terorizuoja gązdina, ką gali padaryti atvažiave pas žmones? Jei rašote tiesą rašykite viską. Ko kraunate viską ant vieno mediko kuris puikiai dirba? Man žinomi abu medikai nes dirbo mano pamainoje kol vadovas nepradėjo daryti nesamonių. Nežiūrėkime į praeitį, gal tada pasakykite visi kas į pampersus kada kakojote, gal kam bus įdomu skaityti. Aš palaikau abu medikus, kurie taip pat yra nuostabūs instruktoriai, kurie gave ne vieną padėka. Dirba jau seniaiir žmonės nesiskundžia. Yra teke ir su vienu ir su kitu dirbti. Šaunuoliai kad nepabūgote ir atvėrėte akis, o pulinys turėjo kažkada sprogti. Taip nebegali būti , kaip dabar yra. Aš žinau, kad prisilaikysiu truputi , nes turiu mažus vaikus. Tad pats bijau palikti be darbo. Bet galiu pasakyti vieną. O jūs šmeižikai, nevarykite ant to vieno mediko, nežinote kada patys galite valgyti supelėjusią duoną

    Reply
    • Komentaras kastycio sektai

      Jum dar neatsibodo cia rasibeti tu savo sapalioniu vis kitu vardu tai nuo vairuotojo ar dar kokiu kitu mes visi suprantam kad cia jusu sekta raso ir mum idomu ko jus siekiat? Norit nuimti vyr gydytoja apzmeizti nepavarkit nieko jum neiseis o jeigu ir iseitu pagalvokit kas ateis naujas ir ar nebus blogiau. Begi nuo vilko o uzsirauni ant meskos jus puikus instruktoriai su seseles diplomu pamastykit kaip reikes bendrauti su kolektyvu po tokiu jusu kaziolinimu ka manot?

  6. Bronė

    Iš komentarų bandau suprasti, kad norima nukreipti dėmesį nuo realios problemos iškeliant realią kitą problema. Juk visiems rūpi mergaitės mirties priežąstį išsiaiškinti ir tie medikai kurie nepabūo sveikintina kad šią problemą iškėlė. Nes be šių medikų pastangų mergaitės mirtis būtų likusi neatskleista. Apie tą mediką, kurį dergia kolektyvas, matosi didžiulis pavydas, kad žmogus lipa gyvenimu nieko nebijodamas. Ne kiekvienas žmogus atsikeltu ir eitu į priekį ne kiekvienas žmogus išdrįstu grįžti į darbą ir kovoti už žmones. Tas žmogus kaip medikas yra nuostabus. Prieš metus su kolege moterimis ir stambiu vairuotoju buvo atvažiave ir pas kaimynus ir atgaivino jauna vyra tai yra kaimynės sūnų. Mes esame jam labai dėkingi ir jo komandai. O kad gmp kolektyve yra viduje bardakas, jus medikai tai iškeliate į viešumą ir dėl to rikėtu pagalvoti pačiai ministerijai. Jei jūs taip dergiate savo kolega kuris eina už žmones ir mirusia mergaitę kuriam tai pat rūpi mirties priežastis. Tai arjūs medikai? Greičiausia jaučiate kad medikai kurie teikė pagalbą yra kalti taip bandote nukreipti dėmesį į jau pasenusius nereikšmingus dalykus. Aš jus palaikau medikai . Jūs šaunuoliai. Jei man būtų blogai su sveikata, norėčiau kad būtent šie vyrai atvažiuotu kuriems rūpi žmonės ir jų sveikata. Laikykitės jūs nugalėsite. Su pagarba.

    Reply
    • ...

      Blyn nusišnekat!!!! Mergaite mire!!!! Mire!!!! Niekas jos nenuzude!!!! Du dievukai nusprende, kad jie kitokie, nusprende teisti kitus, kam kiti kolegos jos neatgaivino… Deja… O jau jie prikeltu…. Na juk absurdas!!!! Cia is serijos-kas butu jeigu butu!!!! Patys muša patys šaukia!!! Patys sukele širšala, dabar dar ir visas brudas kyla!!!! Idomu kur visi dingsit ir kaip jausites, kai viskas baigsis? Atejo, sukele, sumale, sukirsino, save kelia i padanges ir vos nesaukia-NEKALTAS AŠ!!!! Fu, šlykštu!!!!

