Policija pranešė, kur dirbs trikojai

Transportas

Klaipėdos policija pranešė, kad penktadienį iki 14 val. uostamiesčio gatvėse dirbę visi keturi mobilieji greičio matuokliai, vadinamieji trikojai, užfiksavo apie 160 greičio viršijimo atvejų.

Kelių policijos tarnybos pareigūnai prie avaringiausių kelio ruožų Klaipėdos mieste priskiria Baltijos prospektą – čia dar šių metų sausio 2 d. buvo mirtinai partrenktas pėstysis, Šilutės pl. atkarpą tarp Šiaulių g. ir Baltijos pr., Jūrininkų prospektą, taip pat Minijos g. ruožą tarp Bijūnų g. ir Baltijos pr. ir Taikos pr. atkarpą tarp Sausio 15-osios ir Smiltelės gatvių. Anot policijos, matuokliai bus statomi ir kitose uostamiesčio vietose vietose, kai tik bus pastebimas poreikis drausminti eismo dalyvius.

Kelių policijos pareigūnai nustatė ir avaringiausias atkarpas Klaipėdos apskrities teritorijoje esančiuose valstybinės reikšmės keliuose, čia pareigūnai taip pat planuoja dirbti naujaisiais greičio fiksavimo aparatais:

  • krašto keliyje Nr. 166 Plungė – Vėžaičiai;
  • magistralinės reikšmės kelyje Nr. A11 Šiauliai – Palanga;
  • krašto kelyje Nr. 168 Klaipėda – Kretinga;
  • krašto kelyje Nr. 227 Jakai – Dovilai – Laugaliai;
  • rajoninės reikšmės kelio Nr. 2212 Klaipėda – Radailiai – Kretinga ruože nuo 3,71 iki 12 km./krašto kelyje Nr. 216 Gargždai – Kretinga.

Pernai, lyginant su 2018 metais, Klaipėdos apskrities keliuose žuvusiųjų per eismo įvykius buvo gerokai mažiau. Per 2019 metus aštuonių Klaipėdos miestų ir rajonų keliuose žuvo 19 žmonių, o 2018 m. užgeso 24 gyvybės. Sužeistųjų per eismo įvykius skaičius pernai išaugo – visoje apskrityje sužeisti 492 žmonės, o 2018 m. – 433.

16 Comments

  1. Antanas

    Kam be reikalo išleisti pinigai, jei kelių vištagaidžiams bus pranešinėjama kur dirbs trikojai. Neturi būti jokių pranešimų, tik taip priversime vištagaidžius apsiraminti. Vairuoju 40 metų, teko gal 4 kartus mokėti baudas už greičio viršijimą, bet tai buvo netyčiniai nutikimai. Dėl to visai nepykstu, nes man tokiu būdu priminė, kad reikia stebėti spidometrą, tik paskatino mano atidumą. Reikia užmaskuoto trikojo prie tub. dispanserio, čia vištagaidžiai mauna Manto gatve per raudoną šviesaforo, esančio prie įvažiavimo į tub dispanserį, šviesą . Ten jie pameta protą ir dideliu greičiu lekia degant raudonam šviesaforui.

    Reply
    • Anonimas

      Nusipirk dviratį ir ir neviršyk greičio pons. Antanai ir netrukdysi žmonėms važiuoti…

    • Vacys

      Labai teisingi Antanas pasakė, tik ,, trikojai” padės nukarpyti kelių gaideliams nesubrendusius sparnelius. Kur bus statomi greičio matuokliai niekas neturi žinoti, o kelių gaidelis sužinos kur stovėjo greičio matuoklis kai gaus pranešima , kad ne ralio trasoje vairuoja.

  2. lol

    Vioketa, niuhaj shliapu!

    Reply
  3. Anonimas

    H

    Reply
  4. Vytautas

    8 Policininkai kiauras dienas plėšikauja už mūsų mokėtojų pinigus.Ką jiems daugiau nebėra kas veikti ? O dar gažkas džiagiasi. GĖDA

    Reply
  5. Vytautas

    8 policininkai nieko neveikdami kasdien plėšikaja vietoj to kad arliktų tikra polisijos darba . GĖDA !
    .

    Reply
  6. Anonimas

    Sureguliuokite šviesoforus, kad nereikėtų didinti greičio iki neleistino norint nesustojinėti prie kiekvieno šviesoforo. Trikojo statymas šviesoforais apstatytame Jūrininkų pr. tėra primityvus plėšikavimas.

    Reply
  7. Anonimas

    Policija pinigaujasi matuoja ten kur galima spausti darosi kamščiai teršiama aplinka manau neteisinga

    Reply
    • Jole

      Jolanta policija dirba savo darba tik keliu ereliai bijo trikoju

  8. trikojis

    teisingai.
    nulupkit paskutinį kailį iš viršijančiu greitį gatvėse,kur jis turėtų būti padidintas,nes nėra logikos.
    tai kam dar smulkinatės,padėkit ženkla 30 trijų juostų kelyje ir šaukit kamerą iš kart už jo.
    papildysit biudžetą ir ant savo galvos susikursit daugiau heiterių 🙂

    Reply
    • Anonimas

      100#

    • Anonimas

      100%%%

  9. Algirdas

    Gatvės reikia tvarkyti…ir mašinas kad geresnės būtų…o čia tai plėšikavimas…

    Reply
    • Nesvarbu

      Ne gatves reikia tvarkyti, o vairuotojų, ypač jaunų, įžūlių, psichiką.

  10. Violeta

    Šaunuoliai,taip ir toliau,gal išmoks važinėti normaliai,dar kartais galėtų patikrinti ir Statybininkų pr nuo žiedo link Šilutės plento ,ten tai būna pasivažinėjimų,net kalneliai neveikia…nors kalneliais ir nepavadinsi.violeta

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

„Trikojai” darbuojasi vis produktyviau

Vairuotojų itin nemėgstami greičio matuokliai „Poliscan FMI”, dažniausiai vadinami „trikojais”, pernai Klaipėdos apskrityje darbavosi tūkstančiu valandų ilgiau nei 2021 metais.  ...
2023-03-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vairuotojus gąsdins ir greičio matuoklių muliažais

Klaipėdos miesto savivaldybė demonstruoja rimtą susirūpinimą eismo saugumu: ji ne tik rengiasi artimiausiu metu įsigyti greičio ir raudonosios šviesos pažeidimų ...
2022-06-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Klaipėda rengiasi totaliai automobilių kontrolei

Klaipėdos savivaldybė konsultuojasi su rinkos dalyviais dėl transporto priemonių greičio ir raudonosios šviesos pažeidimų gatvėse fiksavimo. Netrukus savivaldybė skelbs viešąjį ...
2022-05-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This