Demonstruos medines Užgavėnių kaukes

Kultūra

Vasario 3 d., kitą pirmadienį, 17.30 val., Klaipėdos etnokultūros centre bus atidaryta Tautodailės metams skirta paroda „Medinės Užgavėnių kaukės“. Medinių kaukių autoriai – Žemaitijoje ir visoje Lietuvoje puikiai žinomi medžio drožėjai Adolfas Andriejus Viluckis, Raimundas Puškorius bei jo tėvas Anicetas Puškorius (1911-1994).

Parodoje ‒ itin subtilūs drožiniai, reikalavę didelės kantrybės, išmonės ir laiko, menantys senąsias Žemaitijos Užgavėnių tradicijas.

Šiandien medinėms kaukėms suteikiama labiau dekoratyvinė paskirtis, tačiau tradicinėje kultūroje per Užgavėnes būtent medinės drožinėtos ar iš žievės gamintos kaukės buvo populiariausios. Tai patvirtina ir kaukių autoriai A. Viluckis bei R. Puškorius, galintys be perstojo pasakoti apie savo akimis matytas bei patirtas Užgavėnių persirengėlių linksmybes bei personažų „įvaizdį“.

Parodos autorių gamintos kaukės lengvutės, drožtos iš kruopščiai parinktos medienos, pritaikytos nešioti, patogios. Nuo sienų dairosi raganos ir raganiai, prekybininkai žydeliai, kanapiniai, lašininiai, daktarai, kipšai, ubagai, čigonai. Vypsančios bedantės burnos, kumpos nosys, ragai ir nagai negąsdina – kaukės šypsosi, merkia akį.

Paroda veiks iki vasario 28 d, jos lankymas nemokamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Regionas

Kurą dideliais kiekiais pylėsi ir du buvę Kretingos rajono tarybos nariai

Žiniasklaidoje praėjusiais metais pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių galėjo jiems skirtas išmokas naudoti neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos meras kreipėsi į prokuratūrą, mieste - plakatai (atnaujinta)

Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius pateikė pareiškimą Klaipėdos apygardos prokuratūrai, kuriuo prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo dokumento klastojimo. ...
2021-05-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This