    • X

      Bronel, jei tas kitas atvaziuos, dar gal ir gerai bus, bet jei anaaas-gal ir patiks?…

    • Aleksas

      Atskleisk savo tikraja lyti ir varda! Na taip, Bronė, ha- ha-ha ???. Mielagė…

    • Eik,eik...

      Eik eik tu Brone ar Broniau,neidomios tavo sapaliones,gal eik jau miegoti

  7. Iš spaudos....

    Alfa.lt rašė 2010-12-15 „ Gabenant nukentėjusią merginą iš vienos ligoninės į kitą, jai buvo suleista „į sėdmenis nenustatytos kilmės medikamentų“. Merginos parodymais, nuo vaistų ji nepajėgė valdyti savo kūno, todėl nesugebėjo pasipriešinti. Pirmiausia merginą išžagino felčeris. Po to tą patį padarė automobilio vairuotojas. Kratų metu rasta pornografinių nuotraukų, kuriose ne tik moterys. Kai kuriose jų nufotografuoti vaikai. Tokių nuotraukų pas K. Stasaitį tyrėjai aptiko apie 30“
    DELFI 2017.06.12 rašė „Automobilyje suleido vaistų ir išžagino, o paskui – ir apvogė…“
    2017.06.13 „Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žurnalistams antradienį sakė, jog už išžaginimą teistas asmuo grįžti į greitosios medicinos pagalbos felčerio darbą neturėtų. Jis taip pat pažymėjo, jog panašių atvejų galėtų būti ir daugiau“

    Reply
    • Jeronimas

      Is spaudos, cia apie tave tie straipsniai? Vau, tai neitiketina istorija, bet turbut jauti malonuma atskleisdamas pikantiskas savo praeities detales?..

    • :)

      iš spaudos…Wau geras…..tikras orgazmas… čia įtariu po šio komentaro turėtu direktorius jau susirinkti savo daiktus ir užrakinti greitaja… nes jo visiškai nebėra, nes vaikučiai tapo nevaldomi… ar tai medikai?////////???? ar jiems kažkas išdavė diplomus????? geras….

  8. šiaip skaitytoja

    Šia tragedija domisi ne vienas žmogus,ir ne du,ir ne 20…Iš visų straipsnių tapo aišku,kad mergaitė buvo gydoma Vaikų ligoninėje,tiriama, prieš kurį laiką,prieš mirtį..Įdomu,kas gydytoja gydė,kokia diagnozė, kas buvo rekomenduota, kodėl mergaitei buvo temperatūra ,ji laikėsi,nedidelė,iš kur mėlynės ant rankų,kraujas koks?Kodėl nenustatyta mirties priežastis-kas darė skrodimą,kas gydė?pasidomėkite…Ir neginkite GMP ,nereikia, tik pagirt i reikia už pilietiškumą,nebaimę kolegų tų…Išsitirkite,išsiaiškinkite,gal daugiau taip nebus..aplaidumas buvo-kur-suraskite…Mergaitės jau neprikelsi,bet vaikus gydyti čia,kviesti greitąją-didžiulis nenoras…

    Reply
    • Duodat!

      Motreskel, ne greitoji gydo ar gyde…. Ne tuo adresu…..

    • tam duodat

      ar skaityt nemoki,gydė ligoninėje,negreitojoje,gydė prieš kokį mėnesį,ką čia pezi,išsiaiškinkit klaidas,pridarėt visi

  9. Kolega

    Kodel zmones, kuriems suteikiamas sansas parodyti savo gerasias savybes, jie atsuka jiems plika uzpakali? Apdergia juos! Gal toks buvusiu zeku budas! Tai vykite ji lauk! Jis vistiek, kur bebutu, smeis, kenks… Tikriausiai, kalejime uz isprievartavima labai buvo mylmas, tai dabar tyciojasi is kitu! Nenustebciau, jei savo ”zygi” pakartotu…

    Reply
    • Klaipedietis

      Nusisneki juodai.

  10. ALGIRDAS

    SUDINAS RASINELIS.PALMYRASUDAIS PYLA KITUS .PAZIUREK KUO PATI SMIRDI>UZDARYTI TA SYKALIU LANGA …SKLEIDZENDTI DEZINFORMACIJA.

