„Klasco” ragina darbuotojus derėtis, o ne piketuoti

Uostas ir jūra

Gavusi informaciją apie sausio 27 d. planuojamą AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) profesinių sąjungų piketą, bendrovė išplatino pranešimą spaudai, kuriame atsako į pateiktus profesinių sąjungų klausimus.

Anot pranešimo, „Klasco” vadovaujasi įmonės pasirašyta kolektyvine sutartimi ir dialogo bei Darbo kodekse nustatytu būdu pasiruošusi nagrinėti visus profesinių sąjungų iškeltus reikalavimus: dėl atlyginimų didinimo, metinių premijų bei darbo užmokesčio sistemos keitimo.

„Tačiau tokie kai kurių darbuotojų vienašališki bei darbo ginčų sprendime nenumatyti veiksmai, tokie kaip piketų rengimas, negali prisidėti prie dialogo, tarpusavio supratimo ir problemų išsprendimo”, – rašoma pranešime.

„Nuolat bendraujame ir bendradarbiaujame su profesinėmis sąjungomis ir ieškome abipusiai tinkamiausių sprendimų, kad savo darbuotojams užtikrintumėme patrauklias darbo sąlygas, darbo užmokesčio augimą. Vis tik turime atsižvelgti ir į įmonės pasiektus rezultatus, galimybes bei į rinkos tendencijas šalyje. Tarptautinės bendrovės „Hay Group“ atlikto atlygio rinkos tyrimo duomenys rodo, kad bendras atlyginimų lygis „Klasco” atitinka regiono darbo rinkos užmokesčio vidurkį. Profesinių sąjungų reikalavimas visiems darbuotojams padidinti atlyginimus 10 proc. nėra pagrįstas ar argumentuotas bei neatitinka kolektyvinės sutarties principų. „Klasco” valdyba praėjusią savaitę svarstė šį klausimą, – yra pritarta indeksuoti atlyginimus pagal infliacijos koeficientą, taip pat padidinti atlyginimus kai kurioms darbuotojų, uždirbančių mažiausiai, kategorijoms”, –  pranešime cituojamas „Klasco” vadovas Vytautas Štumbergas.

Teigiama, kad per pastaruosius penkerius metus atlyginimai  darbuotojams jau buvo didinti keletą kartų, paskutinį kartą – 2019 m. kovą. Visi darbuotojai kiekvienais metais papildomai draudžiami savanoriškuoju sveikatos draudimu, kurio vertė darbuotojui viršija 2 tūkst. eurų per metus.

„Klasco” kolektyvinė sutartis numato ir tokias skatinimo priemones darbuotojams, kaip vienkartinės išmokos už ilgametį darbą (dirbus 20, 25, 30, 35, 40 metų), jubiliejų proga, artimųjų netekties, išėjimo į pensiją atvejais. Šios vienkartinės išmokos siekia ir viršija 1200 eurų.

„Šiuo metu įmonės 2019 metų rezultatai dar nėra audituoti ir patvirtinti, todėl reikalavimas dėl metinių premijų skyrimo keliamas per anksti. Tik patvirtinus rezultatus ir įvertinus, ar planiniai bendrovės bei atskirų padalinių rezultatai buvo pasiekti, bus priimtas sprendimas dėl metinių premijų mokėjimo“,- sako „Klasco” vadovas.

Profesinės sąjungos taip pat iškėlė reikalavimą pereiti nuo vienetinės darbo apmokėjimo sistemos dokininkams-mechanizatoriams prie valandinės. Pasak V. Štumbergo, šiam reikalavimui išspręsti sausio 9 d. buvo sudaryta bendra administracijos ir profesinių sąjungų atstovų darbo grupė, kuri išnagrinės šį klausimą ir pateiks išvadas. Atkreipiamas dėmesys, kad darbo apmokėjimo nuostatams, kurie yra kolektyvinės sutarties priedas, profesinės sąjungos pritarė 2019 m.

„Krovos bendrovėse, kuriose svarbu perkrautas krovinių kiekis per tam tikrą laiką, yra įprasta vienetinė darbo apmokėjimo sistema – apmokėjimas už perkrautą kiekį, o ne išdirbą laiką. Mūsų žiniomis, keliose užsienio šalių ir Baltijos uostų krovos kompanijose jau buvo bandyta pereiti prie laikinės darbo apmokėjimo sistemos, tačiau tai nepasiteisino”, – teigia V. Štumbergas.