    Reply
  11. Gydytoja iš Lietuvos

    Paskaičius straipsnį, kilo mintis paskaityti komentarus kurių niekada neskaitydavau . Pati esu dirbanti vienoje iš Lietuvos ligoninių – gydytoja. Žinokite nustebinta. Neatlaikiau neparašiusi rimto komentaro. Nors daug kas iš pažįstamu gydytojų seniai kalba kad Klaipėdos gmp dirba daug psichikos vienokiu ar kitokiu problemų turintys medikai , netikėjau. Bet dabar nuomonė pasikeitė ir tai patvirtina neetiškai, protu nesuvokiamai besielgiantys medikai komentaruose. Panašu vadovas įstaigoje neturi žodžio ir su vienokia kitokia negalia medikai gali daryti ką nori. ( PS. Pas mus įstaigoje blokuojami socialiniai tinklai, kad netrukdytu darbui ir vadovai draudžia pasisakyti apie kolegas komentaruose, draudžia dėtis darbo foto nuotraukas ar komentuoti komentaruose. išskyrus kada yra rimti straipsniai tada yra nusprendžiama kokios foto ir panašiai) . Toks jausmas kad visa pagrindą duoda pats vadovas. Nes atkreipiau dėmesį į pačiame straipsnyje reakciją į kolegas ir pasisakymą. Bet tie nevaldomi kolegos dirba nes (vyr gydytojui lengva juos valdyti arba pats jų bijo jei tokie darbe dirba) arba (nėra kam dirbti)… Nors iki to abejojau, bet dabar per mergaitės netektį per įvykusią nelaime atsivėrė visas Klaipėdos GMP pūlinys … Kuris tiesiog pradėjo lįsti, kurį nupiešė komentaruose patys gmp sergantys medikai . Vadinasi jei į viešumą taip rašinėja be galvos, kas įmonės viduje vyksta kyla klausymas….Tai medikai kuriems ne mergaitės netektis svarbi išsiaiškinti kas kaltas, medikai ar liga, bet savo įstaiga dergia sumenkindami įstaigos garbę. Kaip žmonėms jaustis kada žinos kokio autoriteto be etikos atvažiuos medikai juos aptarnauti. Tiesiog perkėlėte savo gmp neetišką buką bendravimą i eterį. Čia kas be ko matosi kad gmp darbuotojais nesusitvarko vyr gyd. Aš manyčiau kad šios įstaigos veikla apskritai turėtu rimtai susidomėti sveikatos ministerija. O patys medikai turėtu nurimti. Juk niekas nenuteisiamas nekaltas. Kaip bandau suprasti vyksta tyrimas. Ir sudėlios visus atsakymus. Nemanau, kad tai yra tikslas nuteisti medikus. Sakyčiau tikslas turėtu būti nustatyti pačią mirties priežastį. Su pagarba medikams ir ištvermės mūsų nelengvame darbe.

    Reply
    • Anonimas

      Suprantu,nusikaltelis,bet kaip medikas stiprus,manau žemint nereikia…

  12. Nilete

    Koks sunkus ir nedekingas GMP medikų darbas!!! tai vaikščiojimas basomis

    Reply
    • Anonimas

      Žarijomis

    • Š

      Y

  13. Buvusi Jūsų kolegė.

    Skaitau komentarus ir negaliu atsistebėt.Kokia sunki turėtų būt psichologinė atmosfera įstaigoje,kurioje dirbamas ir taip sunkus ir įtemptas darbas.Ko tikėtis iš atvykusių medikų,jei jiems patiems reikia rimtos psichologinės pagalbos?Kiek žinau,vienai darbuotuojai buvo iškelta baudžiamoji byla už anoniminius grąsinimus fiziniu susidorojimu su kolegomis..Supjudžiusi tarpusavy daug kolektyvo narių ji dirba toliau lyg niekur nieko!Dabar šitie pseudo reanimatologai-seselės,kelančios sumaištį skūsdami kolegas teisėtvarkai!Daug metų dirbau Klaipėdus GMP.Gerai žinau ten buvusią tvarką,pažystu daug jaunesnių kolegų.Tačiau tokio netikrumo jausmo kolektyve dar nebuvo.Tai jaučiu iš buvusių bendradarbių nuotaikų ir pasakojimų.Ką besakyt,jei vyr.gydytojas penkminutės metu įspėja darbuotuojus apie kai kurių asmenų vykdomus darbuotojų pokalbių įrašinėjimus (blakes?)….Gal laikas puikiam,kvalifikuotam Klaipėdos Greitosios kolektyvui atsikratyti pūlinių,bjauraus balasto???Negi nėra teisinių priemonių apvalyti kolektyvą nuo menkystų?Mansu,kad viskas administracijos valioje.Profsąjunga?Darykit dažką!!!Kartu su administracija renkit viešys susirinkimus,gamybinius!Kvieskit teisininkus!Gražinkit žmonėms norą EITI Į DARBĄ IR RAMIAI DIRBTI ,ir jausti psichologinį saugumą!Keli menkystos neturi trikdyti viso didžiulio,šaunaus kolektyvo darbo!Vykit lauk nužmogėjusius menkystas!

    Reply
  14. Asta

    Čia paskaičiusi straipsnį supratau labai rimtą problemą. Kad šeimai įvyko nelaimė. Tiesiog mirė mergaitė kurios nepavyko išgelbėti. Bet kartu Jūs visi gmp medikai esate tiesiogine kalba KIAULĖS. Jūs pirmiausia negerbiate savo vyr.gyd. Kodėl? Todėl kad tiesiog per komentarus kiekvienas pasisakote savo psichikos pažeidimus. Ir net negaliu patikėti, kad tokie medikai gali dirbti greitojoje pagalboje. Na gerai tarkim . Mergaitės mirtis neaiški. Kaip bebūtų tiek medikams tiek mamai turėtu būti idomu. Pirmiausia tai manau kad būtu aiški priežąstis. Gal medikai paaišks visai nebuvo kalti. Tuo labiau nemanau kad tuos medikus reikia kalti prie sienos. Medikai vis tik orientuoti į žmones. Kad padėti kad išsiaiškinti priežąstis. Pastebėtina pradėti presuoti. Vadinasi. Yra įtarimas. Jei nekaltas nėra ko bijoti. Dabar iš nežmoniškų vadovų elgesių galima pastebėti bandoma kažką nuslėpti. Bet teisinė sistema dirba ir sudėlios taškus. Palikime mergaitės vėlę ramybėje neskaudine mamos. O tie medikai kurie vargu ar galima medikais pavadinti čia reiškia savo nepasitenkinimus. Ryškiai turintys sveikatos sutrikimus. Bent neišsiduokite kad tokie ligoniai dirbate Klaipėdos GMP kolektyve. Jūsų elgesys labai sumenkino GMP savigarbą. Nes kad ir kokie Jūs esate. Jūs žinote, kad medikas turi priimti ligonį koks yra švarus, nesveikas invalidas ar kitoks. Bet Jūs atverdami burnas tiesiog iškliate klausymą. Ar Jūs tikrai medikai ir kas jums davė diplomus…… Tai kad vyr.gyd priėme tam tikrus medikus, pagarba. Bet kad pats savo darbovietėje turi nevaldomų laukinių bandą tiesiog gėda…

    Reply
    • Irena

      Iš patirties žinau:pasimatuoja Aks ir jeigu pakilęs tuoj kviečia GMP,o reikėtų išgerti gyd.paskirų vaistų! Maža to,dar žiūri į laikrodį per kiek laiko atvyks GMP.Buvo,kad nuvykome po 9 min.(raj.miestelyje)tai per tą laiką Londone gyvenantis anūkas pagrąsino jog laiku nesuteikiame pagalbos….Tai apie ką kalbame!!!???Baikite pulti medikus greit ateis laikas,kad nebus ką išsikviesti ir pas ką nueiti…

    • Irena

      Asta,ar Jus pati bent karta paskaitet, ka paraset?Nelogisku minciu kratinys ir tiek….