Pasak jo, įmonės vadovai siekia bendradarbiavimo su profesinėmis sąjungomis ir siūlo tęsti dialogą įstatymo ir pasirašytos kolektyvinės sutarties nustatytu būdu, o ne viešame pikete.

„Tikiu, kad eidami tokiu keliu greičiau rasime abipusiai priimtinus sprendimus“, – sakė V. Štumbergas.

10 Comments

  1. Anonimas

    Melagių, vagių ir ubagų kontora…

    Reply
  2. Tadas

    Lai ta medicinini draudima i subine susikiša. 2000 euru, mirk iš juoko vadinas.. geriau man ta suma per metus prie algos išdalina, nusipirksiu aš tu vaistu kai man prireiks..

    Reply
  3. GINTARAS

    BRAZAUSKO IIR LUBIO BESTIJOS .DERETIS?

    Reply
  4. Darbuotoja

    Na jo, pakele atlynima! Ateme priemoka prie atostogu, va, dabar neduoda Kaledines premijos, bet dviem centais i valanda pakele !!! Patys gauna po 3000-15000 euru, paskui su musu 550 supliusuoja ir gauna labai gera vidurki! Koki sprendima cia galima surasti?

    Reply
  5. Nebūkite naivūs...

    Jūs bent apie Lubiene, kažką girdėję? Matę? Kaip ja galima pasitikėti? Tikėtis iš jos bent kažko?

    Reply
  6. Anonimas

    Sukčiai kėlė preita meta atlygynimus tipo.Žmonėms apipudrino smegenis pakėlė ant po pieriaus ?bet nepasake jad bus atskaičiuojama daugiau valstybės sukčiai.Taip profsajungos sėdi ju kišenėse žmonės jiems nusišvilpt.Pakels 4% ir toliau dirbs ir sakys mes pakėlėm.Jei provsajunga nusileis tai bus yrodymas kad visi ėda iš to pačio bliudo.Negražu šaipytis iš žmoniu tokį pelna gaudami darbininkai ne sedi šiltoje patalpoje dirba bet kokiu oru tiek dokerei tiek apskaitininkai.Ko ko bet iš ponios Lubienės nesytykėjau tokio įdijotizmo,kai vadovavo Lubys buvo geriau.

    Reply
  7. Dirbantis

    Keistas atlyginimo „padidėjimas”. Faktas tai, kad uždirbame mažiau iki „pakėlimo”. Užmokestis už perkrautą kiekį? Kuo daugiau perkrauni tuo didesnes normas sukelia, valandinis nebeišeina. Profsąjunga butaforinė, sėdi klasco kišenėje. Dokininkai prispyrė, tai daro vaizdą, kad kažko reikalauja iš valdžios.

    Reply
  8. Antanas

    Kam tos derybos, juk Klaipėdoje teršalai galimai tik gerina vandens ir žuvų kokybę ir skonį. Nuo Grigeo vamzdžio dvoko kentėjo miestas, tyrimai parodė, kad nuodų katilas nieko neteršė, manau, kad galimai smarvė iš dangaus. Na tiesiog pašvinko kažkuri danguje spindėjusi žvaigždė. Kol tyrimai nebus perduoti švedams, tol parazitai nuodys žmones nebaudžiami. Su tais objektais derybos negalimos, juos reikia suvaldyti piniginėmis baudomis.Tyrimai turi būti atliekami Švedijoje, mėginius reikia perduoti tiesiogiai, o ne per mūsų „tyrėjus”.

    Reply
  9. vergvaldžiai

    ka su jumis čia tartis visteik apipi..t.Tai ne Lubio laikai kuomet bent jau šiek-tiek padoriai su darbuotojais elgėsi.Nuiminėjat pinigus mažinat algas kai tuo metu čia pat anapus balos tokis pat uostas dirba su kur kad didesniais atlyginimais. Manot mes kaimas ir nežinom?

    Reply
  10. NESA VARGO BITES TRANAMS MEDU...

    Vilkas siulo eriukui ateiti pasitarti del atlyginimo pakelimo. Iejimas pokalbiui po viena. Betoniniai batai garantuojami, patogu bus po juros dugna gintaru ieskoti

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Vėjo jėgainės uoste: statybas jau planuoja ir direkcija

Praėjus keletui mėnesių po to, kai buvo paskelbti projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“) numato pertvarkyti buvusią ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This