  15. paciente

    pastebėjau straipsnį…kilo mintis paskaitysi. Aš tiesiog nežinau. Esu šokiruota ir nustebinta. Aš visą virtuvę jau esu pastebėjusi. Nes turėjau reikalų su GMP gyd.Jankausku. Prieš keletą metų. Grubus. Atvyko ..pirmi žodžiai kas yra. Sakau spaudimas aukštas. Kuo matavai. riešo matuokliu…. na ir pasipylė.. kadangi buvo naktis…..piktas…pradėjo rėkti. mesk lauk per langą savo aparatą. Nesamonė kažkokia. Ir baik skambinėti. Prisiperka visokių nesąmonių. Viskas yra gerai. Jei skaudės galvą eik į polikliniką… Grubijanas.. Paskambinau GMP vadovui .. Atsakymas pakalbėsiu. Bet negali būti. Nežinau ar kalbėjo. Bet bijau kad kai kitą kartą kviesiu GMP neatvažiuotų gyd.Jankauskas. Jei neklįstu tokia pavardė. Mažas plikas ir piktas. Tokių nesveikų manau daugiau agresyvių yra bet kviesdama noriu tiesiog paklausti ar galima iš jaunimo ka atsiusti. Nes bijau daugumos.

    Reply
    • Ponia

      Padidėjęs AKS NEREIKALAUJA skybios pagalbos. Gydytojas teisus, tikrai mesk savo aparatą.

    • ligone.

      Na kas del spsudimo, tai tikrai ne greitosios jums reikejo, o eiti i poliklinika ryte ir prasyt gydymo… Is patirties žinau. Greitoji yra skubiai pagalbai, o ne gydymui, ar jaunas, ar senas- nepades! Gal tas plikas del to ir piktas, kad del nieku vaziuoja 3-4zmones….

    • gintaras jankauskas

      gerbiama paciente…tikrai su manimi vyr gydytojas kalbejo,buvau nubaustas,todel manau kad tikrai jums turetu buti lengviau ir maloniau del to.kitas dalykas,kad ir ateityje jei susidurtume,nors aisku nei vienas to nenoretume,vis tiek busiu prie savo nuomuones kad jusu aks matuoklis yra neteisus,mano 25 metu praktika leidzia lengvai ta ivertinti.ir gincytis bei izeidineti tikrai del to nereikia.linkiu sveikatos ir nesirgti,nebijokite kviesti gmp,nes visi kiti darbuotuoai be manes yra tikrai geri ir nuosirdus…sekmes

    • Kl

      Pas mane yra buves daug kartu gyd.Jankauskas esu be galo patenkinta nuostabus daktaras ir neizeidinekit gydytojo

    • Klaipeda

      O as apie gydytoja Jankauska pacios geriausios nuomones mielas daktare buk koks esi ir nesikeisk esi pas mane buves daug kartu esi superinis o tu miela ponia neizeidinek daktaro taip negrazu

  16. Gmp dirbanti

    Savo vardo nerasau. Skaitau ir negaliu patiket. Zinojau, kad kazkas vyksta, bet nenorejau gilintis, o ir plepalam netikiu. Dabar suzinojau, kad tie du pranesejai informavo net teisesauga!? Kas juodu isivaizduoja esa, juk tos pacios, pagal nauja formuluote, slaugytojos! Jei mokina, neaisku kas leido, ar turi licenzija tam, visuomene pirmos pagalbos, tai mokina TEORISKAI, o praktika ant muliažu, tai nereiskia, kad esi reanimatologas, praktikas! Dirba ta pati:kvietimai, pacientai tokie patys ir tu gaivinimu (lai visi buna gyvi ir sveiki!!! !) tenka tiek pat kaip kitiems. Tai bent dievukai! Ateme galimybe kontroliuoti, landzioti, teisti, aukleti???!!! Dar piktinasi, kad turi dirbti pagal grafika kaip visi, kas tokie esat, kokiom cia isimtim? Visa gyvenima dirbu per kelis darbus, net nepagalvojau reikalauti, kad derintu pirmaeilio darbao grafika pagal antraeili grafika. Vienas is ju buvo net isitaises raktus nuo pagrindiniu duru, isitaise asmenini kabineta su visais rakandais, ateidavo kaip i savo nuosava bendrabuti permiegot, kas kitiem net i kitus kabinetus be leidimo draudziama… Daug kas dabar aisku tapo! Na ir DIEVUKUS administracija uzsiaugino!!!! Kaip sakoma-isileido i baznycia, tas ir ant ALTORIAUS uzsimane!!!! Nedariau apklausos kolektyve, bet manau pritarianciu man butu daug. Visi mes dirbam pagal savo kompetencija ir isgales, nesam ne vienas VIEŠPATS DIEVAS ir net ne tarnas, jei ko negali padaryt, nepadarys nei kitas, nors skalambija-as praktikos turiu… Kame? Reanimacijos skyriuj dirbdamas TIK sesele ar jos padejeju….. Negrazu ir NEGARBINGA!!!! Bjauru ir koktu, kad šalia tokiu esama kolegu!

    Reply
    • Faktas

      Visiski kliedesiai.

    • šiaip skaitytoja

      pagarba tiems dviems,kaip jūs sakote,jie tikri piliečiai,bravo jiems,pilietiškumo pavyzdys,jei mato tokias klaidas padarytas GMP,kaip kalbėjo,vaikas miršta,o jie be švyturėlių,ar su reanimobiliu,kaip ten jis,važiavo?ir neužstokite,kol neišaiškinta

  17. Ne gmp darbuotojas

    Man labai idomu tas juntinis tautu teismas isteisino ji ir atlikes 5 metu bausme (nekaltas cha cha cha) dabar dirba per du darbus. Taigi butu is valstybės prisiteises nemaza euriuku suma ir nereiketu cia vargti per du darbus kazkokia nesamone nesueina galai

    Reply
  18. Xxxxxxxxx

    Matosi uzsakytas straipsnis tu vyruku nors as vieno is ju pavadinti net vyru negaliu kas mates tas zino nagai lakuoti,plaukai dazyti ,lupos papustos apsirenges kaip boba visas odinis grazuoliukas. Idomu cia tas stilius iki kalejimo buvo ar po jo toks tapo vyrai zonoj turbut labai dziaugesi tokia moteriske gave i kamera. Ir pabaigai duosiu patarima nekiskit nosies kur jum nepriklauso nei matet nei buvot nei zinot geriau savo klaidas analizuokit .

    Reply
    • Buve...

      Ne, toks nebuvo…

    • Xxxxxxxxx

      Tai isvada kad kaleimas sugadino toki nuostabu zmogu cha cha cha negaliu kaip juokas ima

    • GMP darbuotoja

      O kur įvardintas mergaitės nužudynas?Ar suprantat tokio kaltinimo medikams reikšmę?????
      Greičiausiai-nemąstot,ką teigiat…..

  19. Aš

    Kodėl grupelė pasikėlusių eilinių slaugytojų dezinformuoja visuomenę?Juk akivaizdu,kad komentaruose rašo tie patys veikėjai, jų draugai (ar draugės),prisidengdami vis kitais vardais!Kokie tikrieji tų didvyrių (kabutėse) tikslai???Kas davė jiems teisę teisti sau lygius,kelti sumaištį kolektyve,visuomenėje ir žeminti įstaigos vadovą?Gal jie GYDYTOJAI?Gal-AUDITORIAI??NE!Jie tik slaugytojai,norintys tapti tiesos kankiniais.Niekšiška ir šlykštu.Gal kuri kita Respublikos GMP pasiūlytų jiems darbą?Klaipėdiečiai tikrai nieko neprarastų,jei šie visąžiniai įsidarbintų kitur.Siūlykit vakansijas,kitų Respublikos GMP vadovai!!!
    Klaipėdos Greitoji dirba kaip dirbusi.Pagalba ligoniams teikiama kvalifikuotai,iškvietimai aptarnaujami.Darbas vyksta įprastu ritmu…
    Kiaulės kuičiasi purve,drabsto kitus,jieško perlų…..Neramu joms (jiems)…..
    Gyvenimas eina įprastu ritmu…Pasaulyje viskas stabilu…Gyvenimas tesiasi.

    Reply
    • Aš 2

      ?

    • MARGO

      ???Pasidalinkim proto bokštais su kolegomis!Kas priimsit į savo būrį??

  20. skaitytoja

    o ar patikrinta,kaip buvo gydoma merghitė prieš tą tragediją,juk Vaikų ligoninėje mergaitę gydė,nes buvo paguldyta su mėlynėm ant rankų, temperatūra,kuri laikėsi ilgą laiką,kodėl tik čia greitoji aprašoma,o kokia liga mergaitei tada nustatyta?kas ten per gydytoja?

    Reply
  21. taigi

    Kaip kas ten begintų tą vyruką su kalėjimo ir išprievartavimo praeitimi, aš nenorėčiau, kad jis su greitąja, atsitikus nelaimei, pas mane atvažiuotų. O , manau, vadovą šmeižia tai ta pati jo kompanija….

    Reply
    • Ane?

      Tam Faktui…. Cha cha cha!!!!

  22. Slaugytoja iš Klaipėdos GMP

    Viena ką galiu pasakyti. Daug metų dirbu. Iš šono labai puikiai matau kas vyksta. Aš didžiuojuosi šiais medikais, kurie pajudino GMP vadovą su visu jo klanu. Šaunuoliai vyrai, aš nors bijau taip pat, bet šiuos vyrus palaikau. Mes visi medikai esame įbauginti. Vadovas tą sugeba . Nors kartu pasakyčiau tas vadovas jau seniai turėjo būti pakeistas. Viską stabdo įstaigoje.Net atiliekame nuo kitų GMP. Miesto žmonės to nemato.Nemato kuris geras kuris blogas. Bet šių medikų neįvardintų vardais dėl apsaugos statuso, širdžių ir tiesos nepakeičia. Tai medikai kurių rankomis ne vienas yra iš naujo prikeltas naujam gyvenimui Klaipėdietis.

    Reply
    • Aš....

      Nu tik nereikia tu lia lia!!!! Jei didziuojies, tai viena, kitu paklsusk!!!! Prikeldinetojai atsirado!!! Jei daveze iki ligonines „” prikelta”-kiek isgyveno mors valandai, gal pasidomekite! Esme ne tame.

    • Irgi senai dirbanti Klaipėdos GMP.

      ……Kiekvienas turi teise reikšti savo nuomonę.Net jei ji pereina į kliedesius….Juokingai graudu.

    • Klaipeda

      Gmp vadovas geras bet jus nesiklausot ka jis jums sako

    • Bus jiems...

      Nereikia didziuotis,jie sukele tik chaosa musu kolektyve,nieko cia gero,,gerai,kad zmone labai jau neima i galva tu ju paistalu,manau prisivirs jie koses,kuria reikes patiems issrebti.

  23. Draugas

    Kiek buvo kalbama apie valdovų kadencijas, nieks nesikeičia. Reiks ir dėl Šiaulių tirones elgesio su darbuotojais klausima pajudint. Aišku sėdint ant pinigų maišo sunku suprasti savo vergus ir prisiverst į pensiją išeit.

    Reply
    • Vargsele...uzuojauta...

      Vargsele,isibaiminusi,cha,tai uzjauciu,jau cia negerai,tai ar kandziojasi musu vadovai? Nematau problemu…tik jau nekalbekite kolektyvo vardu,niekas cia nieko nebijo,o Vadovas normalus,toks ir turi buti,niekur geresnio nerasit,o bambeti matyt esate ipratusi del visko.

  24. buves gmp medikas

    be reikalo vadovas juodina specialista bandydamas pažeminti mediką praeitimi. Nesvarbu kokia buvo vieno iš pranešėjų praeitis. Juk ir pats turi praeiti aie kurią gal patylėkime…. Aš sakyčiau šaunuoliai šie medikai kurie pasipriešinti rado jėgų gmp vadovo klanui. Aš pats dirbau, žinau tavo nekaltumo valdymo praktiką. Visus įbauginti. Visi bijo. Bijo kam skūstis. Juk ir aš buvau tavo dėka išmestas. Nesiskundžiau. Nurijau nuoskaudą išėjau. O šiuos du jaunus specialistus aš puikiai pažįstu. Nuostabūs žmonės. Aš juos palaikau. Teisingai. Kažkas turėjo pasipriešinti. Tam reikėjo laiko. Beje žmonės. Jūs galite atkreipti dėmesį. Juk šie medikai eina už jus. Ir būtent iškėlė klausymą išsiaiškiti kas kaltas ar nekaltas dėl merginos mirties. Pagarba medikams dar kartą. Daugiau tokių medikų. Ir vyr gyd.palinkėjimai. Nežemink mediko praeitimi. Nežinai savo likimo. Tas medikas pagarboje.

    Reply
    • Sniege

      Jei esat buves, tai nedirbat, vadinas nieko nei žinot, nei matot, nei pažystat… ‘Vyrukai užsidejo „karūnas” ir užsimiršo…. Vertinti, kritikuoti, patarineti gali aukštesnę kategoriją ar išsilavinimą ir kompetenciją turintys žmones, sakyčiau gydytojas, o ne toks pat, o gal ir blogiau…. O del mergaites-nemiršta visai sveiki tokio amžiaus vaikai, kažkas buvo, o SLAUGYTOJAI/FELČERIAI ne Dievai! Tokiais net gydytojai netampa!!!!

    • Tikrai ne

      Nieko cia nezemina,tik jau nepradekit…aukas atradot,aukeles berniukai,oi skriaudziami. Gal viskas kitaip,nei tamstai atrodo,tu berniuku elgesio kolektyvas nepalaiko,…tikrai ne !

  25. G.V .

    GMP vadovas gina savo munduro, kurio nebėra, garbę( kurios taip pat nėra). Žmogų gaivinti turi tikri reabilitologai. Jei taip būtų buvę, mergaitė būtų atgaivinta. Jei kolegos pastebėjo klaidų gaivinant, jas reikia analizuoti ir mokytis iš jų, o ne persekioti. Trūksta tvarkos GMP, dabar dar ir pasitikėjimo.

    Reply
    • Daina

      Ne reabilitologai, o reanimatologai. Kolegos nieko nepastebejo, o ir pastebet negalejo, nes nei salia, nei uz sienos nebuvo!!!! Vyrukai perzenge proto ir zmogiskumo ribas!

    • V.G.

      Taip, apsirikau. Reanimatologai turėtų gaivinti sąmonės netekusius. Bet jūsų ten taip pat nebuvo ir negalite žinovės tonu tvirtinti, kad viskas buvo padaryta tinkamai.

    • Daina

      VG – nuo Dainos. Nebuvau ir nekalbu ko nezinau, skirtingai nu tu vyruku. Niekas nesuteike jiems tokiu teisiu tikrinti, kontroliuoti, aukleti. Tai tas vienas isitaise kaip savo nuosavam EXSPRES viesbuty,pasidare raktus,isikure su visais inventoriais,ateina, iseina kaip savo namuose,isijaute lyg namu šeimininkas… Darbuotojo/seseles ribas prarado…. O ta jau žino visi darbuotojai!!!!

    • Kl

      Nuo kada rebilitologai pradejo gaivinti zmones

  26. Klausimelis

    O tas veikėjas išprievartavęs mergaitę darbe (greitosios pagalbos mašinoje, jei gerai atsimenu), dar turi teisę dirbti medicinos srityje? O jei vėl tas pats pasikartos, vėl vyriausias gydytojas bus kaltas?

    Reply
  27. Dovilė

    Priėmė į darbą vyrą, kuris, veždamas į ligoninę, išprievartavo merginą? Ir tai Juodviršis vadina pasigailėjimu? Aš tai pavadinčiau kur kas bjauriau.

    Reply
    • Dovydas

      Šiaip jis laimėjo jungtinių Tautų teismą, kad buvo neteisingai nuteistas.

    • ?

      Kas čia per naujovė Jungtinių Tautų teismas? Gal galima nuorodą apie jį ir tą jo sprendimą

    • Ar

      Ar

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Alina Velykienė švenčia antrą pergalę prieš tarnautoją

Ir Klaipėdos apygardos teismas patvirtino, kad jau buvusi miesto Tarybos narė Alina Velykienė nepažemino Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismas: Alina Velykienė nepažemino tarnautojo garbės ir orumo

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau paskelbė sprendimą dar praėjusių metų pradžioje uostamiesčio savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus užvestoje byloje, ...
2023-06-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Alina Velykienė tebevarsto teismų duris

Nors kadenciją baigusios Klaipėdos miesto tarybos nare buvusi Alina Velykienė jau pasitraukė iš politikos, dėl savo politinės veiklos ji vis ...
2023-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This